• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.09.2023

19:34

Srbija na meti Šiptara i Zapada! Monstruozan plan moćnika: Hoće da nas uvuku u rat sa NATO! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Srbija na meti Šiptara i Zapada! Monstruozan plan moćnika: Hoće da nas uvuku u rat sa NATO! (VIDEO)

Podeli vest

U novoj emisiji "Pre večere" na Informer televiziji glavne teme bile su Kurtijev brutalan obračun sa Srbima na Kosovu, kao i pokušaji da se Srbija uvuče u rat sa NATO paktom. O ovoj temi koja je bez ikakve dileme centralna tema u Srbiji govorili su voditelj TV Pink Predrag Sarapa, urednik portala "Kosovo Onlajn" Miloš Garić, urednik političke rubrike Informera Milan Dobromirović, analitičar Dragoslav Bokan i glavni urednik televizije Informer Dragan J. Vučićević.

Voditelj TV Pink Predrag Sarapa istakao je da se već dugo vodi kampanja karakterisanja Srba kao genocidnog i monstruoznog naroda iako su oni ti koji us etnički očišćeni sa KiM i Hrvatske.

- Imali smo Račak i Markale od kada se o Srbima stvara slika kao monstruoznom i genocidnom narodu. Ne možemo izbeći isti scenario koji nas je pogađao i ranije, u Hrvatskoj je teror nad Srbima je isti kao ovaj na Kosovu, gde iako etnički očišćeni iz delova Bosne i Hrvatske još uvek bivaju nazivani genocidnim narodom. Koštuničina vlada je direktno dovela do secesije Crne Gore od Srbije što je urađeno zbog njegovog nemarnog stava prema KiM. Svi odnosi Zapada prema nama ostali su isti od devedesetih mi smo naivno verovali da je istina dovoljna i da smo poželjni na Zapadu ili u EU - rekao je Sarapa.

Foto: Zoran Sinko

Predrag Sarapa

 

Urednik Kosovo Onlajn Miloš Garić naveo je kako se Srbija u okrutnim uslovima bori za opstanak svog naroda i je na tek sada dozvoljeno novinarima da uđu na prostor Banjske i razgovaraju sa građanima.

- Situacija za srpski narod je nepovoljna jer se Srbija u okrutnim uslovima bori za život naših sunarodnika na KiM. Svi znamo da Aljbin Kurti u svom naumu proterivanja Srba ide do samog kraja. Zato događaj koji se dogodio pre neki dan, ne može se povezivati sa vladom Srbije, jer za to nema dokaza. Na prostoru Banjske je konačno dopušteno novinarima i javnosti da tamo dođu, optužnica za Srbe je već napisana ali Kurtija i Zapad nervira što nemaju dokaza. Srbi na KiM su doživeli da im ova lažna policija sa dugim cevima provaljuje u kuće i preti im u ime te njihove istrage - rekao je Garić.

Foto: Zoran Sinko

Miloš Garić

 

Urednik političke rubrike Informera Milan Dobromirović izneo je da Evropska unija dozvoljava Kurtiju da bez osnova hapsi i maltretira Srbe na Kosovu i Metohiji.

- Evropska unija je spremna da dopusti Kurtiju da uhapsi bilo kog Srbina bez dokaza i da sa njima rade šta god. Ako se dokaže da Beograd ima bilo kakve veze sa incidentom biće ponovo sankcija, a Kurtija ništa neće sprečiti da falsifikuje neke dokaze. Vjosa Osmani je dan nakon incidenta bila u Vašingtonu nakon čega je sazvala sastanak bezbednosnih snaga što je veoma sumnjivo - rekao je Dobromirović.

Analitičar Dragoslav Bokan govorio je o izjavama Čedomira Jovanovića o KiM, smatrajući ih rodoljubinim iako se lično ne slaže sa njim i da Zapad hoće da nas uvuče u rat sa NATO paktom.

Kurtija zapanjuje što je proglašen dan žalosti za ljude koje on smatra teroristima. Imamo mnogo dečačića koji se prse patriotizmom preko interneta ili na ulici, kada ne postoji mogućnost da budu povređeni i zato smatram, da su izjave Čede Jovanovića izuzetno rodoljubive, ma koliko se lično ne slažem sa njim. Ovo je dan žalosti za sve Srbe koji su svojom krvlju i odlučnošću branili svoje ognjište i državu kojoj pripadaju. Zapad hoće da iscenira povod za još jedan napad na Srbiju, Zapad hoće da nas navuče na sukob sa NATO paktom kako bi opravdali svoj poraz u Ukrajini - rekao je Bokan.

Foto: Zoran Sinko

Milan Dobromirović, Miloš Garić i Predrag Sarapa

 

Glavni urednik televizije Informer Dragan J. Vučićević obrazložio je da su Srbi na Kosovu Kurtiju krivi zbog toga što su to što jesu i da se isti scenario desio u Hrvatskoj.

- Moramo se zapitati šta su skrivili nekome Srbi na Kosovu, a odgovor je da su krivi jer su to što jesu, a tako je bilo i u Hrvatskoj. Ima dosta onih koji govore da se ne vredi boriti za KiM, Srbi su se borili za slobodu okolnih naroda koji ih danas mrze. Moj sin je rezervista i bio bi prvi koji na liniji fronta ako do rata dođe na šta samo jako ponosan. Kosovo će biti naše dok ga se mi ne odreknemo - rekao je Vučićević.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Izbornu volju građana nećete promeniti! SNS Niš odgovorio opoziciji: Zarad istine, ovo su zapisnici objavljeni na biračkom mestu (FOTO)
Izbori 2024

Izbornu volju građana nećete promeniti! SNS Niš odgovorio opoziciji: Zarad istine, ovo su zapisnici objavljeni na biračkom mestu (FOTO)

Povodom učestalih pritisaka i otvorenih napada koje predstavnici opozicionih lista na svojim konferencijama za novinare upućuju pravosuđu, kao nezavisnoj grani vlasti, Gradski odbor Srpske napredne stranke Niš poručuje - izbornu volju građana nećete promeniti plasiranjem laži o falsifikovanim zapisnicima, ma koliko puta ponovili i koliko god glasno to uzvikivali.

12.06.2024

18:47

Đorđe Stanković krši zakon! Jovanov: Lik koji je krao toalet papir vrši brutalan pritisak na sudije kako bi isposlovao odluku u korist svoje izborne liste!
Izbori 2024

Đorđe Stanković krši zakon! Jovanov: Lik koji je krao toalet papir vrši brutalan pritisak na sudije kako bi isposlovao odluku u korist svoje izborne liste!

Član Predsedništva Srpske napredne stranke i narodni poslanik Milenko Jovanov oglasio se povodom vesti da je lider "Guz koalicije" i kradljivac toalet papira iz Skupštine Srbije, Đorše Stanković, po instrukcijama iz jedne Zapadne ambasade žestoko zapretio sudijama Višeg suda u Nišu da prekroje izbornu volju građana i obore izborne rezultate u tom gradu na jugu Srbije!

12.06.2024

14:42

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Ko "deli sreću" odžačarima?
Pitam se, pitam

Ko "deli sreću" odžačarima?

Kragujevačkog odžačara koji decenijama “deli sreću” onima koji veruju da će im dan biti bolji kad ga sretnu, spazili smo na zanimljivom mestu, odakle neki odlaze veseli a drugi zabrinuti...

12.06.2024

19:25