• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RINA.rs

31.05.2022

23:00

ČAČANIN (90) REKAO KOMŠIJAMA ''BEDO,BEDASTA'' I ''ĐUBRE I NOSONJO''! Dobio paprenu kaznu!

Vesti

ČAČANIN (90) REKAO KOMŠIJAMA ''BEDO,BEDASTA'' I ''ĐUBRE I NOSONJO''! Dobio paprenu kaznu!

Podeli vest

Osnovni sud u Čačku izrekao je kaznu od 40.000 dinara penzioneru iz ovog grada D. V. (90) zbog uvrede komšija

On je 4. marta 2021. godine komšiji V. Ć. (69) uputio reči „bedo, bedasta”, a susedovom sinu (44) - „šta je, šta ćeš ti, šta ćeš đubre, šta ćeš nosonja?”.

Osuđeni je ovom, prvostepenom presudom kažnjen dva puta sa po 20.000 dinara, odnosno ukupno 40.000 dinara. Po pravosnažnosti je dužan da plati u četiri jednake mesečne rate, a ukoliko to ne učini, Osnovni sud u Čačku će mu ovu globu zameniti u zatvorsku kaznu, tako što će za svakih započetih 1.000 dinara novčane kazne odrediti po jedan dan bez slobode.

Foto: RINA.rs

Osnovni sud u Čačku

Međusobne optužbe

Zanimljivo je da se sudu, savijenim tabakom, najpre obratio D. V. i to tužbom u kojoj tvrdi da je tog dana, 18. marta 2021. pretrpeo lake telesne povrede, tako što su ga tuženi otac i sin pretukli pesnicama i nogama u predelu stomaka i grudi, pošto su prethodno bez ikakvog razloga i povoda ušli u njegovo dvorište.

Na jednom od ročišta, D. V. je izjavio da su otac i sin onog dana u martu prethodne godine „ubili od batina” i ostavili ga „mrtvog da leži”, kao i da je do tada bio zdrav čovek, a posle tog fizičkog napada je „mrtav čovek”, dodajući da posle onoga pije „po deset praškova”.

Međutim, sud je tu tužbu podnetu od strane D. V. odbio našavši da nema dokaza o fizičkom napadu, ni tragova o nanošenju povreda i pri tome se pozvao na nalaz sudskog veštaka medicinske struke.

D. V. je susede tužio zbog navodnih lakih povreda 18. marta, a oni njega za uvrede 9. jula prošle godine.

D. V. i V. Ć, već dve decenije nisu u dobrim odnosima, rečeno je na sudu, a devedesetogodišnji penzioner će, ukoliko ova presuda postane pravosnažna, bar tri meseca živeti bez dinara.

Pored globe od 40.000, D. V. je obavezan da plati 18.980 dinara za veštačenje lekara, 980 dinara takse za privatnu krivičnu tužbu, 980 dinara takse za presudu kao i troškove na ime zastupanja protivokrivljenih, oca i sina, čiju će visinu sud odrediti posebnim rešenjem.

 

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Stanković razotkrio prljavi plan opozicionara: Manojlovićev poziv opoziciji je politički marketing!
Izbori 2024

Stanković razotkrio prljavi plan opozicionara: Manojlovićev poziv opoziciji je politički marketing!

Analitičar Dejan Vuk Stanković ocenio je danas da je teško zamislivo da će opozicione stranke vratiti mandate i nazvao političkim marketingom poziv nosioca liste "I ja sam Beograd - Kreni promeni" Save Manojlovića da opozicija u Nišu, Beogradu i opštini Novi Beograd napuste lokalne parlamente, kao i republičku skupštinu, zbog, kako tvrdi, prekrajanja izborne volje građana.

05.06.2024

12:28

Vesti

TV

Osetljive porodice moraju biti pod budnim okom nadležnih institucija! Stručnjaci o slučaju zlostavljanja devojčice u stanu na Zvezdari!
Live TV

Osetljive porodice moraju biti pod budnim okom nadležnih institucija! Stručnjaci o slučaju zlostavljanja devojčice u stanu na Zvezdari!

Uroš Pašajlić osuđen je 3. juna u Prvom osnovnom sudu u Beogradu na sedam godina i osam meseci zatvora. Ova presuda je izazvala burne reakcije javnosti koja smatra da je neadekvatna budući da je osuđeni svoju ćerku mesecima zlostavljao i zaključavao u kupatilu u stanu, a pet dana pre nego što je ona pronađena nije je nijednom obišao. Na ovu temu za Informer u emisiji "Info jutro" govorili su Marija Milenković, psihoterapeut, Biserka Jakovljević, socijalna radnica, advokat Dragoš Cukavac i Hajrija Ramadani, predsednica udruženja "Hajr".

05.06.2024

13:04

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hirurg se oglasio! Nema dobre vesti o Đokoviću
Novak Đoković

Hirurg se oglasio! Nema dobre vesti o Đokoviću

Novak Đoković je odustao od takmičenja na Rolan Garosu posle plasmana u četvrtfinale posle pobede protiv Fransiska Serundola zbog povrede meniskus,a ortoped Čarls Kajetanek kaže da ima male šanse da igra na Olimpijskim igrama u Parizu, prneose Francuski mediji.

05.06.2024

09:53

Planeta

Bajdenu se pogoršalo stanje! Bruje svetski mediji, sve je krenulo po zlu!
NIJE DOBRO

Bajdenu se pogoršalo stanje! Bruje svetski mediji, sve je krenulo po zlu!

Stanje i nivo uključenosti predsednika SAD Džoa Bajdena u zatvorenim razgovorima su promenljivi i pokazuju znake pogoršanja — ponekad deluje energično, a ponekad pokazuje nepoznavanje detalja i daje nejasne izjave na osnovu beleški, piše The Wall Street Journal na osnovu intervjua sa više od 45 informisanih političara.

05.06.2024

12:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set