• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.05.2022

08:19

RUSI I BELORUSI JOŠ ČEKAJU! Doneta DELIMIČNA odluka oko suspenzije!

printscreen

Tenis

RUSI I BELORUSI JOŠ ČEKAJU! Doneta DELIMIČNA odluka oko suspenzije!

Podeli vest

ATP je delimično donela odluku oko suspenzije ruskih i beloruskih tenisera sa turnira u Engleskoj

Poznato je da je Vimbldon suspendovao sve ruske i beloruske tenisere i teniserke zbog rata u Ukrajini. Isto su učinili i ostali i Istborn i Kvins!

Foto: reuters

 

Zbog toga se povela polemika o tome da li će ATP i WTA oduzeti tim takmičenjima pravo da igračima i igračicama dodele bodove.

 

 

Iako konačna odluka za treći Grend slem nije donesena, izgleda da od toga neće biti ništa!

Foto: Tanjug/AP

 

- Nakon obimne konsultacije sa Savetom igrača i turnira, Bord ATP je odlučio da će ovogodišnji ATP turniri u Kvinsu i Istbornu proći normalno, sa svim ATP bodovima. Odluka LTA da suspenduje ruske i beloruske sportiste je u suprotnosti sa ATP pravilima i onemogućava igračima svake nacionalnosti da uđu na turnir zbog svojih zasluga, bez diskriminacije, što je fundamentalni princip ATP. Sankcije LTA vezane za kršenje pravila ATP će sada biti razmatrane posebno, uz regulaciju ATP-ja. Odluka ATP o Vimbldonu i dalje je na razmatranju, a uskoro se očekuje saopštenje za javnost- navedeno je u saopštenju ATP.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija