• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj. S.

15.12.2023

16:29

(VIDEO) U ovom dvorištu u Prokuplju scenografija spremna za snimanje filma! Čim ga vidite, znaćete i temu!

Informer

Vesti

(VIDEO) U ovom dvorištu u Prokuplju scenografija spremna za snimanje filma! Čim ga vidite, znaćete i temu!

Podeli vest

Već deset godina jedno dvorište u Prokuplju u naselju Jabukar postaje centar grada, zbog novogodišnje dekoracije! Podseća na ona bajkovita dvorišta koja viđamo u filmovima oko praznika, pa nikoga ne bi začudilo i kad bi naše filmadžije zakucale na vrata Gorana Milanovića koji svake godine početkom decembra, kad dođe iz Danaske, okiti kuću...

Kako počne decembar, zna se - Goran sa svojom sestrom Ljiljom dekoriše i kuću i dvorište i sve do 15. januara, ono sija i širi duh praznika.
- Kada sam imao petnaestak godina, otac je iz Beograda doneo ukrašenu jelku. Nikada ništa lepše nisam video u životu i ta slika me godinama pratila. Čak i u Danskoj, do pre dvadesetak godina niko nije obraćao pažnju na to novogodišnje ukrašavanje dvorišta, a onda je sve krenulo- priča nam Goran, ponosan na svoje dvorište.

Objašnjava da je pre deset godina rešio da ispuni svoj dečački san i da u svom dvorištu napravi
novogodišnju bajku.

Foto: Lj. S.

Goran MIlanović i kao dečak je voleo novogodišnju dekoraciju

- Čak sam u Danskoj obilazio neka ukrašena dvorišta da vidim kako to ljudi rade, počeo da kupujem sijalice i ukrase, doneo ih u Srbiju i počeo sa kićenjem. Te prve godine toliko je bila dugačka zavesa sijalica da je postavljena i u komšijsko dvorište! Kada sam je okitio, bio sam vrlo srećan i zadovoljan i od tada svake godine to isto radim - kaže naš sagovornik.
I tako, kad padne mrak, nestvarno zasija ovo dvorište u Ulici Tike Stankovića. Dolaze ljudi,
posebno sa decom da vide magiju, slikaju se, a Goran svakom dozvoljava da to čini.

- Samo im kažem da paze na kablove, da se deca ne bi povredila. Prvih godina oni su bili svugde po dvorištu, ali sada sam ih sakrio, odnosno zaštitio. U tome mi je pomogao komšija električar koji je otvarao utičnice. Ukupno trenutno ima najmanje 10.000 sijalica i svake godine ubacim nešto novo - ponosan je Goran.
Kaže da kićenje dvorišta traje nekoliko dana, i to po nekoliko sati, ali da taj trud vredi.
- Ne bacaju se ukrasi i sijalice bez reda, već imam neki stil koji uvek ispoštujem. Znate, par godina oko ove pandemije, nisam dolazio i tada je moja sestra kitila. Njen raspored je bio drugačiji - objašnjava nam on.

Iako sve izgleda nestvarno, neobično, svečano i praznično, mnogi se pitaju koliko struje se potroši za ovaj glamur i lepotu.
- Ne mnogo više nego obično, jer su sve to kvalitetne led sijalice koje donosim iz Danske. Dok god mogu, svake godine činiću isto - obećava naš sagovornik srećan što radost može da podeli sa sugrađanima koji iz radoznalosti dolaze pred njegova vrata i dive se.

Pogledajte u galeriji kako izgleda dvorište: 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta će Putin sad?! Rusija u ogromnoj opasnosti! Moskva prozrela tri trika koje je Amerika spremila za samit u Švajcarskoj!
RAT SVIM SREDSTVIMA

Šta će Putin sad?! Rusija u ogromnoj opasnosti! Moskva prozrela tri trika koje je Amerika spremila za samit u Švajcarskoj!

Na dnevnom redu „ mirovne konferencije “ o Ukrajini u Švajcarskoj, zakazane za 15-16. jun, od planiranih deset, ostala su tri pitanja: Nuklearna bezbednost, bezbednost plovidbe i razmena zatvorenika po formuli „svi za sve“. Ovo je rekao politikolog, generalni direktor Instituta za političke studije Sergej Markov u emisiji „Prvi Sevastopolj“.

28.05.2024

18:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set