• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.04.2024

19:30

Partizan korak bliže plej-inu! Crno-beli bolji od Albe u Berlinu (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Partizan korak bliže plej-inu! Crno-beli bolji od Albe u Berlinu (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Partizana pobedili su Albu u Berlinu u 33. kolu Evrolige rezultatom 83:94 (15:23, 19:24, 28:25, 21:22) i tako napravili korak bliže-plej inu iako ne zavise samo od svojih rezultata.

ALBA - PARTIZAN 83:94 (15:23, 19:24, 28:25, 21:22)

Grad: Berlin

Dvorana: Uber arena

Sudije: Emilio Perez (Španija), Jasni Foufis (Grčka), Kristaps Konstantinovs (Letonija).

ALBA: Braun, Vrecel, Dilou, Matisek, Šnajder, Tomas, Hermanson, Nikić, Samar, Kumađe, Timan, Bin. Trener: Israel Gonsales

PARTIZAN: Smit, Ledej, Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Naneli, Anđušić, Doužer, Ponjitka, Kaminski, Kaboklo. Trener: Željko Obradović

 

 

KRAJ UTAKMICE:

ČETVRTA ČETVRTINA:

40. minut - Nije precizan Tomas za tri poena, ide Timan na slobodna bacanja posle faula Avramovića. U ovom momentu se samo navijači Partizana čuju u dvorani koji pevaju "aufviderzen" (nem. doviđenja). Timan pogađa oba bacanja. Gubi loptu Avramović. Oba trenera iskoristila su tajm-aute u poslednjem minutu. Timan maši za tri, Kaboklo hvata loptu. Loš pas Nanelija, umalo da crno-beli izgube loptu, ali imali su sreće. Doužer do Avramovića koji ide do kraja i pogađa. Timan beleži lake poene. Novi laki poeni Nanelija. Utakmica je gotova - 83:94.

39. minut - Ledej pogađa jednom rukom. Timan pogađa i imaće dodatno bacanje, precizan je. Srlja Ledej i gubi posed. Timan sam na trojci promašuje. Zakucava Avramović - 79:90.

38. minut - Nema pogotka Nanelija sa poludistance, odmah Ledej pravi faul koji uz ironični osmeh propraćuje sudijsku odluku. Oba bacanja daje Timan. Vecel pravi faul, Panter daje oba bacanja. Braun maši za tri poena ponovo - 76:86.

37. minut - Vecel ubacuje loptu u koš, ali nema poena jer je prethodno odgurnuo Kabokla ispod koša. Lopta je za crno-bele. Trojka Nanelija, Amerikanac večeras ne staje. Hermanson daje poene - 74:84.

36. minut - Samaru ispada lopta, posed je za Albu, ali imaće samo nešto više od sekunde da postigne poene. Ne uspevaju u tome Nemci. Avramović ostaje sam u ćošku, ali promašuje. Hermanson šutira, ali strašna rampa Kabokla je usledila. Maši Naneli, bori se Brazilac i lopta ide u ruke Panteru koji pogađa - 72:81.

35. minut - Poeni Anđušića. Četvrta trojka Tomasa. Panter sam ispod obruča i pogađa. Brz ritam meča - 72:79. 

34. minut - Timan ostaje sam na trojci, ali ne pogađa. Krade loptu Samar koju je Anđušić bacio kaboklu i upisuje poene. Naneli ide do kraja, sjajan potez i upisuje 14. poen. Tomas maši za tri poena, lopta izlazi iz koša, Vecel potom pokušava, ali promašuje - 69:75.

 

 

33. minut - Maši Naneli za dva, ali ide na liniju za slobodna bacanja. Pogađa jedno. Samar pravi grešku u koracima. Kaboklo je sam na trojci, ne uspeva da pogodi, Smailagić pravi faul. Četvrti timski faul za Partizan i Smailagića - 67:73.

32. minut - Beži lopta Naneliju. Borio se Kaboklo za loptu sa Diloum, sudija kaže da je mrtva. Lopta je za Partizan. Anđušić u prodoru, udario ga je Kumađe i hvatao se Arbin za glavu, ali je dobro. Faul u napadu Kabokla, Timan dobija udarac u bradu. Sudije gledaju snimak i dosuđuju nesportski faul. Pogađa dva bacanja Timan, a Samar trojku, loša odbrana crno-belih - 67:72.

31. minut - Promašuje Doužer, loptu hvata Bin. Faul Doužera. Istekao je napad Albe, lopta je za crno-bele, a Kaboklo je odigrao odličnu odbranu - 62:72.

TREĆA ČETVRTINA:

 

 

30. minut - Odlična saradnja Doužera i Kabokla, Brazilac zakucava. Braun pogađa za tri, uzvraća Anđušić istom merom! Braun ne pogađa opet za tri poena - 62:72.

29. minut - Ledej je sam na trojci, promašuje. Smailagić potom krade loptu Kumađu i novi posed za crno-bele. Doužer pogađa sa poludistance, ponovo dvocifrenu prednost ima Partizan. Dva slobodna bacanja imaće Braun posle faula Smailagića. Pogađa oba - 59:67.

28. minut - Trojka Alena Smailagića! Faul upisuje Doužer, Timan pogađa oba bacanja. Gubi Partizan loptu, osmi put na ovom meču. Kumađe pravi faul u napadu - 57:65.

27. minut - Sjajno se snalazi Naneli nakon što je Timanu ispala lopta, Anđušić šalje loptu za Smailagića koji zakucava. Crno-beli lako dopuštaju protivniku da uzvrati istom merom, Timan zakucava - 55:62.

26. minut - Jeftin koš prima Partizan. Dobra kombinacija Pantera i Kaminskog i lako probijaju odbranu za nove poene. Tomas izlazi iz bloka i pogađa za tri poena. Ide Doužer do kraja i pogađa - 53:60.

25. minut - Doužeru je izbijena lopta. Timan ide u Ledeja, ali promašuje. Panter ide do kraja na Hermansona i daje deveti poen. Odmah Braun šutira za tri, maši, Timan hvata loptu, ali još jedan promašaj - 48:56.

24. minut - Panter pogađa i ima dodatno bacanje, precizan je. Braun šalje pas Vecelu i lako zakucava. Pogađa Ledej jednom rukom. Pogađa Timan za tri poena - 48:54.

23. minut - Ide kontra Albe i trojku daje Tomas, Željko traži tajm-aut. Izbijena je lopta Panteru, ali je on krade na drugoj strani. Vecel pravi faul. Doužer maši uz visok luk. Vecel će imati dodatno bacanje posle faula Pantera, ali ga maši - 43:51.

22. minut - Avramović maši na isteku napada za tri. Iz drugog pokušaja poentira Braun. Kaminski a Nanelija, ali opet Alba uspeva da se odbrani - 38:49.

21. minut - Hermanson pogađa o tablu. Dobra odbrana Brauna nad Kaminskim. Avramović beži Vecelu i loptu smešta u koš. Maši Braun otvorenu trojku - 36:49.

DRUGA ČETVRTINA:

20. minut - Snalazi se Kaminski iako su dva igrača bila oko njega i pogađa. Krade loptu Naneli. Avramović protiv Šnajdera, sve je lepo uradio, ali ostaje kratak na polaganju. partizan prima lake poene. Težak šut Nanelija u poslednjim sekundama i maši - 34:47.

 

 

19. minut - Ne staje Naneli! Sada pogađa i prvu trojku. Opet promašuje Alba. Kaminski promašuje na ziceru. Šnajder odmah za tri poena i pogađa, reaguje Željko tajm-autom - 32:45.

18. minut - Partizan je u odličnom ritmu. Tomas promašuje za tri, ide kontra crno-belih i pogađa Naneli. Šnajder ostaje sam, ali ne pogađa - 29:42.

17. minut - Hermanson pogađa za dva. Naneli protiv Bina, prilazi obruču i pogađa. Opet Avramović krade loptu, spušta za Kabokla, ali Tomas pravi faul nad Brazilcem koji pogađa oba bacanja - 29:40.

16. minut - Timan protiv Kabokla i na kraju se lepo snalazi i pogađa. Naneli pogađa dva bacanja. Odlična odbrana Avramovića, ukrao je loptu ide do kraja i zakucava - 27:36.

15. minut - Maši Naneli. Dobra odbrana Koprivice, Kumađe pravi faul u napadu. Panter promašuje trojku, šteta, napad je bio odlično organizovan i Željko je bio zadovoljan uprkos promašaju - 25:32.

14. minut - Hermanson promašuje, ali Kumađe hvata loptu. Tomas izlazi iz bloka i pogađa za tri poena. Panter precizan sa poludistance. Odlična odbrana Koprivice, ali Panter vraća loptu Albi jer je nije izvukao iz auta i poentira Bin - 25:32.

13. minut - Vraća trojku Braun. Maši Ledej za tri, Koprivica hvata loptu. Kumađe blokira novi šut Ledeja sa poludistance, Obradović je ljut i traži tajm-aut. Prvi poeni Nanelija. 

12. minut - Rampa Doužera, Avramović je krenuo u kontru, ali je preterao, promašuje i Obradović ga vraća na klupu. Dobra odbrana Koprivice, lopta ide dirketno u ruke Doužeru, potom pogađa i trojku iz ćoška - 17:28.

11. minut - Kumađe pogađa posle duela sa Koprivicom. Ide Avramović na Brauna, ali pravi faul košarkaš Albe. Nalazi Doužer poziciju i pogađa sa poludistance - 17:25.

 

 

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Ništa od tri poena za Albu, Ledej potom maši preko Timana. Faul Albe, Avramović pogađa za tri poena. Doužer potom krade loptu, Aleksa šutira uz zvuk sirene, ali ne pogađa sa velike distance - 15:23.

9. minut - Isticao je napad, spetljali su se košarkaši Partizana, ali je Kumađe napravio faul u poslednjoj sekundi i dva penala ima Ledej. Pogađa oba. Matisek je imao dosta prostora, ali maši šut za tri poena. U dva igrača se zakucao Duužer, sudije kažu da ostaje posed za Partizan, ali trener Albe traži čelendž. Ostaje lopta za crno-bele posle gledanja snimka jer je Samar poslednji dotakao loptu. Naneli maši dok je isticao napad - 15:20.

8. minut - Faul Kaminskog koji se žestoko naljutio zbog sudijske odluke. Vecel pogađa i dobija dodatno bacanje za izjednačenje. Samar se zaleće i Ledej ima tri slobodna bacanja. Pogađa sva tri. odličan Ledej u odbrani, preseca pas i grabi loptu. Ide u kontru, ali faulira ga Matisek. promašuje Naneli, ali ekstra posed za Partizan - 15:18.

7. minut - Braun koristi svoju brzinu i ide u prodor za nove poene. Promašuje Doužer sa poludistance, u kontru ide Braun i opet pogađa. Odlična asistencija kaminskog, Panter pogađa - 12:15.

6. minut - Odlična odbrana Albe i novi poeni za domaću ekipu. Faul Timana nad Panterom. Atraktivno zakucavanje Doužer - 8:13.

5. minut - Dva slobodna bacanja pogađa Vecel. Doužer pogađa, posle novog ofanzivnog skoka za crno-bele. Strpljiv napad Albe i Tomas nalazi poziciju iz koje pogađa za dva poena - 6:11.

4. minut - Hermanson do kraja, beleži prve poene za svoj tim. Doužer maši sa polu distance, lopta pada u ruke Ledeju koji donosi nove poene Partizanu. Dilou maši za tri poena. Pogađa Doužer - 2:9.

3. minut - Ispada Alba u odbrani, poene beleži Kaminski - 0:5.

2. minut - Izgubljena lopta za Albu. Prvi faul na utakmici za Šnajdera. Nema koša za Partiza. Smailaigć beležu ofanzivni skok. Ledej pogađa za tri poena - 0:3.

1. minut - Utakmica je počela, Partizan ima posed. Nema koša. Nema pogotka Hermasona, Kaminski hvata defanzivni skok. Isticao je napad Partizana i promašaj - 0:0.

PRE MEČA:

20.27 - Startna petorka Albe je: Delou, Tomas, Hermanson, Vecel, Šnajder.

20.27 - Startna petorka Partizana je: Doužer, Ledej, Panter, Smailagić, Kaminski.

20.15 - Sudeći prema snimcima na društvenim mrežama, nekoliko stotina "grobara" bodriće Partizan u Berlinu. Tu je i zastava sa natpisom "Kosovo je Srbija".

 

 

20.05 - Trener Partizana Željko Obradović rekao je uoči utakmice da ne potcenjuje Albu iako je poslednji tim na tabeli sa samo pet pobeda.

Foto: aba liga

Željko Obradović

 

- Ne razmišljamo o tome koliko Alba ima pobeda. To je evroligaški tim koji je u prošlom kolu protiv Efesa odigrao izvanredno, tako da znamo da poseduje kvalitet i da može da odigra na visokom nivou. Tako ga tretiramo, kao pravo evroligaški tim - jasan je Obradović. 

 

Standings provided by Sofascore

 

19.55 - Zanimljivo je da je Partizanu gostovanje Albi rak-rana! Dva puta su crno-beli izgubili od nemačke ekipe u Evrokupu, 2018. i 2019. godine, kao i prošle sezone u Evroligi.

 

 

19.45 - Odlukom trenera Željka Obradovića večerašnji duel propustiće Ognjen Jaramaz i Uroš Trifunović. dobra stvar za Partizan je što se na evroligašku scenu vraća američki krilni centar Zek Ledej. On nije bio prisutan na tri prethodna meča u Evroligi jer mu je preminuo otac.

Foto: Starsportphoto

Propuštaju meč u Berlinu: Trifunović i Jaramaz

 

 

 

19.40 - Ukoliko crno-beli želi da se domognu plej-ina najjačeg evropskog takmičenja mora da slavi u Berlinu. Ni to neće garantovati devetu ili desetu poziciju koje vode u nastavak takmičenja, već postoje i dva uslova - da  Efes izgubi barem jedan meč, a čeka ga gostovanje Fenerbahčeu (sutra od 19.45), dok u poslednjem kolu dočekuje Crvenu zvezdu, ili da Baskonija izgubi oba preostala duela. To i nije tako nemoguće, jer je tim Duška Ivanovića u padu forme, a slede mu gostovanja Realu u Madridu (sutra od 20.30) i Virtusu u Bolonji.

 

 

19.30 - Dobro veče i dobro došli na tekstualni prenos uživo utakmice 33. kola Evrolige Alba - Partizan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već staroj adresi - Žarić Kovačević o posledicama zahteva opozicije
Izbori 2024

Oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već staroj adresi - Žarić Kovačević o posledicama zahteva opozicije

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević izjavila je danas da posle izmena Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, koji je nedavno usvojen u Skupštini Srbije na inicijativu opozicionih poslanika, oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već na staroj adresi, a da će oko 10.000 njih biti uskraćeno da izrazi svoju izbornu volju na izborima 2. juna.

16.05.2024

10:17

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Medvedev duboko pogođen! Za napadača je ovako rekao: Neka vrsta obrnutog Gavrila Principa! Tu nije stao o atentatu na Fica
OŠTRA OSUDA

Medvedev duboko pogođen! Za napadača je ovako rekao: Neka vrsta obrnutog Gavrila Principa! Tu nije stao o atentatu na Fica

Da li je iznenađenje što je prvi put nakon decenija u Evropi izvršen atentat na političara koji je zauzeo razuman stav prema Rusiji? Inače, Robert Fico nikako nije proruski, već samo pragmatičan nerusofob, naveo je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući pucnjavu u kojoj je ranjen premijer Slovačke Robert Fico.

16.05.2024

13:44

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija