• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.02.2024

17:53

Smrt teniserke potresla svet! Srušila se posle treninga i umrla na putu do bolnice!

Shutterstock

Tenis

Smrt teniserke potresla svet! Srušila se posle treninga i umrla na putu do bolnice!

Podeli vest

Pakistanska teniserka Zainab Ali Nakvi (17) umrla je nakon što se srušila u svojoj sobi nakon treninga uoči ITF juniorskog turnira.

Ova tinejdžerka je preminula dok je odvedena u bolnicu u ponedeljak kasno uveče. 

Sa njom je bila i baka koja je potražila pomoć nakon što se devojka onesvestila.

- Veoma je tužno jer je Zainab bila veoma perspektivna teniserka u ženskom krugu i entuzijastično je radila na osvajanju ITF juniorskih takmičenja - rekao je visoki zvaničnik Pakistanskog teniskog saveza.

Policijski zvaničnik koji je vodio slučaj rekao je da su je lekari proglasili mrtvom nakon što je dovedena u bolnicu u Islamabadu.

- Lekari sumnjaju na srčani udar i nazvali su ga prirodnim uzrokom smrti, a njeni roditelji takođe nisu želeli obdukciju i predali su njeno telo na transport nazad u Karači - rekao je on. 

Zvaničnik PTF-a rekao je pod uslovom anonimnosti da lekari sumnjaju da je kod nje reč o hipertrofičnoj kardiomiopatiji, bolesti u kojoj srčani mišić postaje deblji. 

Predsednik Teniskog saveza Pakistana, Aisam-ul-Hak Kureši (svojevremeno finalista Ju-Es opena u dublu, i to u dva navrata, a osvajač 16 ATP titula u igri parova), rešio je da teren na kome je trebalo da nastupa Zainab Ali Nakvi na ITF J30 turniru u Islamabadu - ubuduće nosi ime ove prerano preminule teniserke.

Ove sezone, taj juniorski ITF turnir će se zvati "Memorijalnim", i to u čast mlade igračice čija je smrt potresla Pakistan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Saborci pedofila hoće da proglase Srbe genocidnima! Veza nemačkih "Zelenih" i zlostavljača dece isplivale na površinu!
SRAMNO

Saborci pedofila hoće da proglase Srbe genocidnima! Veza nemačkih "Zelenih" i zlostavljača dece isplivale na površinu!

Dok pokušavaju da Srbe proglase genocidnim, Nemci polako, ali sigurno, normalizuju pedofiliju u sopstvenoj državi. Stranka "Zeleni" ministarke spoljnih poslova Nemačke Analene Berbok, koja je ično je pretila zemljama da glasaju za sramnu rezoluciju o Srebrenici, izglasala je u nemačkom parlamentu predlog za izmenu Krivičnog zakona kojom posedovanje dečje pornografije postaje prekršaj, a ne krivično delo. Nakon toga, nemački "Špigl" podsetio je na problematične veze "Zelenih" i pedofila.

23.05.2024

08:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija