• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.05.2023

21:44

POTOP U NOVOM SADU! Automobili plivaju ulicama, policija angažovala sve resurse ZA POMOĆ GRAĐANIMA (VIDEO)

printscreen

Vesti

POTOP U NOVOM SADU! Automobili plivaju ulicama, policija angažovala sve resurse ZA POMOĆ GRAĐANIMA (VIDEO)

Podeli vest

Žestoko olujno nevreme obrušilo se nešto posle 19 časova na Novi Sad. U Bulevaru patrijarha Pavla autobusi i automobili ostali su zaglavljeni u "reci" koja je potopila ulicu.

Bukvalno u trenu, s neba se sručila ogromna količine vode koju kanalizacija ovog grada nije mogla da primi. Ulicama su potekle bujice "hvatajući " u klopku iznenađene vozače.

Mnogi su ostali na ulicama u kvaru, da bi spas od nadolazeće vode pronašli na krovovima automobila. U Bulevaru patrijarha Pavla autobusi i automobili ostali su zaglavljeni u "reci" koja je potopila ulicu.

Prateći situaciju, Mup Srbije angažovao je sve raspoložive resurse u Novom Sadu kako bi što bolje i na vreme pomogao građanima.

Pored Novog Sada pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, zbog posledica padavina, intervenisali su na teritoriji, opštine Beočin, Sremskim Karlovcima, Zrenjaninu, Šapcu, Rumi i Valjevu.

Vatrogasci-spasioci evakuisali su dva lica sa krova poplavljenog automobila u Partizanskoj ulici u Novom Sadu i još jednu osobu u Koceljevi gde je došlo do plavljenja nekoliko objekata.

Trenutno nema ugroženih lica, a pripadnici Sektora za vanredne situacije angažovani su na crpljenju vode iz podrumskih prostorija u Rumi, u mestu Čerević, Žablju, Sremskim Karlovcima, Zrenjaninu.
 
U Koceljevi  je došlo do plavljenja desetak kuća, kao i u Valjevskoj Loznici gde je voda prodrla u podrumske prostorije jednog lokala.

Uprkos upozorenju odvezao se u "dubinu"

Naime, jedan Novosađanin ugrozio je svoju bezbednost tako što je vozio pravo u "dubinu". Iako je video da mu hauba nestaje iz vidokruga, on nije imao nameru da stane.

U tom momentu začule su se sirene vatrogasaca i policije. Putem megafona su mu naredili da se vrati. On je očigledno bio u dilemi, ali je posle nekoliko poziva policajaca zaustavio svoje vozilo.

Pogledajte dramatičan snimak:

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nastavlja se kampanja "NEMA CENU" – Mercator-S u borbi protiv melanoma
Društvo

Nastavlja se kampanja "NEMA CENU" – Mercator-S u borbi protiv melanoma

Tačka se stavlja na kraju rečenice i završene misaone celine, ali u životu nije svaka tačka kraj. Da bi se ojačala svest o značaju prevencije i ranog otkrivanja melanoma, kompanija Mercator-S je u mesecu borbe protiv melanoma pokrenula drugu fazu projekta „NEMA CENU“ u partnerstvu sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije i Nivea Sun pozvala sve građane da se priključe ovoj inicijativi i pridruže zajedničkoj borbi u očuvanju zdravlja.

11.06.2024

16:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set