• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

29.02.2024

13:21

Partizanov gladijator na terenu: Trebaju nam navijači, jedva čekamo derbi!

Starsportphoto©

Partizan

Partizanov gladijator na terenu: Trebaju nam navijači, jedva čekamo derbi!

Podeli vest

Saradnja sa Duljajem je fantastična, igrao je na istoj poziciji kao ja, uvek zna šta želi od mene, objašnjava vezista Partizana.

Stigao je Leonardo Ovusu zimus u Partizan i posle samo nekoliko dana osvojio srca "grobara". Razloga je mnogo, ali pre svega činjenica da je na prethodne dve utakmice "izginuo" na terenu kako bi crno-beli ostvarili dobar rezultat protiv Javora. IMT-a i Radnika. Ipak, ono što je svima zapalo za oko je činjenica da momak iz Gane pleni raspoloženjem što potvrđuje njegov osmeh na licu. Baš takav bio je tokom celog "Partizanovog podkasta" u kom je govorio o raznim temama. 

- Oduševljen sam onim što me sačekalo u Partizanu. Svi momci mi pomažu, stručni štab, naravno i navijači koji su na poslednjoj utakmici bili fantastični - rekao je Ovusu, a potom poslao poruku navijačima pred nastavak sezone. 

- Trebaju nam! Video sam na prethodnim utakmicama koliko mi daju snage i želje, nadam se da će dolaziti i pomagati nam kada nam je to potrebno. Čudesno je što gde god igramo osećamo se kao kod kuće, svuda su navijači Partizana. Uživam u tome. 

Ističe borbeni vezista Partizana da mu saradnja sa Igorom Duljajem mnogo znači pre svega zbog činjenice da su pokrivali istu poziciju tokom karijere. Prisetio se Ovusu i utakmice Partizana i Reala kada je Zidan pohvalio aktuelnog trenera crno-belih. 

- Trener Duljaj je igrao na istoj poziciji kao ja, dobro je što tačno zna šta želi. Uvek mi govori to uradi, ovo nemoj... To mi mnogo znači da se adaptiram što pre, saradnja sa njim je fantastična, u svakom momentu zna šta želi od mene. Ne mogu da zamislim kako se osećao kada je igrao protiv Zidana, ali ne samo protiv njega nego celog Real Madrida. 

Foto: Starsportphoto©

 

Navijači su Ovusua počeli i da porede sa Duljajem zbog mentaliteta na terenu, ali i van njega. Ne krije internacionalac iz Gane da je na terenu agresivan i borben, a uživotu mnogo smireniji. 

- Igrači na našim pozicijama imaju drugačiji mentalitet na terenu i van njega. Pojaviš se drugačiji na utakmici, ali nakon 90 minuta vratiš se normalnom životu. U svakom poslu je važno davati svoj maksimum čak iako to mnogi neće prepoznati, takav je život... Tako sam "namešten", želim da pomognem ekipi. 

Pored Duljaja Ovusu je pohvalio kompletan tim unutar Partizana koji mu svakim danom olakšavaju adaptaciju u novoj sredini. 

- Mnogo talentovanih igrača je tu, to se posebno primeti na treningu. Biće od velike koristi za klub u narednim godinama. Zadovoljstvo je igrati sa Nathom i Zahidom, već sam dosta toga naučio od njih. Moj zadatak je da zaustavim protivničke napade, osvajam lopte, pomažem našem ofanzivnom delu i pobeđujemo. Bićemo sve bolji, vidi se napredak u odnosu na početak i to gde smo sada. 

Debitovao je Ovusu protiv Javora u Ivanjici na ne baš sjajnom terenu, ali stameni vezista smatra da je voljni momenat presudan na takvim mečevima. 

- Tvrda utakmica, imali smo mnogo problema zbog terena. Morali smo da "bunarimo" sa loptama, ali lepa uspomena, prvi put sam obukao dres na zvaničnoj utakmici i pobedili smo. Dođu utakmice kada morate da se "pobijete", tada je želja za pobedom najvažnija, nekada mora i tako da se dođe do trijumfa - uveren je Ovusu. 

Crno-beli su prošlih sezona rano ispadali iz šampionske trke, ove godine je situacija potpuno drugačija budući da je Partizan od starta sezone lider u Superligi Srbije. Ipak, Ovusu dodaje da je fokus samo na prvoj sledećoj utakmici. 

- Idemo korak po korak, ne želimo da gledamo mnogo napred, svaka utakmica je veoma bitna. Nadam se da ćemo uspeti da ostvarimo naše ciljeve i ciljeve svih navijača. Svaki meč nam je finale. Znamo šta želimo, moramo da budemo najbolja verzija sebe, damo sve od sebe i na terenu ostavimo 110 odsto naših mogućnosti - smatra vezista Partizana, a potom se dotakao i predstojećev derbija. 

Foto: Starsportphoto©

 

- Želim da osetim kako izgleda večiti derbi, mnogi momci su mi govorili o utakmici protiv Crvene zvezde. Nadam se da ćemo pobediti. 

Pre dolaska u Partizan Ovusu je nastupao u ligama širom sveta, a posebno je izdvojio svoje iskustvo iz MLS-a, kao i činjenicu da mu je san da jednog dana zaigra u Bundesligi. 

- Nema mnogo razlika između Izraela, Norveške i Srbije, ali MLS je nešto drugačije. Ovde je bitna taktika, u Americi nema toga, samo napadaj i brani se. MLS je fizički zahtevnija liga, to je glavna razlika, po kvalitetu vrlo slično. Želim da jednog dana zaigram u Bundesligi, to mi je san od kako sam počeo da igram fudbal. Ali... Ne razmišljam o tome previše, sada sam ovde, a šta se posle desi - desilo se.

Ne krije Ovusu da mu je, kada je kao mlad otišao iz Gane, bilo izuzetno teško u Izraelu, ali da je uz pomoć svog agenta uspeo da ostane posvećen fudbalu i napravi karijeru. 

- Kada sam počeo da odrastan zavoleo sam fudbal u školi, počeo da igram sa drugarima, oni su me ubedili da dođem u klub. Kada sam išao u Izrael bilo je izuzetno teško, otišao sam iz Gane prvi put u životu, ali mi je agent koji je iz Izraela mnogo pomogao. Često me posećivao, mnogo mi je pomogao, ne znam kako bih uspeo da sam bio sam, bez njega. Iskustvo iz MLS lige bilo je super, imao sam priliku da vidim brojne gradove i upoznam sjajne ljude. Isto je bilo u Norveškoj, klub u kom sam igrao uvek će biti u mom srcu. Pomogli su mi da postanem bolji igrač, zato sam sada ovde.

Beograd je potpuno druga priča, Ovusu uživa u srpskoj prestonici iako vreme nije baš sjajno u ovo doba godine. 

- Ne radim mnogo toga u slobodno vreme, volim da čitam i šetam. Sviđa mi se Beograd, veoma je lep grad, hrana je super. Probao sam mnoga jela, ali ne sećam se imena... Naručim mnogo da bih probao što više stvari. Često sam na vezi sa porodicom. 

Za kraj, Leonardo Ovusu dotakao se predstojećeg Evropskog prvenstva i istakao kako se nada dobrim igrama Srbije u Nemačkoj krajem juna. 

- Nadam se da Srbija može da prođe grupu, reprezentacija igra dobar fudbal i verujem da će proći. Kada dođe nokaut faza sve je moguće, igra se na jednu utakmicu... - podvukao je Ovusu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija