• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.04.2024

17:19

Šapić: Od danas "Beogradska arena" ponovo nosi svoje ime

Tanjug

Beograd

Šapić: Od danas "Beogradska arena" ponovo nosi svoje ime

Podeli vest

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić rekao je da je najvećoj gradskoj sportskoj hali, sa koje je počelo uklanjanje dosadašnjeg naziva "Štark arena", zvanično vraćeno njeno izvorno ime - "Beogradska arena" i da simboli grada Beograda više neće biti na prodaju.

Aleksandar Šapić je, ispred arene na Novom Beogradu, rekao da, kao što je i najavio, simboli grada Beograda više neće biti na prodaju, dokle god se, kako kaže, on bude nešto pitao.

Šapić je poručio da su naziv “Beogradska arena“ i ta hala jedan od simbola Beograda i naveo da se tu održavaju najvažniji kulturni, sportski i drugi događaji i manifestacije, saopštio je gradski sekretarijat za informisanje.

- Od 2010. godine ‘Arena‘ je bila na prodaju, nosila je imena raznih firmi, kompanija, a poslednje koje je nosila bilo je ‘Štark arena‘. Danas je krenulo skidanje tog natpisa, jer ugovor ističe i ja se nadam da se, bez obzira na to ko bude vodio grad Beograd u budućnosti, ime ‘Beogradske arene‘ više neće dovoditi u pitanje. Grad Beograd je u situaciji da ne mora da prodaje svoje simbole - rekao je Šapić.

Dodao je da imena simbola grada, između ostalih i Kalemegdanske tvrđave, takođe, neće biti na prodaju.

- Govorio sam i ranije o tome da nema razloga da mi ne radimo isto ono što rade sve druge civilizovane, demokratske, evropske zemlje na koje se mnogi pozivaju, pa i oni koji će me napasti zbog ovoga, da ono što nam je važno ne bude na prodaju. Kao što ‘Zagreb arena‘ nije na prodaju, nismo videli da su joj dali ime ‘Knjaz Miloš arena‘, a čak se ni reklama ‘Knjaz Miloš‘ ne može postaviti na Trgu bana Jelačića, bez obzira koliko biste to platili - rekao je Šapić.

Naveo je da tako i mi treba da poštujemo sebe, u najmanju ruku kao što i drugi poštuju sebe i da povedemo računa o našim simbolima.

- Zbog toga je od danas ‘Beogradska arena‘ ponovo ‘Beogradska arena‘ i nadam se da će tako ostati i u budućnosti - zaključio je Šapić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Zalažem se za tradicionalnu Evropu! Šapić: Potrebno je međusobno poštovanje, a ne uslovljavanje
Politika

Zalažem se za tradicionalnu Evropu! Šapić: Potrebno je međusobno poštovanje, a ne uslovljavanje

Nema gde mi da idemo, mi smo u toj Evropi. Mi smo baštinili evropske vrednosti, naši preci su u oba svetska rata prolivali krv za slobodu te Evrope. Mi smo branili Evropu od nacista i fašista. Naši đedovi i očevi su ginuli za tu Evropu. I to uopšte nije pitanje. Ovde je samo pitanje koja Evropa? Ja sam za jednu normalnu, zdravu i tradicionalnu Evropu koja će poštovati Srbiju i srpski narod, istakao je predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić, gostujući u emisiji "Info jutro" na TV Informer.

02.04.2024

10:18

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila podršku 169.195 glasača, a Pendarovski 69.710 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set