• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.01.2024

06:40

Na današnji dan: Novak pobedio Rafu u finalu za pamćenje! (Video)

EPA

Tenis

Na današnji dan: Novak pobedio Rafu u finalu za pamćenje! (Video)

Podeli vest

Na današnji dan 29. januara 2012. godine, Novak Đoković savladao je Rafaela Nadala 3:2 u finalu Australijan opena, koje je bilo najduže u istoriji grend slemova.

Spski as je pre tačno 12 godina pobedio Rafaela Nadala sa 3:2 (5:7, 6:4, 6:2,6:7, 7:5) u finalnom meču Otvorenog prvenstva Australije nakon čitavih pet sati i 53 minuta. 

Foto: EPA

Novak sa peharom pored rekordnog vremena provedenog na terenu

Gorelo je tog dana u Melburnu! 

Finale je bolje otvorio Španac koji je dobio prvi set sa 7:5 i to nakon sat i 20 minuta igre.

Đoković je u drugom setu konsolidovao redove, i nakon duge i tesne borbe jednim brejkom je poravnao rezultat. Sledeći je takođe pripao njemu jer je olako savladao momka iz Majorke sa 6:2, izgubivši samo dva poena na svoj servis.

Foto: AP/Photo

Novak i Rafa nakon nezaboravnog finala

U trećem i najdužem setu Nadal je od početka dominirao, a Đoković je zasluge za lošu igru pripisao reketu pa ga je nakon toga dva puta promenio. 
Dok je on gubio vreme na tehničke stvari, Španac je iskoristio priliku i taj brejk četvrtog seta dobio sa 7:5 i tako ubrzo izjednačio rezultat.

Puna "Rod Lejver" arena bodrila je šampione koji su odmor za dugu i iscrpnu igru nadomestili kratkom pauzom zbog kiše koja je pala u tom trenutku. Nakon zatvaranja krova na areni i petnaest minuta predaha, Nole i Rafa nastavili su svoju bitku za zvanje najboljeg.

Završni, peti set bio je jako napet i do poslednjeg trenutka nije se moglo nagovestiti ko je pobednik. Nadal je prvo imao prednost sa 4:2, zatim je srpski teniser izjednačio na 4:4 i na kraju napravio odlučujući brejk u 11. gemu za 6:5, a potom u sledećem iskoristio drugu meč loptu na svoj servis i tako završio duel. 

Foto: EPA

 

Svetski broj jedan je odbranio titulu osvojenu prethodne godine u Melburnu i tako po treći put osvojio turnir. On je nakon tog meča zaradio 2,3 miliona australijskih dolara (1,4 miliona evra), a drugoplasirani nešto manju cifru od 1,15 miliona. 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija