• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.05.2024

10:41

Deseti jubilarni "Beogradski Manifest" na Kalemegdanu: Porodični festival manifestacija, destinacija i degustacija u srcu grada (FOTO)

Live Production

Beograd

Deseti jubilarni "Beogradski Manifest" na Kalemegdanu: Porodični festival manifestacija, destinacija i degustacija u srcu grada (FOTO)

Podeli vest

Tradicionalni “Beogradski Manifest” – festival manifestacija, destinacija i degustacija ove godine obeležava desetogodišnjicu postojanja, a biće održan od 17. do 19. maja na Kalemegdanu.

Posetioce očekuje bogat programski sadržaj u kome će tokom tri dana moći da uživaju sa svojom porodicom i prijateljima na Beogradskoj tvrđavi i parku Kalemegdan.

Deseti, jubilarni festival manifestacija, destinacija i degustacija biće održan u najstarijem delu parka Kalemegdan u čijem središtu se nalazi fontana „Ribar“ koja se nalazi na prilazu iz Knez Mihailove ulice. Programski sadržaji festivala će se prostirati duž šetačkih staza parka obuhvatajući i šetalište sa koga se pruža najlepši pogled na Novi Beograd. Festival se ove godine održava uz podršku Grada Beograda, GO Stari Grad i JP “Beogradska tvrđava”, a u okviru manifestacije “Dani porodice”.

“Beogradski Manifest” je jedinstveni porodični festival na kome će tokom tri dana u šest tematskih celina biti ponuđeni zanimljivi sadržaji za sve generacije.

Najveća zona festivala je „Aduti Srbije“, u kojoj će više od 30 opština iz Srbije na maštovit i kreativan način predstaviti svoje kulturno, istorijsko i gastronomsko bogatstvo uz programsko predstavljanje na centralnoj festivalskoj bini. U okviru zone „Stvaran svet oko nas“ lepote svoje zemlje predstaviće gosti iz regiona koji će u okviru posebno osmišljenih štandova predstaviti svoju turističku ponudu, ali i autentične nacionalne specijalitete.

Još od prvog izdanja “Beogradskog Manifesta” cilj organizatora je da posetiocima na jedan jedinstven i kreativan način, na početku letnje turističke sezone, predstave na jednom mestu brojne destinacije i manifestacije ali i da omoguće posetiocima da dožive deo atmosfere sa najzanimljivijih mesta koje mogu da posete tokom godišnjeg odmora.

Dečja zona „Mašta može svašta“ će i ove godine biti najkreativnija i najveselija, a pored zanimljivog scenografskog uređenja, biće priređeni i brojni besplatni interaktivni sadržaji za najmlađe poput: pozorišnih predstava, dečjih horova, klovnova, štulaša, kostimiranih junaka iz bajki, mađioničara i još mnogo toga.

Mališanima će i ove godine biti omogućeno jahanje konja u parku u posebnoj zoni koja nosi naziv “Konji vrani” koja je u potpunosti posvećena promociji konjičkog sporta, edukaciji dece koja su zainteresovana za kraljevski sport i naravno druženju i upoznavanju sa ovim plemenitim životinjama.

U okviru „Manifest bazara“ biće predstavljeno preko 50 izlagača iz čitave zemlje, a posetioci će imati prilike da na jednom mestu vide raznorazne rukotvorine, lokalno autentične gastronomske proizvode iz svih krajeva Srbije i da degustiraju domaće proizvode srpskih domaćica.

Za posetioce je obezbeđena i zona za opuštanje u parku, pa će tako u „Kalemegdan piknik zoni“ moći da se opuste i uživaju u muzici, ukusnim burgerima, domaćim kobasicama, italijanskoj kuhinji ali i slatkišima i bogatoj ponudi pića.

I ove godine je posebna pažnja posvećena odlaganju iskorišćene ambalaže, a sve u cilju zaštite životne sredine, smanjenja plastičnog otpada i podizanja svesti o značaju reciklaže. Uz podršku kompanije Ball Packaging Europe i u saradnji sa projektom „Svaka limenka se računa“ na licu mesta biće prisutni promoteri sa rančevima za odlaganje iskorišćenih limenki za piće, a biće postavljeno i više kutija za odlaganje ambalaže. Kako aluminijumska ambalaža može da se reciklira 100%, neograničen broj puta sa minimalnim gubicima, ovom saradnjom želimo da damo primer odgovornog odnosa prema planeti i da podstaknemo posetioce Beogradskog Manifesta na reciklažu.

Radno vreme festivala je u petak od 15 do 21, u subotu i nedelju od 11 do 21 čas, a ulaz za sve posetioce je besplatan.

Više informacija na: https://www.instagram.com/beogradski_manifest/


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Kompletan izveštaj o postupanju VJT u Beogradu u vezi sa gradskim i lokalnim izborima! Reagovali na svaku prijavu policiji
VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO U BEOGRADU

Kompletan izveštaj o postupanju VJT u Beogradu u vezi sa gradskim i lokalnim izborima! Reagovali na svaku prijavu policiji

Više javno tužilaštvo u Beogradu (VJT), koje je u saradnji sa osnovnim tužilaštvima sa teritorije grada Beograda i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije pratilo tok gradskih i lokalnih izbora održanih 2. juna 2024. godine, obaveštava javnost o prijavljenim događajima i postupanju po istim.

07.06.2024

13:29

Vesti

TV

Zapad po svaku cenu želi da izazove sukob na Balkanu! Svesrpski sabor pokazuje da je Drina reka koja spaja, a ne koja razdvaja!
Live TV

Zapad po svaku cenu želi da izazove sukob na Balkanu! Svesrpski sabor pokazuje da je Drina reka koja spaja, a ne koja razdvaja!

Srbija i Republika srpska spremaju se za Svesrpski sabor koji će se održati u subotu 7. juna u Beogradu. Programi su, osim u Beogradu, planirani širom Srbije. Planirano je da se okupi veliki broj folklornih ansambala. Ministri iz Vlade Srbije ugostiće kolege iz Republike Srpske. Predsednik Vučić rekao je da je reč o velikoj manifestaciji zbog koje će Srbiju posetiti više od 7000 ljudi. Na ovu i druge teme govorili su u emisiji "Rat uživo" Dragan Škobalj, ekspert za energetiku i Pavle Staničić, advokat.

07.06.2024

19:37

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set