• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.08.2023

09:34

NATO je organizovao Oluju! Gosti Informera izneli šokantne informacije; Šešelj tvrdi: Knin pao u Beogradu! (VIDEO)

Informer

Live TV

NATO je organizovao Oluju! Gosti Informera izneli šokantne informacije; Šešelj tvrdi: Knin pao u Beogradu! (VIDEO)

Podeli vest

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, major Luka Kastratović i bivši premijer Srbije Nikola Šainović u gostovanju na Informer TV govorili su o zločinačkoj operaciji "Oluja", kao i o stravičnom stradanju Srba u Republici Srpskoj Krajini.

Prošlo je 28. godina od zločinačke operacije "Oluja" u kojoj je proterano oko 280.000 Srba, a ubijeno je i nestalo više od 3.000 ljudi, dok je spaljeno i više od 22.000 kuća.

Lider SRS Vojislav Šešelj tvrdi da je Knin pao u Beogradu i otkrio kako je do toga došlo. 

- Krajna je izdana! Knin je pao u Beogradu. Kako je do toga došlo? Krajna je imala mnogo naoružanja, na Petrovoj gori smo imali rakete zemlja-zemlja koje su uperene bile na Zagreb. Pad Krajine pripreman je duži period. Iz Beograda povučene su te rakete, a dok su te rakete bile na Petrovoj gori Hrvati nisu smeli da napadnu Krajinu, jer su se bojali. Kada su povučene, Krajina je ostala goloruka. U martu 1995. godine imao sam određena saznanja šta se planira sa Kajinom. Tada sam došao u Grahovo, i tada je i Aleksadar Vučić išao sa mnom, obišli smo sve opštine u Krajini. Primio me jedan potpukovnik, i tražio sam da obiđemo prvu liniju, Hrvati su nas primetili i osuli vatru po nama - kaže on. 

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ističe da na Hrtvatske napade nismo mogli adektvatno da odgovorimo. 

- Hrvati su probijali put prema Dinari, a kada nas zasuju paljbom, naša naredba je bila da ne odgovaramo! Knin je imao dobre odbrambene linije prema celom primorju, ali ne i prema Grahovu i Dinari jer su mislili da to brani vojska Republike Srpske. Hrvati su ispalili 10.000 raketa na Knin, ali opet nisu smeli da uđu u Knin dok celo srpsko stanovništvo nije proterano - kaže Šešelj.  

Foto: Pedja Milosavljević

 

Šešelj ističe da su Hrvati "žrtvovali" svoje generale, znajući da je Haški tribunal korumpiran.

- Hrvati su Kninsku Krajinu napali iz 11 pravaca. Na jednom od tih pravaca bio je Gotovina, a na drugom Markač, a na ostalim devet generala. Hrvati su odlučili da njih žrtvuju, i zato su i poslati u Hag. Markač je bio policijski general, a znate da je uvek netrpeljivost između vojske i policije. Međutim, Haški tribunal je žestoko korumpiran. Hrvati su potkupili Teodora Merona da se njima ne bi sudilo kao Srbima što se sudi - kazao je Šešelj.

NATO je isplanirao "Oluju"

Bivši premijer Srbije Nikola Šainović istakao je da je NATO naoružao i isplanirao zločinačku operaciju "Oluja", kao i da je planirano da prvi napad bude na civile.

- Na ovaj težak dan, jedan od najtežih u našoj istoriji, sećanje koje se može porediti samo sa seobom Arsenija Čarnojevića, i povlačenjem Srba u Prvom svetskom ratu, rekao bih da je tačno šta Šešelj govori, a mi imamo za pouku dve stvari. NATO je naoružao i isplanirao "Oluju" kao napad na civile, pa tek onda ulazak vojske. Zato je prvostepena presuda Gotovini. Nažalost, haška pravda je takva kakva jeste, pa ispalo da nije ni zločinački poduhvat, nego nije ništa. To je sramno. A druga stvar je srpska nesloga. Posle sastanka na Palama kada smo se politički razišli, mi smo mislili da je to najbolji momenat da Srbi izađu kao mirotvorci. Amerikanci su iskoristili ideju da se Karadžić odvoji od Milošević. Karter je tada došao na Pale da ubeđuje Republiku Srpsku da se odvoji od Miloševića - kazao je Šainović.

Foto: Pedja Milosavljević

Major Luka Kastratović

Šainović kaže da je uz pomoć višecrnog bacača organizovana "Oluja" i da je uz pomoć njega došlo do velike panike među srpskim stanovništvom. 

- Uvek se u tako velikom ratu govori o strategiji. Imamo Srbina koji je ispalio raketu na Zagreb i za to osuđen u Hagu. Ali to nije zaustavilo Hrvate. Odnos snaga hrvatske vojske koja je bila 5-1 u odnosu na srpske snage dovelo je do velikih žrtava. Projekat "Oluja" je smišljen uz pomoć naoružanja višecrnog bacača. Uz pomoć njega došlo je do velike panike među stanovništvom, pa kasnije i do velikog bežanja - kaže Šainović.

Major Luka Kastratović ističe da su Hrvati bili spremni da napadnu Srbe uz američku pomoć, kao i da je tada izvršen genocid nad Srbima.

- Jedini genocid koji je izvršen na Balkanu je genocid nad Srbima. Hrvati su uz američku pomoč pripremili 150.000 vojnika koji će napadnuti srpske civile - ističe Kastratović.

Specijalnu emisiju možete pratiti na Informer TV.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija