• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.01.2024

17:35

Povratak u Humsku! Jovanović: Partizan i Duljaj se ne odbijaju (VIDEO)

FK Partizan

Partizan

Povratak u Humsku! Jovanović: Partizan i Duljaj se ne odbijaju (VIDEO)

Podeli vest

Stručni štab crno-belih satkan je od bivših asova, a novo ime na tom spisku od ove zime je Marko Jovanović (35).

Nekadašnji fudbaler Partizana prihvatio je tokom pauze poziv od trenera Igora Duljaja da mu ubuduće bude asistent, pa se na taj način pridružio Albertu Nađu, Nemanji Jovšiću i Bojanu Zavišiću.

Kao neko ko je ponikao u Humskoj, za prvi tim odigrao 95 utakmica i osvojio osam trofeja, Marko Jovanović jako dobro zna šta se očekuje i kakvi su ciljevi, iako će sada imati potpuno drugačiju ulogu.

S obzirom da ekipa trenutno obavlja pripreme na Kipru, novi pomoćni trener ima sasvim dovoljno vremena da upozna sve i da se uklopi u sistem rada.

- Uvek sam bio tu, pratio utakmice, bio upućen u sva dešavanja u klubu, ali je svakako drugačije sada, iako većinu ljudi poznajem. U novoj sam ulozi, ne mogu da opišem kako se osećam, uživam - rekao je Jovanović za "Partizanov podkast".

Foto: FK Partizan

Marko Jovanović

On je dodao da ga je Duljaj iznenadio, bez obzira što je imao u planu da se po završetku igračke karijere upusti u trenerske vode.

- Igor me je pozvao kada je čuo da razmišljam da se povučem. Rekao mi je da bi voleo da mu budem pomoćnik. Voli partizanovce, decu koja su prošla Omladinsku školu i nije mi trebalo mnogo vremena da prihvatim. Ovo je bilo iznenada, ali hvala Duljaju što me je toliko želeo. Čast je biti deo njegovog stručnog štaba. Inače volim energične stručnjake, takvi uvek moraju da budu u ovom klubu. On je motivator, stalno je na nogama, mnogo je doneo, ima kontakte, uradio je nešto što je malo ko verovao pred početak sezone. Zadovoljstvo je biti uz njega, slušati, učiti... Atmosfera i energija su perfektni, imamo sjajnu grupu - naglasio je Jovanović.

Foto: Starsportphoto

Igor Duljaj na treningu

Nekadašnji štoper Visle iz Krakova, AEL-a iz Larise, izraelske Bnei Jehude, Voždovca, banjalučkog Borca, novosadskog Proletera i Železničara iz Pančeva objasnio je za koji segment će on posebno biti zadužen.

- Posao će mi, pre svega, biti da pomognem defanzivcima. Većinu igrača znam, neke lično, neke sa terena i uveren sam da neće biti problema. Sve su to dobri momci, odlični fudbaleri, radićemo na svemu zajedno. Pričao sam sa Milačićem koji je stigao iz kragujevačkog Radničkog i objasnio sam mu šta je Partizan, da se ovde cene samo pobede. Veliki je "grobar", dobro je prihvaćen i verujem da će pomoći ekipi - podvukao je Jovanović.

Ne propuštam košarku

Ne krije Jovanović da obožava da ide u Beogradsku arenu kako bi bodrio košarkaše Partizana.
- Vrlo emotivno doživljavam svaku utakmicu, imam sezonske karte i zajedno sa decom idem da gledam svaki meč. Stresno jeste, ali dok sam živ, tako će biti što se tiče crno-belih. Atmosfera u Areni je jedinstvena, nema to nigde u Evropi. Nažalost, na fudbalskim utakmicama nema navijača, a mnogo bi nam značili, pogotovo sad u prolećnom delu. Poštujem njihov stav, imaju pravo na to, ali bih baš voleo da se vrate, svim srcem. Znam kako je meni bilo dok sam bio igrač, njihova podrška je uvek bila od velikog značaja - istakao je popularni Mare.

Momak rodom iz Arilja očekuje da pojačanja u zimskom prelaznom roku dodatno podignu kvalitet.

- Uvek je potreban stranac koji pravi razliku, ali bez momaka koji istinske vole ovaj klub ne može. Ima nas tu sada prilično, a mi imamo jedan cilj - da Partizan bude najbolji. Našli smo se, to je i bila Igorova ideja, da širimo "grobarstvo". Što se tiče pojačanja, Kastiljo je već stigao, čekamo Ovusua i momka iz Južne Koreje, radi se o jednom od najboljih igrača tamošnje lige. Oni su suvi profesionalci, neće biti problema da se prilagodi - ubeđen je Jovanović.

 

 

Za kraj, bivši kapiten "parnog valjka" dotakao se i borbe za titulu sa Crvenom zvezdom.

- Očekujem na proleće Partizan koji će se boriti za svaku loptu, za grb i navijače. Da igramo na gol više, ali da vodimo računa i o odbrani. Bod prednosti ne garantuje ništa, sve će se sumirati u maju, ali verujem da možemo da obradujemo "grobare" - poručio je Jovanović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vlada Crne Gore usvojila amandmane o Srebrenici
Politika

Vlada Crne Gore usvojila amandmane o Srebrenici

Vlada Crne Gore večeras je na telefonskoj sednici usvojila informaciju o amandmanima Crne Gore na Rezoluciju o Srebrenici, i naložila Ministarstvu spoljnih poslova da u ponedjeljak pošalje amandmane predlagaču, a u njima se navodi da je odgovornost za zločine isključivo individualna i da ne može targetirati narod ili države.

11.05.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija