• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: G.R.

12.10.2023

13:50

Terapija iz košnice! Pčelarka Seka čini čuda, sve je prirodno, pomaže i leči (FOTO)

G.R.

Vesti

Terapija iz košnice! Pčelarka Seka čini čuda, sve je prirodno, pomaže i leči (FOTO)

Podeli vest

Jedina pčelarka u Mačvi Radojka Seka Dražić postala je i prva apiterapeutkinja u ovom kraju sa sertifikatom Akademije pčelarstva. Sa pčelama je počela da se druži iz hobija, pre deset godina, a vremenom je na svom gazdinstvu razvila biznis kojem se potpuno posvetila.

U pčelinjaku, smeštenom u pedantno poput parka uređenom velikom dvorištu, ima 60 košnica. Iako sve radi sama ni jedan posao joj nije težak, a stigne i da proizvode iz svog pčelinjaka prodaje na pijacama i vašarima.

Po završetku kursa na Akademiji pčelarstva stekla je sertifikat apiterapeutkinje i nakon toga u pčelinjaku sagradila api komoru gde svakodnevno po svoju dozu zdravlja iz košnice dolaze ljudi sa različitim zdravstvenim problemima.

Foto: G.R.

 

 

- Propolis, mleč, polen, pčelinji vosak i sve što se nalazi u košnici na nežan i efikasan način utiče na poboljšanje zdravlja. Api komora je svojevrsna vazdušna banja u kojoj se koriste eterična ulja svega što pčele proizvode u košnici. Pčele spolja ulaze u košnicu, ona je aktivna, a u api komori se udiše aerosol koji je potpuno prirodan - objašnjava Radojka.

Dokazano je da api inhalacija ublažava simptome respiratornih tegoba, utiče na na jačanje imunološkog sistema, pomaže u opuštanju uma i tela.

Foto: G.R.

 

- Ko je jednom dolazio, makar iz radoznalosti da proveri da li će ga posle terapije manje boleti grlo ili će lakše da iskašljava sekret, došao je ponovo pošto se uverio u blagodeti pčelinjih proizvoda. Sve je prirodno, nema hemije i mnogi radije dolaze na terapiju jer ne moraju da idu u apoteku - nastavlja Radojka.

Majke koje su dovodile decu pohvalile su Radojku jer nakon terapije ređe imaju respiratorne infekcije, a pozitivna su iskustva i starijih.

Foto: G.R.

 

 

- Pušač sam i posle tri-četiri terapije oslobodio sam se "težine" u plućima. Terapija prija, sada dišem punim plućima, imam lakši san - veli Milun Aleksić.

Terapija traje dva puta po pola sata sa pauzom takođe od pola sata "Pacijenti" u pauzi uživaju u ambijentu prelepog dvorišta i razgovoru sa ljubaznom domaćicom koja znatiželjnima otkriva tajne pčelarstva, a po nižim cenama mogu da pazare proizvode iz Sekinog pčelinjaka. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već staroj adresi - Žarić Kovačević o posledicama zahteva opozicije
Izbori 2024

Oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već staroj adresi - Žarić Kovačević o posledicama zahteva opozicije

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević izjavila je danas da posle izmena Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, koji je nedavno usvojen u Skupštini Srbije na inicijativu opozicionih poslanika, oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već na staroj adresi, a da će oko 10.000 njih biti uskraćeno da izrazi svoju izbornu volju na izborima 2. juna.

16.05.2024

10:17

Vesti

Kurti opet u bunilu - Srbija da prizna Kosovo, predajte mi Radoičića!
Politika

Kurti opet u bunilu - Srbija da prizna Kosovo, predajte mi Radoičića!

Predsednik privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, na Samitu zemalja Zapadnog Balkana i EU u Kotoru, zatražio je da se politika Unije prema regionu veže za poštovanje evropskih vrednosti, a od Srbije je zatražio izručenje Milana Radoičića i, kako je naveo, drugih učesnika u događajima u Banjskoj.

16.05.2024

10:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set