• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.07.2023

22:15

Novak pred Vimbldon: Ne treba mi Alkaraz za motivaciju!

profimedia

Tenis

Novak pred Vimbldon: Ne treba mi Alkaraz za motivaciju!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković sprema se za Vimbldon.

Sve je spremno za početak ovogodišnjeg Vimbldona! Do debija Novaka Đokovića ostalo je dva dana kada će ukrstiti rekete sa Pedrom Kaćinom. 

- Osećam se sjajno, uvek je ovo bio moj san, od mog detinjstva. Igrao sam ovaj turnir mnogo puta, uvek osećam da mladi Novak dolazi ovde da živi svoj san. U mojim očima najveći turnir, jedva čekam da počne. Uvek je tu neko i uvek će biti i Karlos je veoma dobar mladić koji nosi u sebi prilično iskustvo. Pravi istoriju tako mlad, igrač koji pokazuje veliki intezivitet, snagu, za nekog ko ima toliko godina, impresivno. Ferero je u njegovom ćošku, trudi se da sve funkcioniše. Ne treba mi da imam Karlosa ili nekog drugog da bih imao motivicaiju. Imam sedam mečeva da osvojim titulu, ko je preko puta meni ne pravi razliku, radim ono što je potrebno da radim. Koncentrisan sam na sebe, na svoje telo i da pobedim svaki od tih mečeva - rekao je Novak Đoković. 

Srpski teniser glavni je favorit na Vimbldonu zbog čega su mislili da će biti nešto manje pritiska u odnosu na Rolan Garos i Australijan open, ali Novak priznaje da to nije slučaj. 

- Ne osećam se opuštenije, još uvek sam gladan uspeha na Grend slemovima, još mnogo stvari u tenisu. Ako sam još sposoban da se borim na ovom istom nivou, sve je u redu. Posle Rolan Garosa sam se pripremao za Vimbldon, uživao sam sa porodicom, ali ne zadugo. Mnogo ljudi mi je prilazilo da mi čestita i da me podseti na istorijski uspeh, ali moj mozak je bio usmeren na Vimbldon, to je život profesionalnog tenisera. Morate da zadržite intezitet ako mislite da osvojite Grend slem. Deo mene je veoma ponosan što je u ovoj poziciji, pokušaću da iskoristim svaki momenat da postignem više. 

Foto: profimedia

 

 

Odavno je poznato da je Đokovićev omiljeni turnir Vimbldon, sanjao je da ga osvoji što je uspeo 2011. godine, a kasnije i šest puta.

- Nisam igrao mnogo u detinjstvu na travi, pa sve do 17 godine. Ali mi je Vimbldon uvek bio cilj. Kada sam počeo da igram, mislio sam da imam kvalitet za to i da mi ide dobro. Prvi put sam ovde došao do Top 100. Ovaj turnir i statistički ima značenje za mene. Pre sedam godina sam imao poteškoća da podignem svoj nivo na travi. Trava nije baš najbolja za klizanje, morao sam da naučim da hodam, da igram. Trava je najneobičnija podloga u tenisu. Potrbeno je vreme da se naviknite, ali u poslednjih 10 godina sam se adaptirao, rezultati to govore. Nisam igrao, Kvins i Istborn pomalo. Ali, kada ovde uđem na centralni teren, uvek se trudim da podignem nivo više - dodao je srpski teniser. 

Otkrio je, potom, Novak Đoković da mu je pauza nakon Rolan Garosa mnogo pomogla. 

- Ovoga puta sam sa svojom ženom otišao na putovanje, na hajking i uz dosta aktivnosti u nekoliko dana. Proveo sam vreme sa njom, onda sam proveo neko vreme sa decom, a potom nastavio sa treninzima. To je to stanje uma koje počinje da bude način života, da se brinete o telu. Ta navika koju imam dozvoljava mi da se brinem o svom telu i da nastavim da igram na ovom nivou. Malo je vremena između Rolan Garosa i Vimbldona, ne možete da baš zapustite svoje telo, da jede šta hoćete, nisam sebi dopustio da izgubim te rutine, da ne spavam dobro. Nije zato što sam sebi to nametao, nego zato što sam hteo. To me ostavlja u ovom stanju kada nisam na terenu. Ne gledam ovo kao teret, nego zato što volim - podvukao je Đoković. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija