• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

08.04.2024

09:40

Rubljov: Nadam se dobroj sezoni u Monte Karlu, kriza je prošlost!

AP/Photo

Tenis

Rubljov: Nadam se dobroj sezoni u Monte Karlu, kriza je prošlost!

Podeli vest

Ruski teniser Andrej Rubljov (26) govorio je o predstojećem turniru u Monte Karlu, na kojem očekuje pozitivan rezultat nakon nešto lošije prethodne godine.

Delovalo je da će sam početak 2024. biti plodonosan za šesti reket sveta, pošto je osvojio turnir u Hongkongu i stigao do četvrtine finala Australijan opena. Ipak, kola su krenula nizbrdo u Dubaiju. Tada je Rus diskvalifikovan zbog  vređanja linijskog sudije u polufinalu, a posledice toga oseća i danas.

Foto: AP/Photo

Rubljov tokom incidenta u Dubaiju

Kaže da je, kako se ispad ne bi ponovio, igrao u jednoj vrsti grča na Indijan Velsu i Majamiju.

U Indijan Velsu sam bio toliko fokusiran na kontrolu svog ponašanja da sam bio potpuno blokiran. U Majamiju je bilo još gore, više nisam imao snage i energije tako da sam se osećao paralisano. Nisam mogao da se krećem. Verovatno su mi scene iz Dubaija ostale u mislima. Poslednje dve nedelje sam mnogo trenirao i zadovoljan sam. Ipak, treninzi su jedna stvar, a mečevi druga - objasnio je Rubljov.

Ruskom teniseru je jedina titula iz serije 1000 upravo ona iz Monte Karla, koju je osvojio prošle godine.

Upravo iz tog razloga, nada se da će biti u stanju da ponovi uspeh i odbrani tron od jake konkurencije, među kojom će biti i Novak Đoković.

- Trudim se da ne razmišljam o prošloj godini. Veliko je zadovoljstvo vratiti se i igrati na ovom fantastičnom stadionu. Nadam se da će mi Monte Karlo omogućiti dobar start sezone na šljaci. Kada ponovo pogledam snimke mog trijumfa ovde, mnogo se bolje osećam - rekao je Andrej.

Foto: AP/Photo

Potencijalni rivali u četvrtfinalu Monte Karla - Đoković i Rubljov

Aktuelni šampion turnira je na startu slobodan, a u drugom će čekati boljeg iz duela Korentin Mute i Aleksej Popirin. Najteži ispit potencijalno ga čeka u četvrtfinalu, gde će ići na Novaka Đokovića, ukoliko ne bude iznenađenja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija