• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.04.2023

18:02

PRED NAMA NOVA PROMENA VREMENA! Sneg i pljuskovi stižu u ove delove Srbije - od OVOG DATUMA polako, ali sigurno dolazi proleće!

Vesti

PRED NAMA NOVA PROMENA VREMENA! Sneg i pljuskovi stižu u ove delove Srbije - od OVOG DATUMA polako, ali sigurno dolazi proleće!

Podeli vest

Danas još uvek pretežno oblačno i relativno sveže, ponegde uz pojavu kiše ili pljuska, dok je preko 800mnv i dalje moguća kratkotrajna susnežica ili sneg. Nad nizijskim delom Hrvatske i Srbije uglavnom suvo. Dnenvi maksimum od +6 do +14 stepeni Celzijusa – piše meteorolog Marko Čubrilo u novoj vremenskoj prognozi za Srbiju.

Noć ka ponedeljku dosta hladna i tamo gde bude pretežno vedro moguća je pojava slabog, uglavnom, prizemnog, mraza. U ponedeljak nad severnim predelima regiona pretežno sunčano i još malo toplije uz promenljivu oblačnost, dok će nad središnjim, a posebno istočnim delovima regiona i dalje biti povremene kiše ili pljuskova, sneg ponegde preko 800mnv.

Dnevni maksimum u ponedeljak od +6 ponegde nad jugoistoku do oko +16 ponegde na severu regiona. Danas će vetar biti slab, dok će sutra biti umernen, na istoku regiona povremeno i pojačan, severozapadni.

– Od utorka do četvrtka uveče malo do umereno oblačno, i osetno toplije. Samo je u noći ka sredi moguće prolazno naoblačenje ponegde uz kišu ali bez bitnog uticaja na temperaturu vazduha. Dnevni maksimum od +12 do +20, a u četvrtak na istoku regiona ponegde i do oko +25 stepeni Celzijusa – piše Čubrilo.

U četvrtak krajem dana do zapadnih, jugozapadnih, a kasnije i središnjih delova regiona stiže hladan font donoseći kišu, pljuskove, i okretanje vera na severozapadni smer uz zahlađenje. Ispred frinta vetar će biti južni, a duž Jadana je moguć jak jugo.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

U petak će se hladan front premeštati dalje na istok donoseći kišu, grmljavinske pljuskove uz okretanje vetra na severozapadni smer i zahlađenje te je preko 900mnv moguća i pojava snega. Dnevni maksimum u petak od oko +6 na severozapadu do oko +16 na jugoistoku regiona gde će front stići krajem dana, stoji u prognozi.

U subotu kratkotrajna stabilizacija uz promenljivu oblačnost i dnevni maksimum od +10 do +16 stepeni Celzijusa, dok je od nedelja moguće novo pogoršanje uz kišu i pljuskove nad većim delom regiona, a usledilo bi i novo, manje, zahlađenje.

Stabilnije i ponovo malo toplije vreme je moguće posle 19. aprila. Sumirano, od nedelje polako, ali sigurno stiže prolećno vreme, makismumi bi na kratko u četvrtak na istoku mogli dostići i letnje vrednosti, zatim sledi jedno tipično prolećno pogoršanje dok bi snega bilo preko 900mnv što je za ovaj deo godine normalna pojava, zaključuje Čubrilo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Opozicija bi da sabotira Ekspo, izgradnju metroa i da ruši Beograd na vodi! Lokalni izbori zapravo su nacionalni!
Live TV

Opozicija bi da sabotira Ekspo, izgradnju metroa i da ruši Beograd na vodi! Lokalni izbori zapravo su nacionalni!

U nedelju su izbori koji su lokalni, ali je njihov karakter i značaj daleko veći. Ako uzmemo u obzir šta smo sve u poslednjih nekoliko meseci gledali: formiranje raznih pokreta koji su antidržavni, onda ovo nije priča o tome da biramo vlast u nekim opštinama, nego je pitanje da li će neki faktori ući u institucije. Gosti "Info večeri" bili su predsednik opštine Čukarica, Srđan Kolarić, predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić i presednik opštine Savski Venac Miloš VIdović.

29.05.2024

22:23

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set