• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.02.2024

14:15

Srpkinja dominirala na karnevalu u Veneciji! Mlada Šapčanka začinila feštu

Privatna arhiva

Vesti

Srpkinja dominirala na karnevalu u Veneciji! Mlada Šapčanka začinila feštu

Podeli vest

Karneval u Veneciji, poznat po svojim ekstravagantnim kostimima i živopisnim maskama obeležila je svojim nastupom i mlada Šapčanka Mila Mitrović (13)! Članica kluba šabačkih mažoretkinja, Mila je plenila pažnju turista na Trgu svetog Marka...

Mila je učenica sedmog razreda Osnovne škole "Jevrem Obrenović" a već šest godina je i članica Udruženja Šabačkih mažoretkinja sa kojima nastupa na svečanostima i karnevalima. Uz podršku roditelja ove godine joj se ostvarila želja da oseti čari čuvenog karnevala. 

Poznat po svojim ekstravagantnim kostimima, živopisnim maskama i duhu koji svakog februara privlači turiste iz celog sveta, ovaj događaj za našu Milu bio je potvrda da je rođena za scenu. 

Graciozna, u belom damskom kostimu, za koji je bila zadužena njena mama Branka, znalački je pozirala pred fotoaparatima, družila se sa turistima. 

- Nikada nisam video takvu gracioznost i talenat kod nekoga tako mladog. Ona zaista oličava duh Karnevala -  rekao je Alesandro Ciani, lokalni stanovnik i profesionalni fotograf koji je prisustvovao događaju.

Tata Tomislav i mama Branka, inače prosvetni radnici, ponosni su na svoju Milu i srećni su što su prepoznali njen talenat. 

- Mila je vredna devojčica, koja obožava muziku i bavi se plesom od pete godine. Aktivna je u Udruženju šabačkih mažoretkinja. Podržavamo njenu želju da nastavi da gaji ljubav prema umetnosti - kaže Tomislav. 

Mama Branka je podrška i u izboru kostima, a to najbolje govore fotografije iz Venecije odakle su se nedavno vratili. 

 

Foto: Privatna arhiva

Turisti su bili oduševljeni našom Milom

Čim se vratila u školsku klupu, Mila je opet vredan đak. Drugaricama je prepričavala kako se provela, ali i ove sedmice čekaju je treninzi. Sa mažoretkinjama je proputovala kao što možda nisu mnogi ni tri puta stariji. 

-  Želela bih da upišem specijalizovano odeljenje za scensku i audio-vizuelnu umetnost u Šabačkoj gimnaziji. Mislim da će mi to pomoći da nastavim dalje i da nekad budem na svetskoj sceni, možda kao glumica - kaže Mila.

U slobodno vreme sluša muziku Ed Širana, Harija Stajlsa i Marun 5 a voli da snima i vlogove...

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set