• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.01.2024

06:21

Koko Gof  uz dosta muke izborila polufinale Australijan opena

Tanjug/AP

Tenis

Koko Gof uz dosta muke izborila polufinale Australijan opena

Podeli vest

Američka teniserka Koko Gof prva je učesnica polufinala Australijan opena.

Ona je u četvrtfinalu nakon tri sata igre porazila Ukrajinku Martu Kostjuk rezultatom 7:6(6), (3) 6:7, 6:2.

Devojka sa Floride je u ovom meču važila za apsolutnu favoritkinju, ali nije nimalo lako bilo protiv nekadašnje juniorske šampionke ovog takmičenja.

Foto: Tanjug/AP

Koko Gof

 

U prvom setu gledali smo reviju brejkova, Kostjuk je imala prednost od 5:1, ali uspela je njena protivnica da se vrati i uvede meč u taj-brejk. Imala je Ukrajinka prva set loptu, ali nije uspela da je iskoristi, a nakon toga je to isto pošlo za rukom četvrtoj teniserki na WTA listi.

Drugi set doneo je podjednako uzbuđenja, videli smo čak šest kako igračice jedna drugoj oduzimaju servis, a onda je trenutno 37. igračica planete slavila u taj-brejku. 

Foto: Tanjug/AP

Marta Kostjuk

 

Nakon toga usledila je totalna dominacija Koko Gof koja je uspela da uzme pet uzastopnih gemova. Kostjuk je vratila jedan, ali to nije bilo dovoljno, privela je aktuelna šampionka Ju Es opena meč kraju.

Amerikanka će u polufinalu Otvorenog prvenstva Australije igrati protiv bolje iz duela Barbore Krejčikove i Arine Sabalenke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Skandal na pomolu! Ukrajinka u problemu zbog rukovanja sa ruskom teniserkom!
Tenis

Skandal na pomolu! Ukrajinka u problemu zbog rukovanja sa ruskom teniserkom!

Mlada ukrajinska teniserka Jelisaveta Kotlijar našla se na meti osude javnosti u svojoj zemlji, a razlog je poprilično bizaran! Naime, Kotlijar (16) je učestvovala na ovogodišnjem Australijen openu u konkurenciji juniorki, ali je učešće okončala nakon poraza od mlade koleginice iz Rusije, Vlade Minčeve.

23.01.2024

06:30

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bajden oprostio genocid Izraelu! Hoće li Međunarodni krivični sud još da ćuti?
Live TV

Bajden oprostio genocid Izraelu! Hoće li Međunarodni krivični sud još da ćuti?

Američki predsednik Džozef Bajden detaljno predstavio plan primirja u Gazi. Obe strane pozitivno reagovale. Poljska podigla navijaciju u nebo. Na samitu u Švedskoj Zelenski traži više naoružanja. Iran se sprema za prevremene predsedničke izbore. U toku je registracija kandidata. Izbori će se održati 28. juna. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Boris Bratina, filozof i pukovnik Velibor Stević. Uživo u program uključio se iz Nemačke i politikolog Andreja Lović, a iz Ukrajine ratni reporter Igor Damjanović.

01.06.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)
Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)

Poseta kneza Pavla Karađorđevića Berlinu 1. juna 1939. godine nekome sa strane mogla je izgledati kao potpuni diplomatski uspeh Hitlerove Nemačke. Nacisti su priredili veliku vojnu paradu, kancelar i jugoslovenski namesnik smeškali su se jedno drugom, a razmenjene su i uljudne reči hvala za oba naroda. Ipak, “iza kulisa” stvari su izgledale mnogo drugačije…

01.06.2024

09:00