• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.S.

25.06.2022

08:54

DRAMA NA BAZENIMA U MIONICI! Dečak je potonuo na dno bazena i nije davao znakove života, USLEDILA JE MUNJEVITA AKCIJA SPASAVANJA!

S.S.

Vesti

DRAMA NA BAZENIMA U MIONICI! Dečak je potonuo na dno bazena i nije davao znakove života, USLEDILA JE MUNJEVITA AKCIJA SPASAVANJA!

Podeli vest

Na bazenima u mioničkom selu Sanković u petak se odigrala prava drama, kada je dečak, učenik sedmog razreda, potonuo na dno bazena

Brzom reakcijom spasioca, zatim žene koja je medicinski radnik, a bila je gost bazena, kao i ekipe mioničke Hitne pomoći, ali i pojedinih posetilaca, spasen je jedan mladi život. Dečak se seda oporavlja u valjevskoj bolnici.

Kako saznajemo, incident se dogodio u petak oko 15:30 časova, u vreme kada su bazeni bili
puni posetilaca.

- Uočio sam dečaka kako pluta u vodi. Izbrojao sam četiri sekunde, da vidim da li se održava na vodi ili je potonuo. Kada sam video da ne reaguje, odmah sam skočio u bazen i izneo ga jednom rukom iz bazena, dok sam se drugom rukom držao za ivicu bazena. Tada mi je u pomoć pritekla žena koja se zatekla da bazenu, a koja je medicinski radnik i započeli smo reanimaciju dečaka- ispričao nam je spasilac Miloš Teofilović.

U pomoć su pritekli i posetioci bazena, ali i zaposleni u Sportskom centru „Mionica“, koji su
brzo reagovali i pozvali Hitnu pomoć, koja je na lice mesta stigla u roku od tri minuta!

- Dečak je bio plav, bez pulsa, ali uz nadljudski napor žene koja se tu slučajno zatekla i koja je odmah priskočila u pomoć, ali i zahvaljujući spasiocu, dečak je danas živ. Ako ima razuma, Opština bi trebalo da nagradi spasioca i sve zaposlene na bazenima, jer u čitavom lancu niko nije zakazao, a naročito tu mladu ženu, zdravstvenu radnicu, koja je dečaka vratila u život, dok je masa izgubljeno stajala, a društvo tog dečaka se razbežalo- ispričao nam je Mioničanin Zoran Radovanović, jedan od očevidaca i onih koju su pritekli u pomoć.

Foto: RINA

 

Dečak je kolima mioničke Hitne pomoći, u čijoj ekipi su bili dr Marko Jovanović, medicinski tehničar Nebojša Ristić i vozač Goran Kandić, za veoma kratko vreme prevezen u valjevsku bolnicu.

On je u stabilnom stanju, ali ostaće još jedan dan na posmatranju, iz preventivnih razloga. Kako saznajemo, dečak je plivač, a za sada nije poznato zbog čega je potonuo na dno bazena.

- Zahvalan sam Bogu što je dečak preživeo! Baš je bila stresna situacija i trudim se da ne razmišljam o tome. Ovo mi je peti put da sam nekome spasao život- ispričao nam je spasilac Miloš Teofilović, kome je ovo bio prvi radni dan na bazenima u Sankoviću, a koji ima višegodišnje iskustvo u tom poslu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gedza

pre 1 godinu

ko pise ovakve naslove... sami novinari ili ucestvujete grupno?!?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Rezolucija o Jasenovcu ne sme proći u Crnoj Gori jer ljuti Hrvate! Zagreb preti Podgorici odmazdom! Šta će sad Spajić i Milatović?!
Besramno!

Rezolucija o Jasenovcu ne sme proći u Crnoj Gori jer ljuti Hrvate! Zagreb preti Podgorici odmazdom! Šta će sad Spajić i Milatović?!

Crnogorski parlament raspravljaće o predlogu rezolucije o genocidu u Jasenovcu tek krajem juna, tj. za mesec dana, iako je debata po planu trebalo da bude na dnevnom redu ovih dana. U međuvremenu, DPS "ražalovanog" Mila Đukanovića zahteva da se rezolucija momentalno povuče jer ljuti Hrvate, tačnije ruši dobre odnose sa jednom od država članica Evropske unije i dovodi u pitanje proces EU integracija. Istovremeno, zvanični Zagreb preti Podgorici odmazdom ako se usudi da raspravlja masakru 700.000 ljudi, uglavnom Srba, u ustaškom logoru Jasenovac!

31.05.2024

21:06

Džo Bajden tera Trampa u zatvor! Najprljavija predizborna kampanja u istoriji Sjedinjenih Država
Ovo ima samo u Americi

Džo Bajden tera Trampa u zatvor! Najprljavija predizborna kampanja u istoriji Sjedinjenih Država

Bivši predsednik SAD i republikanski kandidat za još jedan mandat u Beloj kući Donald Tramp (77) proglašen je krivim pred okružnim sudom na Menhentnu u Njujorku za falsifikovanje poslovnih dokumenata kako bi prikrio da je platio 130.000 dolara porno-zvezdi Stormi Danijels (45) da ćuti o njihovoj seks-aferi. Cilj svega toga navodno je bio da Tramp ne naškodi svojoj kampanji pred izbore 2016. i nakon njih.

31.05.2024

20:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set