• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

20.02.2024

13:23

Ko umesto Saldanje u Surdulici? Duljaj mora da pronađe rešenje za napad

Starsportphoto

Partizan

Ko umesto Saldanje u Surdulici? Duljaj mora da pronađe rešenje za napad

Podeli vest

Povreda najboljeg strelca ozbiljno remeti koncepciju treneru Partizana, koji u subotu mora da smisli neko alternativno rešenje.

Informacija da će Mateus Saldanja (24) propustiti samo predstojeći duel crno-belih protiv Radnika u Surdulici (13.45, Arena premijum 1) dočekana je s olakšanjem u Humskoj, pošto je tako potvrđeno da sjajni napadač nije teže povređen i da će biti spreman za 172. "večiti derbi" 9. marta na "Marakani".

On je minulog vikenda završio meč protiv IMT-a već posle pola sata (5:2), jer je dobio jak udarac i osetio bol u zadnjoj loži. Nakon detaljnih lekarskih pregleda utvrđeno je da Brazilac neće biti na dužoj pauzi, odmoriće samo za vikend, ali to svakako pravi određene probleme stručnom štabu. Razlog je što se na njegov izostanak nadovezala i suspenzija Nemanje Nikolića (31), koji u ovoj rundi mora da odradi kaznu od nagomilana četiri žuta kartona.

Dobro je poznato koliko je pomenuti tandem značajan za igru "parnog valjka" ove sezone. Najbolje se to videlo na prolećnoj premijeri, protiv Javora u Ivanjici, kada je popularni Taki pri prvom kontaktu s loptom asistirao Saldanji za jedini gol na meču i tako prekinuo mučenje.

Foto: Starsportphoto

Igor Duljaj i Mateus Saldanja

Otkako je letos stigao u Partizan iz japanskog Džef junajteda, odlični centarfor je odigrao 20 utakmica u Superligi i dao 15 pogodaka, uz pet asistencija. Od toga je osam puta bio strelac na gostovanjima, protiv TSC-a, Vojvodine, IMT-a, Železničara, Spartaka, kragujevačkog i niškog Radničkog i Javora.

Propustio je jesenas samo jednu utakmicu, zbog žutih kartona i tu se najbolje videlo koliko je značajan za ekipu, pošto su tada crno-beli deklasirani na svom stadionu od TSC-a (0:4).

Kada je reč o Nikoliću, on je, bez dileme, najveći džoker sa klupe. Na 19 mečeva u domaćem prvenstvu upisao je tri gola i šest asistencija. Mrežu je tresao protim IMT-a u onom epskom preokretu na "Krovu" i dva puta protiv Radničkog u Kragujevcu, dok je saigračima nameštao pogotke u Pančevu protiv Železničara, dva puta protiv Spartaka u Subotici i već pomenuti duel sa Javorom u Ivanjici.

Foto: Starsportphoto

Nemanja Nikolić

Zato će sada Igor Duljaj praktično morati da "izmišlja toplu vodu" i nekako nadomesti njihov izostanak. Jedna od opcija je da mesto u startnoj postavi zauzme Samed Baždar (20), ovog puta kao klasičan centarfor.

Iako je Novopazarac često isticao da mu najviše odgovara mesto iza napadača, odnosno "desetka", nije mu strano da igra kao najistureniji, jer je u mlađim kategorijama upravo sa te pozicije tresao mreže.

Foto: Starsportphoto

Samed Baždar

Druga varijanta je da novajlija Jung Džun Goh (22) dobije šansu od prvog minuta. Brzonogi Korejac je na debiju u Superligi dao gol protiv IMT-a, demonstrirao je i brzinu i tehniku, a prilikom dolaska u Partizan rekao je da se najbolje oseća na terenu kao "lažna devetka".

Foto: Starsportphoto

Jung-Džun Goh

Na kraju, treća solucija, koja je možda i najmanje verovatna, jeste da Duljaj "u vatru" gurne Dušana Jovanovića (18). Talentovani špic je u prvom delu sezone iskoristio šansu koju je dobio u Kupu Srbije, kada je u samom finišu doneo izjednačenje protiv Grafičara, a samim tim i penale, nakon kojih su crno-beli prošli dalje.

Foto: Starsportphoto

Dušan Jovanović

Korpulentni Smederevac prebačen je jesenas u prvi tim iz omladinskog pogona, odradio je i kompletne pripreme na Kipru i sada strpljivo čeka svoju šansu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Građani treba da znaju na kakve su prevare spremne opozicione liste! Oglasio se SNS povodom odbacivanja liste Save Manojlovića
Izbori 2024

Građani treba da znaju na kakve su prevare spremne opozicione liste! Oglasio se SNS povodom odbacivanja liste Save Manojlovića

Opštinski odbor Vračar Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je danas, povodom odluke Opštinske izborne komisije (OIK) gradske opštine Vračar koja je odbacila listu "Dr Savo Manojlović i ja sam Vračar - Kreni-promeni" zbog nepoštovanja propisa o zastupljenosti polova, ali i zbog nedovoljnog broja potpisa, da građani mogu još jednom da se uvere na kakve su sve prevare spremni predstavnici opozicionih lista.

14.05.2024

19:56

Vesti

To su projekti koje znače budućnost Srbije! Vesić i Varhelji obišli završne radove na Intermodalnom terminalu u Batajnici (FOTO)
Politika

To su projekti koje znače budućnost Srbije! Vesić i Varhelji obišli završne radove na Intermodalnom terminalu u Batajnici (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je danas zajedno sa sa komesarom EU za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem završne radove na Intermodalnom terminalu u Batajnici ukupne vrednosti 15,5 miliona evra i tom prilikom naglasio da to nije najveći projekat koji je Srbija radila sa EU, ali da je značajan jer pospešuje privredni rast.

14.05.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Najveći trgovinski rat ikada! Bajden udario na Peking - uvodi carine i do 100%
Planeta

Najveći trgovinski rat ikada! Bajden udario na Peking - uvodi carine i do 100%

Predsednik SAD Džo Bajden najavio je značajno povećanje carina na niz kineskih uvoznih proizvoda, uključujući električna vozila, poluprovodnike, baterije i čelik, kao deo napora pred izbore kako bi zaštitio američku industriju usred rastućih strahova da Peking preplavljuje tržište jeftinim izvozom kako bi ojačao sopstvenu ekonomiju.

14.05.2024

18:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!
Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!

Nedelja zajedništva i sećanja u šabačkoj Ekonomsko-trgovinskoj školi "Stana Milanović" obeležena je na poseban način - otvaranjem Staninog sokačeta, koje će predstavljati ulaz u školu i novo poglavlje života svakog njenog učenika.

14.05.2024

17:19