• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

24.11.2023

15:33

Javio se čovek koji poklanja mrtvački sanduk! Evo o čemu je reč!

Insajder/shutterstok

Vesti

Javio se čovek koji poklanja mrtvački sanduk! Evo o čemu je reč!

Podeli vest

Nesvakidašnji oglas na društvenoj mreži X kojim se poklanja nov mrtvački sanduk, izazvao je neverovatnu pažnju u Srbiji, ali je samo posle nekoliko dana povučen. Nije reč o šali...

U Novom Pazaru, u naselju Šutenovac pronašli smo autora oglasa koji je, kaže, iz najboljih, humanih namera ponudio nov mrtvački sanduk, kupljen u Francuskoj za 1.200 evra. 

Ni na kraj pameti mu nije bilo da se s tim šali, ali nije, kaže, ni očekivao toliko neumesnih komentara. 

"Jel prazan", "Što za džabe" - samo su neki od desetine komentara zbog čega je naš sagovornik odlučio da oglas povuče.

Za četiri dana niko se nije ni javio na oglas, a da bi izbegli dalje komentare, porodica Rašljanin je odlučila da odustane od javne ponude.

Foto: S. R.

Porodica Rašljanin odlučila je da povuče oglas posle neumesnih komentara

- Letos nam je umro stric u Francuskoj. Pošto mu je želja bila da se sahrana obavi u njegovom rodnom gradu, on je u sanduku transportovan u Novi Pazar. S obzirom na to da se ovde ljudi sahranjuju po muslimanskim običajima, telo je prebačeno na tabut, a sanduk iz Francuske je ostao neiskorišćen - priča nam jedan od članova porodice Rašljanin.

Objašnjava da nisu hteli sanduk da bace ni da ga unište.

- Kod naših komšija pravoslavaca mrtvi se sahranjuju u sanduku i to je trošak za njih. Hteli smo da ga poklonimo. A mi smo ispoštovali naš običaj da rođaka sahranimo na tabutu - dodaje Rašljanin i ističe da su propisi pri prenošenju tela iz inostranstva takvi, da bez obzira na veru i naciju, mora da bude transportovano u sanduku.

Cena mrtvačkih sanduka u Srbiji u prodavnicima za pogrebnu opremu, kreće se 30, 50 a ima i onih koji koštaju i više od 100 hiljada dinara.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set