• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.12.2023

23:24

Slavni britanac veruje u Alkaraza: Grčevi su ga hvatali zbog straha od Novaka!

Tanjug/AP

Tenis

Slavni britanac veruje u Alkaraza: Grčevi su ga hvatali zbog straha od Novaka!

Podeli vest

Ne bi me čudilo da Karlos i Siner osvoje grend slem titulu naredne sezone, dodaje Henman.

Bio je Karlos Alkaraz jedini ravnopravan konkurent Novaka Đokovića tokom većeg dela 2023. Ipak, katastrofalan kraj sezone ostavio je Španca bez šanse da godinu završi na prvom mestu ATP liste. Srpski teniser je "dodao gas" u finišu, osvojio Ju-Es open, Pariz i Završni masters što mu je osiguralo preko 400 nedelja na vrhu. 

Jasno je da će i 2024. godina proći u rivalstvu Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza, a takvog stava je i Tim Henman. Nekadašnji britanski teniser uveren je da Španac ima snage da naredne sezone ugrozi Đokovića. 

- Alkaras je imao sjajnu godinu i osvojio prvu titulu na Vimbldonu. Propustio je prvi deo godine i opet završio godinu kao drugi u svetu. Bio je u trci da završi kao prvi. I dalje je jako mlad, još uvek uči. Kada pogledate šta se desilo na Rolan Garosu, kada su iznenada počeli da ga hvataju grčevi posle dva seta. Siguran sam da je to bilo od nervoze i tenzije koje dolaze od igranja protiv Đokovića. Tako da, još uvek ima mnogo stvari koje može da popravi - poručio je Henman. 

Foto: EPAIMAGES

 

Britanski teniser, uprkos tome, smatra da će Novak Đoković i u 2024. godini biti favorit za sve trofeje, ali da bi Janik Siner i Karlos Alkaraz mogli da mu pokvare planove. 

- Kao drugog favorita bih stavio zajedno Alkarasa i Sinera. Znam da je Alkaras osvojio par slemova, ali Siner je igrao na drugom nivou poslednjih nekoliko meseci. Sledeće godine ima četiri Grend slema. Ne bi me iznenadilo da Đoković osvojio par, a da slave i Alkaras i Siner. Samo vreme će reći - podvukao je nekadašnji britanski teniser. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija