• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.07.2022

16:09

Potvrđeno: Dejan Petrović Big Bend zagrmeće prvog dana Sabora trubača u Guči!

Promo

Vesti

Potvrđeno: Dejan Petrović Big Bend zagrmeće prvog dana Sabora trubača u Guči!

Podeli vest

Višestruki pobednik Dragačevskog sabora trubača i vlasnik titule „prva truba sveta“, Dejan Petrović sa svojim Big Bendom potvrdio je učešće na ovogodišnjem 61. festivalu trube u Guči, koji se održava prvog vikenda u avgustu, od 05. do 07. avgusta

Njegov nastup rezervisan je za prvi dan festivala i predstavlja moćnu uvertiru za najveću trubačku žurku na svetu, kada se u ovu varošicu u Zapadnoj Srbiji sa svih strana sveta slije čak nekoliko stotina zaljubljenika u trubu i njen magični zvuk.

"Ambasador srpske trube", kako je inače poznat Dejan Petrović, potiče iz muzičke porodice i dosledan je naslednik svog oca, najpoznatijeg srpskog trubača, Milovana Miće Petrovića. Prve nastupe zabeležio je već sa 11 godina, a samo pet godina je bilo potrebno da se popne u sam vrh srpske trubačke scene. Sa navršenom 21 godinom postaje najmlađi dobitnik "Majstorskog pisma", najprestižnije nagrade koja se dodeljuje na Saboru trubača u Guči. Pored ovog priznanja, višestruki je osvajač svih nagrada na pomenutoj manifestaciji.

Foto: Promo

Dejan Petrović

Od 2006. godine Dejan Petrović sa svojim Big Bendom otpočinje novu etapu u svom stvaralaštvu, dodajući klavijature, perkusije, bubanj i ženski vokal, a već sledeće godine bendu se priključuju gitara i muški vokal. Tako formiran, Big Bend karakteriše fuzija zvuka tradicionalnih instrumenata trubačkog orkestra i drugih, modernih elemenata, čineći ga autentičnim i omiljenim među poklonicima trube u zemlji i svetu.

Učestvovao je na svim većim muzičkim festivalima u zemlji, kao i inostranstvu, gde je predstavljao Srbiju, uvek sa velikim uspehom.

Pored njega, prvog dana Sabora u Guči nastupiće još i trubački orkestar Dejana Jevđića, kao i Danica Crnogorčević sa bendom, dok će krunisani kraljevi Guče i svojevrsni simboli dragačevskog festivala, Boban i Marko Marković, sa svojim orkestrom pred publiku izaći u nedelju, poslednjeg dana manifestacije. Posetioci će imati priliku da uživaju i u prepoznatljivim zvukovima Big Benda, orkestra RTS-a, čiji je nastup, uz trubački orkestar Ekrema Mamutovića i trubački orkestar Dejana Lazarevića, rezervisan za subotu. 

Poseban kuriozitet tokom trećeg dana festivala biće i nastup Narodnog orkestra RTS-a sa gostima solistima Anom Bekutom, Snežanom Đurišić i Dragicom Radosavljević Cakanom.

Za kompletnu realizaciju, vizuelizaciju i tehničku produkciju Festivala zadužen je SKYMUSIC.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Jedinstvo našeg naroda je sada više nego potrebno! Jevtić pred put predsednika Vučića u Njujork: Diplomatska borba za čast i protiv demonizacije srpskog naroda!
Politika

Jedinstvo našeg naroda je sada više nego potrebno! Jevtić pred put predsednika Vučića u Njujork: Diplomatska borba za čast i protiv demonizacije srpskog naroda!

Pred Srbijom je jedan od najtežih političkih momenata u modernoj istoriji - 23. maja je sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se u 16 časova glasati o sramnoj rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici. Zbog toga je, sada više nego ikada, važno da se zbiju redovi i da svi stanu uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića u teškoj borbi koju vodi za očuvanje nacionalnih interesa.

19.05.2024

20:03

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati
Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati

Na novom Zlotskom groblju na sahrani Svetlane Dragijević je bio prisutan osumnjičeni za ubistvo male Danke Ilić, Dejan Dragijević i suprug Radoslav, pod policijskom pratnjom. Oni su dovedeni na sahranu Svetlane Dragijević. Sa lisicama na rukama, ova dvojica su izvedena iz policijske marice pred okupljene, što je izazvalo različite reakcije kod prisutnih. Malobrojni očevidci su primetili da je Dejan Dragijević, uprkos situaciji u kojoj se nalazi, delovao sasvim normalno i opušteno.

19.05.2024

12:40

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set