• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Rina.rs

17.01.2024

10:44

Srbija dobija prvu nacionalnu planinsku kuću! Evo gde se gradi (FOTO)

Informer

Vesti

Srbija dobija prvu nacionalnu planinsku kuću! Evo gde se gradi (FOTO)

Podeli vest

Nacionalna planinarska kuća, prva takve vrste u Srbiji, gde bi boravili planinari ali i svi koji vole aktivan odmor u prirodi i brojne adrenalinske sadržaje, gradiće se na teritoriji opštine Priboj, iznad kanjona Sućeska, na Golim brdima, na oko 800 metara nadmorske visine, u ataru Donjeg sela, u pribojskoj MZ Bučje.

Parcelu na samoj steni, kupio je i poklonio Planinarskom savezu Srbije, uspešni privrednik iz ovog kraja Nebojša Janović, a budući nacionalni planinarski centar, gradiće se planski i fazno.

U Srbiji postoje planinarskii domovi, međutim nacionalne planinarske kuće za sada nema, a prva bi mogla da bude baš u opštini Priboj. O tome je delegacija Planinarskog saveza Srbije, na čelu sa predsednikom Isom Planićem, razgovarala sa rukovodstvom opštine Priboj na čelu sa Lazarom Rvoviće, predsednikom Privremenog organa.

– Lokalna samouprava daje punu podršku jendom ovakvom projektu i uzeće učešća u rešavanju pristunog puta do buduće nacioanalne planinarske kuće – kaže Rvović.

Foto: Rina.rs

 

Kompleks nacionalnog centra imaće glavni objekat i dodatne sadržaje. Centralni objekat imaće smeštajne kapacitete od 30 ležajeva, višenamensku salu za sastanke do 40 mesta, biblioteku i izložbenu spomen sobu, terase i vidikovce, mini teretanu, kupatila u svim sobama, kuhinju sa trpezarijom.

Foto: Rina.rs

 

Osim osnovnog objekta, kompleks planinarskog centra trebao bi da sadrži i depadans ili bungalove za kolektivni smeštaj oko 15 osoba, bivak objekte i šatore,letnju učionicu odnosno amfiteatar, kao i uređene terene za adrenalinske sadržaje: adrenalin park, zip lajn, vija feratu, penjalište za sportsko penjanje i penjanje u ledu, drajtuling na stenama u kanjonu, uređene staze za pešačenje i planinski biciklizam, terene za turno skijanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zvanično je! Evo ko menja Alegrija na klupi Juventusa
Fudbal

Zvanično je! Evo ko menja Alegrija na klupi Juventusa

Fudbalski klub Juventus i italijanski strateg Masimilijano Alegri (56) rastali su se dan nakon osvajanja Kupa Italije, a u preostale dve utakmice do kraja sezone trener srpskom reprezentativcu Dušanu Vlahoviću i ekipi, biće Paolo Montero (52).

19.05.2024

11:22

Planeta

Sukobi u centru Tel Aviva! (VIDEO)
PROTEST

Sukobi u centru Tel Aviva! (VIDEO)

Izraelska policija je upotrebila vodene topove i rasporedila konjičke jedinice kako bi rasterali pripadnike protest u Tel Avivu, organizovane protiv vlade i u znak podrške oslobađanju talaca iz Pojasa Gaze. Miting je bio praćen sukobima sa snagama za sprovođenje zakona, kao i hapšenjima.

19.05.2024

10:20

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set