• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.09.2023

14:35

Kako da opet vratimo vaspitanje u škole? Atlagić: Disciplina ne može da postoji dokle god su prisutni telefoni! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Kako da opet vratimo vaspitanje u škole? Atlagić: Disciplina ne može da postoji dokle god su prisutni telefoni! (VIDEO)

Podeli vest

U novoj Temi dana na Informer Tv gosti prof. dr Marko Atlagić iz Odbora Skupštine Srbije i novinar Informera Marija Majstorović-Lučić pričali su o tome kako vratiti metod vaspitanja, kao i o prisutnosti nediscipline u školskom sistemu.

Prof. dr Marko Atlagić iz Odbora Skupštine Srbije za obrazovanje kaže da je vaspitanje u školama skrenulo sa puta obrazovanja i discipline, a predsednik Vučić je rekao da hoćemo pristojnu Srbiju pristojnih ljudi, a to znači da svi moramo da utičemo kao faktor na poboljšanje vaspitanja u školama. 

- Vaspitanje u školama  je skrenulo sa puta obrazovanja i discipline. Predsednik Vučić je rekao da hoćemo pristojnu Srbiju pristojnih ljudi, a to znači da svi moramo da utičemo kao faktor na poboljšanje vaspitanja u školama. Uzroci moraju da se otkriju da bi došlo do prevencije nasilja. Moramo da se zapitamo zašto više ne postoji naučno-obrazovni program, jer kada uredimo neke stvari onda možemo da očekujemo visok nivo vaspitanja i obrazovanja - rekao je Atlagić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Marko Atlagić

 

Naš sagovornik istakao je i da disciplina i pedagogija ne može da postoji dokle god su prisutni telefoni, knjige su jedini pravi izvor znanja. 

- Sva deca danas koriste telefon i smatram da mobilne treba pod hitno ukinuti u školama, jer im tamo apsolutno nije mesto. Disciplina i pedagogija ne mogu da postoje dokle god su prisutni telefoni, jer su knjige jedini pravi izvor znanja - zaključio je Atlagić.

Novinar Informera Marija Majstorović-Lučić navodi da roditelji smatraju da treba vršiti pritisak na dete da bi bilo uspešno, a samo dobiju suprotan efekat i dete može da bude dobar đak ako se primeni sistem kazne i nagrade.

- Deci treba usaditi svest o tome da je škola bitna i da moraju da znaju značaj obrazovanja i vaspitanja. Roditelji smatraju da treba vršiti pritisak na dete da bi bilo uspešno, a samo dobiju suprotan efekat. Dete može da bude dobar đak ako se primeni sistem kazne i nagrade, da dobije nagradu ako je uradilo nešto posebno, ali i da bude kažnjeno ako ne bude primernog ponašanja - navela je naša novinarka.

Marija dodaje i da smo mi kao roditelji zakazali jer smo dali telefone deci, a tražimo da se telefoni zabrane.

Mi kao roditelji smo zakazali, jer smo im dali telefone, a tražimo da se telefoni zabrane, to je isto kao što želimo uniforme u školi, a kupujemo deci kratke majice i pocepane farmerke  - kazala je Majstorović-Lučić.

Čitavu "Temu dana" pogledajte u videu koji se nalazi ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

"Streljao mi je decu! Ne mogu da sedim mirno i gledam kako mi se smeje!" Roditelji žrtava besni, veruju da se sudi njima, a ne Urošu Blažiću
Hronika

"Streljao mi je decu! Ne mogu da sedim mirno i gledam kako mi se smeje!" Roditelji žrtava besni, veruju da se sudi njima, a ne Urošu Blažiću

Uroš Blažić u četvrtak je, sa pancirom i lisicama na rukama i nogama, stigao u Viši sud u Smederevu, ali samo desetak sekundi nakon što je ušao u sudnicu emocije i bes porodica njegovih žrtava je kulminirao i oni su nasrnuli na njega, a samo reakcija sudske straže i policije je sprečila da on i njegov otca budu linčovani.

25.05.2024

08:10

Sport

Planeta

Lom u Parizu, uhapšeno više od 170 ljudi! (VIDEO)
Planeta

Lom u Parizu, uhapšeno više od 170 ljudi! (VIDEO)

Više od 170 klimatskih aktivista uhapšeno je zbog nasilnog učešća u protestima u sedištu francuske investicione kompanije "Amundi" u Parizu koja je veliki akcionar francuske energetske i naftne kompanije Total Energies kada je osam pripadnika obezbeđenja investicione kompanije povređeno, saopštila je policija.

25.05.2024

09:58

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija