• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.08.2023

06:30

Neočekivan potez Đokovića pored Ju Es open! Ovo baš retko radi

EPAIMAGES

Tenis

Neočekivan potez Đokovića pored Ju Es open! Ovo baš retko radi

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće na mastersu u Sinsinatiju (od 13. avgusta do 20. avgusta), ali ne samo singl, nego i dubl.

Novak Đoković je napravio pauzu posle porazan u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza. Na odmoru je već nekoliko nedelja, a pošto će mu Sinsinati biti jedina priprema za Ju Es open odlučio je da  zaigra i dubl u paru sa zemljakom Nikolom Ćaćićem, kako bi dodatno izbrusio igru pred Njujork i nastup na "Flašing Medouzu".

 Đoković na poslednjem slemu u sezoni nije osvojio titulu od 2018. godine, a nije igrao od 2021. zbog američke zabrane ulaska u zemlju nevakcinisanim strancima.

Foto: EPAIMAGES

 

 

Zabrana je ukinuta ove godine, kada je potvrđeno da će Đoković moći da nastupi na američkom tlu. Mada, obično nije dobar znak kad se traži meč više, jer sugeriše da nije dovoljno spreman. Novak zaista retko igra dublove, a poučeni primerima iz prošlosti, ako se prijavi za učešće u igri u parovima, to znači da mu je potrebno više mečeva i da nije potpuno fit. To je po svemu sudeći sad slučaj sa Noletom nakon pauze koju je napravio posle Vimbldona, koji je završen još pre tri nedelje.

 

 

Pre mastersa u Ohaju je turnir u Torontu, koji naš teniser neće igrati, pa će probati na Sinsinatiju od 13. avgusta da treći put uzme titulu i da se zagreje za poslednji grend slem u sezoni - Ju Es open, koji je glavni cilj na ATP turu do kraja sezone.

Interesantno je da će pored Novaka Đokovića dublu u Sinsinatiju igrati i  Stefanos Cicipas sa Alehandrom Davidovičem Fokinom, Aleksandar Zverev sa Marselom Melom, Hubert Hurkač sa Matom Pavićem i Andrej Rubljov sa Maksom Purselom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija