• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.12.2023

14:46

Špankinja uzburkala javnost! Evo šta se radi u Nadalovoj akademiji!

Tanjug

Tenis

Špankinja uzburkala javnost! Evo šta se radi u Nadalovoj akademiji!

Podeli vest

Mlada španska teniserka Ariana Girling (18) nedavno je prekinula saradnju sa teniskom akademijom Rafaela Nadala i izazvala veliku pažnju javnosti izjavama o načinu rada u njoj.

Užasno naporni treninzi i malo odmora između njih bili su svakodnevica za tinejdžerku i ostale polaznike akademije, a ona to više nije mogla da podnese.

- Trenira se satima, a pristuan je i Toni Nadal. Mene je mnogo puta trenirao. Pristup radu je jednak onom kakav je imao Rafa, puno se trenira i malo odmara. To je uzrok mnogim povredama. Niko nije fizički spreman poput Rafe. Mnogi od nas nisu mogli da izdrže tempo od pet sati treninga na dan i to bez dana odmora -  rekla je devojka koja zauzima 756. mesto na WTA listi.

 

 

Mlada Špankinja je dodala da je zahvalna akademiji na svoj pomoći koju su joj pružili za sve vreme koje je prvela tamo.

- Bilo je to nezaboravno iskustvo, od prvog dana sam imala njihovu podršku i u tenisu i u učenju. Ono što znam i ono što sam videla, svi su trenirali jednak broj sati. Naravno da vam dozvole da se odmorite ako ste umorni, ali mislim da bi najbolje bilo da se napravi profil svakog od polaznika, analizira svaki od njih posebno i shvati šta mu treba - poručila je šanska teniserka.

Rafaela Nadala ćemo opet na terenu videti u Brizbejnu, posle skoro godinu dana pauze zbog povrede, a njegov stric Toni Nadal, otkrio je detalje povratka i glavni cilj naredne sezone.

- Najvažnija stvar je to što ima entuzijazma da ponovo igra na Rolan Garosu. Veoma je srećan što ponovo pokušava. To je nešto što je dugo čekao. Nije želeo da se povuče bez mogućnosti da ponovo igra. Mislim da ima poverenja da, ako mu je telo dobro i nivo tenisa visok, može nešto dobro da uradi na Rolan Garosu.  Više puta je rekao da ne želi da završi karijeru sa osećajem da je povređen. Svake sezone ima sve više igrača koji igraju na neverovatnom nivou, udaraju lopticu sve jače. Njegov san je da još jednom pokuša, da bude tamo na terenu, da ima još jednu šansu da igra u Parizu - rekao je Toni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Banca Intesa pokrenula filantropsku organizaciju za sistemsku podršku zajednici! Donacijom opreme Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova započela sa radom Intesa fondacija
Društvo

Banca Intesa pokrenula filantropsku organizaciju za sistemsku podršku zajednici! Donacijom opreme Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova započela sa radom Intesa fondacija

Donacijom opreme Odeljenju kardiohirurgije Univerzitetske dečje klinike Tiršova, vredne 16,9 miliona dinara (gotovo 145 hiljada evra), zvanično je započela sa radom Intesa fondacija, filantropska organizacija koju je Banca Intesa, članica međunarodne bankarske grupacije Intesa Sanpaolo, osnovala sa ciljem pružanja sistemske podrške zajednici i dugoročnog doprinosa razvoju društva.

15.05.2024

16:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!
Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!

Nedelja zajedništva i sećanja u šabačkoj Ekonomsko-trgovinskoj školi "Stana Milanović" obeležena je na poseban način - otvaranjem Staninog sokačeta, koje će predstavljati ulaz u školu i novo poglavlje života svakog njenog učenika.

14.05.2024

17:19