• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf Biznis/Informer

03.02.2022

14:04

PA DA LI JE OVO REALNO?! Cene nekretnina u Beogradu će vas šokirati! GARSONJERA OD 33 KVADRATA I DO 99.000 EVRA!

Printscreen You Tube

Beograd

PA DA LI JE OVO REALNO?! Cene nekretnina u Beogradu će vas šokirati! GARSONJERA OD 33 KVADRATA I DO 99.000 EVRA!

Podeli vest

Za većinu građana su opcija udaljenije zone grada, poput Rakovice, Višnjičke banje, Borče, nekih delova Čukarice i Voždovca gde su cene po kvadratu još uvek na nivou od 900 do 1.200 ili 1.300 evra

Ako vam kažemo da je cena izdavanja stana na Vidikovcu "do juče", u proseku, iznosila do 250 evra, a sada dostiže čak 400 evra, onda je jasno koliko su nekretnine naprasno poskupele u kratkom periodu - u svakom pogledu.

S obzirom na rastuće cene na perifernim delovima grada, možemo pretpostaviti koliko su tek skočile cene u centru i oko njega, na Vračaru, Dedinju, Novom Beogradu, određenim delovima Voždovca. Porodice, posebno mlade, zaista su u problemu danas. Dobar deo njih prvo čeka na odobrenje stambenog kredita, a onda se suočava sa tesnom ponudom i paprenim cenama.

Tako se vremenom "probilo" i Lekino brdo, a posebno Merin Hil, gde se mahom grade luksuzni stanovi, penthaus varijante, i gde je cena po kvadratu čak iznad 2.500 evra. Svakako, treba pomenuti da nije reč o "tipičnim" zgradama, već kako se navodi, o vrhunskoj novogradnji, sa sistemima bezbednosti, video nadzorom i garažnim mestima, koja se uglavnom kupuju uz stan. Ta opcija se trenutno u Beogradu promoviše kao poseban benefit, zbog sve teže situacije s parkiranjem.

Foto: G.Z.

Oglasi

U oglasima je pažnju posebno privukla garsonjera od 33 m2, koja se prodaje za 99.000 evra. Nalazi se na Lekinom brdu (Voždovac), i prema opisu iz oglasa, ima energetski pasoš, terasu, lift, video nadzor i nije na poslednjem spratu.

- Vrlo kvalitetna zgrada, nadomak parka Šumice. U pitanju je pametna kuća (eng. Smart Building), gde daljinskim upravljačem ili aplikacijom na telefonu, na jednom mestu, možete upravljati uređajima u domu: to se odnosi na temperatura grejanja, uključivanje bojlera i svetala, kao i električnih uređaja, zatim na ventilaciju/klimatizaciju, video nadzor, podešavanje roletni - piše u oglasu.

Stan se prodaje namešten, i u opisu je nabrojano koji materijali su korišćeni, ali ipak - ne spada u luks kategoriju, što se primećuje i po fotografijama. S druge strane, evidentno je da je stan vrlo mali i da se čak ni "vizuelno", pametnom uštedom prostora nije mogao postići bolji efekat. O tome koliko se ova investicija isplati, sud će dati potražnja - odnosno broj upita za nju. Ipak, postavlja se pitanje koliko je sve to porodicama u Beogradu ili Srbiji danas neophodno, i da li se javlja veća potreba za gradnjom "tipičnih" zgrada kakve znamo oduvek, a koje sa sobom "povlače" nižu cenu stambenog kvadrata, kako bi automatski bile dostupnije većem delu stanovništva - i to na lokacijama koje nisu nužno na periferiji grada.

Za sada je, možda, jedina opcija da birate udaljenije zone grada, poput Rakovice, Višnjičke banje, Borče, nekih delova Čukarice i Voždovca, gde su cene po kvadratu još uvek na nivou od 900 do 1.200/1.300 evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!
Politika

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!

Transatlantska liderska mreža i Evropski centar Atlantskog saveta iz Vašingtona, u saradnji sa Institutom za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope iz Beograda, organizuju konferenciju „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" koja će biti održana danas i sutra, 20. i 21. maja, u američkom Kongresu u Vašingtonu.

20.05.2024

10:52

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...
CNN TVRDI

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...

Iranski predsednik Ebrahim Raisi (63) stradao je u helikopterskoj nesreći koja se u nedelju dogodila u pokrajini na granici s Azerbejdžanom, a nakon jednodnevne potrage danas je utvrđeno da su osim šefa države poginuli i šef diplomatije Hosein Amir-Abdolahijan i još sedam ljudi u letelici. CNN navodi da je Raisi bio najverovatniji kandidat za novog vrhovnog vođu Irana.

20.05.2024

09:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set