• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. M.

20.04.2024

09:43

Lajović pobeđuje, ali je sve niže! Evo zašto Cicipas mora da padne

EPA

Tenis

Lajović pobeđuje, ali je sve niže! Evo zašto Cicipas mora da padne

Podeli vest

Srpski teniser Dušan lajović danas će prvi put igrati u polufinalu nekog od ATP 500 turnira, a taj meč će za njega biti značajan iz više razloga.

Eksplodirao je momak iz Stare Pazove na turniru u Barseloni i za finale će se večeras (ne pre 16.00, Sport klub 1) boriti protiv šampiona mastersa u Monte Karlu, Grka Stefanosa Cicipasa.

Plasmanom u polufinale, Lajović je zaradio 200 bodova za ATP listu, ali će, ukoliko danas izgubi, od ponedeljka biti lošije plasiran nego ove nedelje!

Razlog tome je što Lajović brani 250 bodova koje je prošle godine dobio zahvaljujući osvojenom trofeju u Banjaluci. Tog turnira više nema, pa se sada opredelio da igra Barselonu.

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Favorit protiv Lajovića: Stefanos Cicipas

Kako bi odbranio sve bodove morao bi da se plasira u finale turnira i pobedi favorizovanog Grka. Tako bi zaradio 330 bodova i bio bi u plusu 80, pa bi i napredovao na ATP listi.

U slučaju poraza od Cicipasa, verovatno će biti 64. na listi, što je za pet pozicija lošije nego ove nedelje.

Cicipas je sedmi na ATP listi, a on i Srbin su se u glavnim žrebovima turnira sastajali tri put.

Lajović je slavio 2017. godine na Vimbldonu.

Na današnjem meču favorit je Grk. Kvota na njegovu pobedu je 1,22, a na Lajovića 3,80.

U drugom polufinalu od 13.30 sastaju se Kasper Rud i Tomas Martin Ečeveri.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija