• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer TV /Alo, Beograde

07.11.2023

07:20

(VIDEO) U snu mu se ukazalo sve što treba da radi! Pogledajte šta je sve stvorio!

Inrformer TV/Alo, Beograde

Vesti

(VIDEO) U snu mu se ukazalo sve što treba da radi! Pogledajte šta je sve stvorio!

Podeli vest

Radoslava Matovića iz sela Velike Pčelice zovu i Rade ali ga mnogo više ljudi poznaje po nadimku Kauboj! Kad obuče šerifsko odelo, stavi šešir i zavitla pištoljem, Rade bi mogao da završi u nekom vesternu, ali ovaj čovek je mnogim filmadžijama poznat zbog drugih stvari...

Radoslav Matović je gospodar nekoliko zanata. Od škole, kaže, nema bog zna šta, ali ga to nije sprečilo da pokaže i inženjerima neka rešenja. 

Veliki je zaljubljenik u stare automobile a kada je u nekoj staroj knjizi video prvi automobil u Beogradu iz 1903, rešio je da ga ima. Kako? Da ga napravi! I uspeo je!

- Toliko sam to voleo da napravim, da sam, kad noću legnem, sanjao šta ću da radim! - otkriva Rade.

Repliku automobila industrijalca Bože Radulovića, koji je završio kod kralja Petra Karađorđevića, napravio je za tri godine!

Na osnovu fotografija iz 1915. godine zauvek izgubljenog originala, uspeo da u svojoj radionici u selu Velike Pčelice, nadomak Kragujevca sastavi repliku "neseldorfa" koji "juri" 30 na sat!

Foto: Inrformer TV/Alo, Beograde

Rade Matović napravio je repliku automobila kralja Petra, kočije za filmove, a sad pravi avion

I to nije jedino što je izašlo iz Radetove radionice. 

- Ovde je napravljeno mnogo kočija, diližanse za park "El Paso" na Zlatiboru, gde leti radim kao šerif, ali sam radio i za filmove i serije "Moj rođak sa sela", "Kralj Aleksandar", "Što se bore misli moje", "Dara iz Jasenovca 2"...- nabraja Rade. 

Otkrio nam je i da uskoro završava svoj novi projekat, avion dvokrilac!

Pogledajte šta je Rade još otkrio ekipi emisije "Alo, Beograde, Srbija zove": 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vreme od kog boli glava! Evo kada sledi preokret!
Društvo

Vreme od kog boli glava! Evo kada sledi preokret!

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, nestabilno i vetrovito vreme, mestimično sa kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom i temperaturama od devet do 24 stepena, saopštio je Republički Hidrometeorološki Zavod.

16.05.2024

07:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set