• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.08.2023

14:41

Ocu narkomanu sledi i do 10 godina zatvora! Držao ćerku zarobljenu u stanu, evo u kakvom je stanju "devojčica iz kade" (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Ocu narkomanu sledi i do 10 godina zatvora! Držao ćerku zarobljenu u stanu, evo u kakvom je stanju "devojčica iz kade" (VIDEO)

Podeli vest

Osmogodišnja devojčica koju je otac Uroš Pašajlić pet godina držao zarobljenu u stanu u Zvezdari, posle oporavka na dečijoj klinici "Tiršova" smeštena je u hraniteljsku porodicu. O tome kolika kazna preti ocu monstrumu, ali i zbog čega komšije nisu prijavile slučaj u Info jutru pričali su psihoterapeut Biljana Ćulafić, advokat Milan Popović, novinarka Informera Jelena Rafailović i socijalni radnik Biserka Jakovljević.

Novinarka Informera Jelena Rafailović kaže da je MUP i tužilaštvo reagovalo u pravom trenutku pre nego što je došlo do tragedije i da se devojčica oporavlja od incidenta.

- Suđenje Pašajliću je odloženo u Prvom osnovnom sudu u Beogradu jer je advokat Nemanja Lukić na odmoru, o čemu je sud bio obavešten, te je zakazano za početak sledeg meseca. U  ovom slučaju MUP je reagovao na vreme kad je dobio informaciju od njegove devojke i došlo je do hapšenja. Policija je tada zatekla nesrećnu devojčicu u kadi, na sebi je imala jaknu... Da MUP i tužilaštvo nije u pravom trenutku reagovalo, pitanje je koliko bi devojčica još bila živa. Sada je srećom u hraniteljskoj porodici i oporavlja se od svega što je preživela - rekla je naša koleginica Jelena Rafailović.

Foto: Pedja Milosavljević

 

 

Prema rečima naše sagovornice socijalne radnica Biserka Jakovljević otac deteta je bio jako opasan i destruktivan jer je narkoman.

- Ceo tim socijalne službe radi na ovakvim slučajeva. Otac deteta je opasan i destruktivan jer je bio narkoman, mogao je da liši deteta života. Centar za socijalni rad je podneo tužbu protiv Uroša Pašajlića. Menjao je često prebivališta, pa je institucijama ostao nevidljiv. Njegovi prijatelji i rođaci nisu reagovali i tragično je što niko nije prijavio ovaj užas - objasnila je Biserka Jakovljević.

Foto: Pedja Milosavljević

Biserka Jakovljević

Psihoterapeut za porodicu i traume Biljana Ćulafić navodi da stručnjaci koji su radili veštačenje ovog slučaja, nisu to dobro uradili i da je moralo detaljnije.

- Veštačenje u tužilaštvu nije urađeno kako treba, jer je on izmanipulisao psihijatre i stručnjake da je zapravo psihički sposoban za čuvanje deteta. Devojčica sa Zvezdare nije usamljen slučaj, jako je važno da shvatimo da će ovi slučajevi da se događaju i da moramo da radimo na prevenciji ovakvih dešavanja. Deca brže prevaziđu traume nego odrasli, zato je bitno brzo reagovati i odmah započeti oporavak - rekla je Biljana Ćulafić.

Foto: Pedja Milosavljević

Biljana Ćulafić

Advokat Milan Popović naglašava da su komšije čule buku i vriske, ali da niko hteo da reaguje što je prema njegovim rečima samo pokazatelj da smo zakazali kao društvo u ovom slučaju.

- Komšije nisu prijavili neprijatan miris iz stana i prljavštinu. Ne znamo sa sigurnošću da li se čula galama iz stana, ali to nije isključeno. Moguće je da su komšije čule buku i vriske, ali niko nije reagovao. Zakazali smo kao društvo u ovom slučaju - kazao je Popović.

Naš sagovornik Popović dodaje i da ocu devojčice preti kazna od 10 godina zatvora.

- U zakonu stoji da zaprećena kazna može da bude i do 10 godina za Uroša Pašajlića, ako sud bude tako odlučio i ako se steknu svi dokazi i uslovi za izvršenje kazne - zaključuje Popović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Građani treba da znaju na kakve su prevare spremne opozicione liste! Oglasio se SNS povodom odbacivanja liste Save Manojlovića
Izbori 2024

Građani treba da znaju na kakve su prevare spremne opozicione liste! Oglasio se SNS povodom odbacivanja liste Save Manojlovića

Opštinski odbor Vračar Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je danas, povodom odluke Opštinske izborne komisije (OIK) gradske opštine Vračar koja je odbacila listu "Dr Savo Manojlović i ja sam Vračar - Kreni-promeni" zbog nepoštovanja propisa o zastupljenosti polova, ali i zbog nedovoljnog broja potpisa, da građani mogu još jednom da se uvere na kakve su sve prevare spremni predstavnici opozicionih lista.

14.05.2024

19:56

Vesti

Nacionale: Muškarci koji su u zgradi Opštine Leposavić koristili kokain na fotografiji sa Vokrijem i Radomirovićem
Politika

Nacionale: Muškarci koji su u zgradi Opštine Leposavić koristili kokain na fotografiji sa Vokrijem i Radomirovićem

Grupa Srba sa severa Kosova fotografisala se ispred zgrade opštine Leposavić sa zamenikom ministra za lokalnu samoupravu Arberom Vokrijem, zamenikom ministra za zajednice i povratak Radoicom Radomirovićem, kao i kandidatkinjom za poslanicu u Evropskom parlamentu Austrijankom Kati Šneberger, a među njima su, kako piše Nacionale, dvojica muškaraca za koje je taj portal ranije objavio da su konzumirali narkotike u zgradi opštine Leposavić.

14.05.2024

20:22

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!
Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!

Nedelja zajedništva i sećanja u šabačkoj Ekonomsko-trgovinskoj školi "Stana Milanović" obeležena je na poseban način - otvaranjem Staninog sokačeta, koje će predstavljati ulaz u školu i novo poglavlje života svakog njenog učenika.

14.05.2024

17:19