• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.10.2023

09:11

Da li je ovo savršen zločin ili je Marjanović nevin? Evo šta kažu stručnjaci! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

Da li je ovo savršen zločin ili je Marjanović nevin? Evo šta kažu stručnjaci! (VIDEO)

Podeli vest

Puštanje Zorana Marjanovića osumnjičenog za ubistvo svoje supruge, da se brani sa slobode analizirali su gosti Info jutra, bivši funkcioner MUP-a Dejan Radenković i sudski veštak Ljubiša Božić.

Bivši funkcioner MUP-a Dejan Radenković naveo je da savršen zločin ne postoji i da se moramo uzdati u pravosudni sistem da utvrdi da li je osumnjičeni kriv ili ne.

- Ceo ovaj slučaj bio je pod lupom javnosti, gde je od početka neko targetiran kao počinilac krivičnog dela čemu su mediji dodatno doprineli. Ne postoji savršen zločin jer će se iznedriti novi dokazi ili će neko progovoriti. Veliki propust u ovom slučaju što se od početka tretirao samo kao nestanak osobe. Ne smemo dozvoliti da nevin čovek bude osuđen ali ni da krivac ostane na slobodi i zato moramo verovati pravosuđe. Sasvim je razumljivo što se nije vratio u kuću u kojoj se ubistvo desilo a razlog prodaje pored sudskih troškova može biti i da mu je teško da tamo bude- rekao je Radenković.

Foto: Pedja Milosavljević

Dejan Radenković i Ljubiša Božić

 

Sudski veštak Ljubiša Božić je istakao je da nedostaju ključni aspekti slučaja, poput ličnih motiva iza ubistva kao odnos počinioca prema žrtvi.

- Čeka se da se vidi da li će apelacioni sud da potvrdi presudu ili će vratiti slučaj na novo suđenje. Čak i prisustvom video dokaza zločina, uvek preostaje motiv iza tog dela i da se utvrdi da li je osoba imala negativne emocije prema žrtvi ili je delovala iz drugih razloga. U ovom slučaju pronađeno je samo telo žrtve, sa spiskom ko je gde bio i zato je teško utvrditi koje to delo počinio. Činjenica da porodica nije skoro obilazila mesto stanovanja žrtve stvorilo je vakum gde je nemoguće odmah saznati šta se desilo pre ubistva kao i ko je počinilac - rekao je Božić.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Đorđe Stanković krši zakon! Jovanov: Lik koji je krao toalet papir vrši brutalan pritisak na sudije kako bi isposlovao odluku u korist svoje izborne liste!
Izbori 2024

Đorđe Stanković krši zakon! Jovanov: Lik koji je krao toalet papir vrši brutalan pritisak na sudije kako bi isposlovao odluku u korist svoje izborne liste!

Član Predsedništva Srpske napredne stranke i narodni poslanik Milenko Jovanov oglasio se povodom vesti da je lider "Guz koalicije" i kradljivac toalet papira iz Skupštine Srbije, Đorše Stanković, po instrukcijama iz jedne Zapadne ambasade žestoko zapretio sudijama Višeg suda u Nišu da prekroje izbornu volju građana i obore izborne rezultate u tom gradu na jugu Srbije!

12.06.2024

14:42

Vesti

Vučević poručio Fergusonu: Potrebno je izvršiti pritisak na Prištinu da se nastavi dijalog i da prestane teror nad Srbima
Politika

Vučević poručio Fergusonu: Potrebno je izvršiti pritisak na Prištinu da se nastavi dijalog i da prestane teror nad Srbima

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa ambasadorom Velike Britanije u Srbiji Edvardom Fergusonom kome je rekao da je zabrinut zbog situacije na Kosovu i Metohiji i podvukao da je neophodno izvršiti pritisak na Prištinu kako bi se nastavio dijalog i zaustavio teror koji se vrši nad srpskim narodom u južnoj pokrajini.

12.06.2024

15:49

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija