• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer /LJ. S. - N. T.

07.02.2024

17:47

(VIDEO) Drama usred Žitorađe! Lovac odstrelio dva vuka, zveri pre toga napravile pokolj!

N. T.

Vesti

(VIDEO) Drama usred Žitorađe! Lovac odstrelio dva vuka, zveri pre toga napravile pokolj!

Podeli vest

Par vukova koji su iz šume sišli gotovo do samog centra Žitorađe digli su na noge celo mesto, ali je prisebnošću lokalnih lovaca, problem brzo rešen...

Mladi lovac Ivan Stanković koji je odstrelio ove vukove, kaže da nije osećao strah, ali je bio veoma uzbuđen. 

- Baš smo bili tu u centru, kad su nas ljudi pozvali. Bila je velika konfuzija, vukovi su došli veoma blizu kuća. I eto, sve je završeno, na svu sreću bezbedno po meštane - kaže Stanković za Informer koji je i ranije imao "bliske susrete" sa ovim zverima. 

Foto: N. Tonić

Bratislav Marković i Ivan Stanković

 

Pre sedam, osam godina odstrelio je mladunče vuka, a kasnije i jednu ženku. 

Upravnik lovišta u Žitorađi, Bratislav Marković, kaže da nije prvi put da vukovi silaze do naselja. 

- Vukovi su primećeni skoro u strogom centru Žitorađe. Upali su u jedno dvorište, strgli psa sa lanca i pojeli ga! To nije prvi put! Pogotovo zimi, u nedostatku hrane silaze u selo i napadaju životinje, pa i pse - kaže Marković. 

Foto: Foto: N. T.

Ženka i mužjak vuka su pre toga strgli s lanca psa i pojeli ga

 

Vukovi su, dodaje, primećeni, bukvalno pored meštanki koje su šetale ulicom!?

- Prvo je pozvana policija, a oni su obavestili svoje pripadnike koji su, inače i lovci, tako da je to došlo i do nas, i usledila je akcija. Posle svega, rekao bih da je akcija bila lagana - ističe Marković.  

U njihovom lovištu, iznad Žitorđe, primećena su tri čopora, koji žestoko brane svoju teritoriju. 

- Ranijih godina su silazili do naselja. Desilo se ranije da je jedan odstreljen u dvorištu lovca Jovice Stošića, a pretprošle godine ušao je u kompleks bazena, čak je ušetao u hol opštinske zgrade! To je bilo mladunče, tako da smo ga samo proterali, jer nije mogao, niti je učinio bilo kakvu štetu, ali u ovom slučaju smo morali da reagujemo - priča Marković. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Sukobi u centru Tel Aviva! (VIDEO)
PROTEST

Sukobi u centru Tel Aviva! (VIDEO)

Izraelska policija je upotrebila vodene topove i rasporedila konjičke jedinice kako bi rasterali pripadnike protest u Tel Avivu, organizovane protiv vlade i u znak podrške oslobađanju talaca iz Pojasa Gaze. Miting je bio praćen sukobima sa snagama za sprovođenje zakona, kao i hapšenjima.

19.05.2024

10:20

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set