• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

22.03.2024

11:06

Biti ili ne biti! Partizan protiv četiri protivnika u naredne tri utakmice!

Starsportphoto©

Partizan

Biti ili ne biti! Partizan protiv četiri protivnika u naredne tri utakmice!

Podeli vest

Košarkaši Partizana poraženi su sinoć od Real Madrida sa 88:76 u 31. kolu Evrolige, ali još nije sve gotovo za aktuelnog šampiona ABA lige. Međutim, u trku su umešana još četiri tima sa istim učinkom ili pobedom manje od crno-belih.

Do kraja regularnog dela elitnog takmičenja ostalo je svega tri utakmice - sve tri sa imperativom pobede za "parni valjak"! 

Naravno, plasman u plej-in moguć je i bez maksimalnog učinka, ali se u tom slučaju mora navijati protiv direktnih konkurenata. Nažalost, njih je mnogo, a razlika je minimalna. Zbog toga, valja odraditi svoj deo posla maksimalno i mirno dočekati kraj prvog dela. Tako razmišlja i Frenk Kaminski, jedan od najboljih pojedinaca crno-belih u mesecu martu.

Rekao sam u svlačionici da imamo još tri utakmice i ako ih dobijemo, ne moramo da brinemo o nekom drugom scenariju. Moramo da uradimo sve što je do nas - objasnio je nekadašnji NBA centar.

Foto: Starsportphoto©

Frenk Kaminski

Što se rivala i potencijalnih sabotera tiče, najveća opasnost preti od Valensije i Efesa. Sva tri tima su trenutno na istom učinku (14 pobeda), s tim što Španci imaju meč manje, a igraju ga večeras. Ipak, nije sve tako crno, zato što će ekipa Aleksa Mumbrua prednost tražiti na jako teškom gostovanju Monaku.

Poraz Partizana na sinoćnjem duelu sa Realom odlično je iskoristio Efes, koji je na jedvite jade izašao na kraj sa Albom u Istanbulu 85:84. Mogli su "albatrosi" ogromnu uslugu da učine Beograđanima, a "plave" okliznu u jako nezgodnom momentu. Ovako, tri rivala su na istom učinku i čekaju grešku ostalih.

Foto: EPA

Ozbiljno prete - Efes i Valensija

Takođe, iz trke ne treba izostaviti Armani i Bajern, koji su na pobedu manje od gorepomenutih.

"Manekeni" će večeras ugostiti Fenerbahče, dok će Bavarci, takođe na svom terenu, ukrstiti rogove sa Makabijem.

Ukoliko Milan i Minhen budu slavili večeras, čak pet timova će pretendovati na poslednji voz za plej-in, to jest deseto mesto.

Kada je reč o devetoj poziciji, ono je nešto bezbednije. Prava na njega trenutno polaže Baskonija sa 16 pobeda i 15 poraza i očekuje se da tim Duška Ivanovića uspe da je sačuva.

 

KONKURENTI ZA DESETO MESTO I NAREDNI MEČEVI

 

Valensija - 10. mesto - 14 pobeda, 16 poraza.

22. mart: Monako - Valensija

27. mart: Makabi - Valensija

4. april: Valensija - Asvel

12. april: Partizan - Valensija

Partizan - 11. mesto - 14 pobeda, 17 poraza.

28. mart: Partizan - Olimpijakos

4. april: Alba - Partizan

12. april: Partizan - Valensija.

Efes - 12. mesto - 14 pobeda, 17 poraza.

28. mart: Baskonija - Efes

5. april: Fenerbahče - Efes

11. april: Efes - Crvena zvezda

Armani - 13. mesto - 13 pobeda, 17 poraza

22. mart: Armani - Fenerbahče

28. mart: Žalgiris - Armani

5. april: Armani - Virtus

11. april: Makabi - Armani

Bajern - 14. mesto - 13 pobeda, 17 poraza

22. mart: Bajern - Makabi

28. mart: Bajern - Barselona

5. april: Bajern - Panatinaikos

11. april: Monako - Bajern

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već staroj adresi - Žarić Kovačević o posledicama zahteva opozicije
Izbori 2024

Oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već staroj adresi - Žarić Kovačević o posledicama zahteva opozicije

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević izjavila je danas da posle izmena Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, koji je nedavno usvojen u Skupštini Srbije na inicijativu opozicionih poslanika, oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već na staroj adresi, a da će oko 10.000 njih biti uskraćeno da izrazi svoju izbornu volju na izborima 2. juna.

16.05.2024

10:17

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija