• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: L. O.

07.08.2023

12:54

Mesečario, pa pao sa terase! Lozničanin srećom ostao živ!

Shuterstock

Vesti

Mesečario, pa pao sa terase! Lozničanin srećom ostao živ!

Podeli vest

Lozničanin J. T. (47) polomio je ruku i povredio glavu kada je u subotu, rano ujutru, pao s terase svoje kuće, hodajući u snu!

Nesrećni čovek nije ni znao da je mesečar, ali drugačije ni on ni njegovi ukućani nisu mogli da objasne kako mu se dogodilo da iz kreveta u koji je normalno uveče legao, u zoru završi na travnjaku ispred kuće! 

Lekari Hitne službe lozničkog Doma zdravlja koji su došli po pozivu, zatekli su, kaže naš izvor, vidno uplašenog čoveka. 

- Bio je svestan, ali malo je reći da je bio u šoku. Pogubio se! Žalio se na bolove u glavi a ortopedi su mu stavili gips na ruku. Nije šala! Terasa sa koje je pao, nema ogradu i mislim da je reč o prvom spratu, ili visokom prizemlju. Ne znam baš sve detalje, razumite, ali mislim da su čak i balkonska vrata sobe u kojoj je spavao, bila otvorena - ispričao nam je jedan od poznanika porodice koji je insistirao na anonimnosti. 

Dragana Mitrović, portparolka lozničke bolnice potvrdila je za Informer da je ovaj pacijent primljen i da su mu lekari odmah ukazali prvu pomoć. 

- S obzirom na složenost povreda i okolnosti pod kojima su se dogodile, odlučeno je da se uputi na dalju dijagnostiku u Beograd - rekla je Mitrović, portparolka lozničke bolnice.

Zdravstveni radnici s kojima smo razgovarali ne pamte da su imali slučajeve mesečarenja, mada u neformalnom razgovoru kažu da je to sasvim moguće.

Prijatelj porodice dodaje da je svima laknulo kad su lekari u Loznici konstatovali da ima samo prelom ruke, ali su podržali predlog da ode i u Beograd. 

- Svašta je moglo da se desi. Neka je živ i zdrav! Ozbiljan je čovek, ima odraslu decu, ali smo počeli da ga "prozivamo" da je on to sve smislio i da niko ne zna gde je bio - našalio se njegov prijatelj. 

 

Šta kažu stručnjaci

Prema statistikama, mesečarenje ili somnabulizam najčešće se javlja kod dece u uzrastu od 4 do 8 godina, ali se može pojaviti i kod odraslih kao posledica nekih stresnih životnih okolnosti ili uzimanja pojedinih lekova.

Osobe koje mesečare i kada su u dubokom snu mogu da hodaju, pričaju, peru zube, ali bi, kako ističu lekari, bilo potrebno da preduzmu mere radi zaštite od eventualnih povreda...

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rezolucija o Srebrenici je zločin protiv mira! Kada jenjavaju sukobi u Ukrajini i na Bliskom istoku, potreban je novi sukob, a za to je najbolja BiH! (VIDEO)
Live TV

Rezolucija o Srebrenici je zločin protiv mira! Kada jenjavaju sukobi u Ukrajini i na Bliskom istoku, potreban je novi sukob, a za to je najbolja BiH! (VIDEO)

Tema "Info večeri" bila je izglasavanje Rezolucije o Srebrenici. Na glasanju Zapad nije dobio ogromnu većinu kao što je očekivao, ali će svakako to koristiti kao sredstvo protiv Republike Srpske. Da li ova neobavezujuća rezolucija može postati obavezujuća? Na ovu temu govorili su: Željko Čurović, predsednik Saveza Srba u Crnoj Gori, advokat Aleksandar Cvejić i Zoran Buljugić, pisac i prevodilac.

24.05.2024

22:50

Šta to lideri Nemačke i Francuske kriju od svojih građana? Narodi vodećih evropskih zemalja pojma nemaju šta se desilo u Njujorku!(VIDEO)
Live TV

Šta to lideri Nemačke i Francuske kriju od svojih građana? Narodi vodećih evropskih zemalja pojma nemaju šta se desilo u Njujorku!(VIDEO)

Kako tumačiti izjave zvaničnika koji su usledili nakon sednice SE? Ako se malo analizira obraćanje pojedinih ambasadora zaključuje se da je možda svet spreman za velike promene. Na temu donošenja sramne Rezolucije o genocidu u Srebrenici u specijalnom programu Informer TV govorili su politikolog Tijana Sorgić, analitičar Veljko Jovanović, predsednik saveza Srba u Francuskoj David Jakovljević, geopolitički analitičar Mihajlo Olujić, a uživo iz Minhena javio se i politikolog Vlasimir Vidić, dok se uživo iz Amerike javio novinar Dejan Jelača.

24.05.2024

20:51

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set