• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.12.2023

13:18

Panter puca od samopouzdanja! Poslao jaku poruku svim rivalima

Starsportphoto

Partizan

Panter puca od samopouzdanja! Poslao jaku poruku svim rivalima

Podeli vest

Kapiten košarkaša Partizana otkrio koji igrač ga je najbolje čuvao, od kog NBA asa je skidao poteze i čije savete posebno pamti.

Povratak Kevina Parket (30) na parket, nakon povrede koju je zaradio krajem oktobra, mnogo je značio crno-belima, što se najbolje videlo na okršaju sa Panatinaikosom u Beogradskoj areni. Iskusni Amerikanac je u prošlom kolu Evrolige preuzeo odgovornost kada se meč lomio i uspeo da donese preokret, a na kraju i slavlje domaćem timu.

Tako je samo nastavio tamo gde je stao minule sezone, kada je u nekoliko navrata bio čovek odluke, pogotovo u onim najtežim i ključnim utakmicama. To je bio i povod da specijalizovani košarkaški portal "Basketnjuz" uradi intervju sa fenomenalnim šuterom, koji je tom prilikom otkrio i neke zanimljive detalje.

Momak rodom iz Bronksa priznao je od koga je "kupio fore" i trudio se da skine igračke poteze.

- Od Kevina Durenta i Kobija Brajanta. Kasnije sam počeo da gledam šta radi i Lu Vilijams. Kod Kobija sam posmatrao kako rešava situacije sa poludistance i iz okreta, a kod Durenta kretanje i taj čuveni skok-šut. On dođe u poziciju iz jednog-dva driblinga i to radi fantastično. Igrali smo kod istog trenera i trudio sam se da izvučem poneki trik, da ga upotrebim u svojoj igri. Vilijams ima sličnu građu mojoj, pa sam analizirao kako rešava određene situacije - objašnjava Panter.

Foto: Starsportphoto

 

On dodaje i da kada dođe u situaciju da napadne i šutne, niko ne može da ga sačuva.

- Meni je potrebno samo malo prostora da pipnem loptu, ostalo je već moja stvar. Tada više nije stvar o igraču koji me čuva. Da, moraš malo više da razmišljaš, ali kada se radi o strelcu kakav sam ja, ne radi se tu više o defanzivcu ispred mene, već da dođem u poziciju u kojoj želim da budem. Naravno, u odnosu na rivala. Ako je on suviše blizu, onda tražim poziciju da izvučem šut ili da ga obiđem, a on će me onda faulirati. Čak i kada vidim preuzimanje, gledam da ne dođe do pomoći još jednog čoveka i da ispalim loptu pre nego što se to desi. To je ono što znam, kada se lomi idem na šut, bez obzira na to ko me čuva - jasan je Panter.

Retko kada se dešava da odlični bek pokazuje emocije na parketu. Međutim, kada je, recimo, dao trojku protiv Monaka za pobedu u gostima ili protiv Reala u Madridu tokom četvrtfinalne serije Evrolige, nije mogao da se suzdrži.

- Teško pokazujem emocije, jer sam fokusiran na posao. Ali, kada sam pogodio protiv Reala i video da je 0,4 sekunde na satu, toliko se toga nakupilo u meni da je moralo da izađe napolje. Mnogi bi posle takvog pogotka vrištali od sreće, ali ja to ne mogu, to nije moj stil - naglašava Panter.

Foto: Starsportphoto

 

Prva zvezda Partizana ne krije ko je imao najveći uticaj na njegov igrački razvoj, a pritom nije iz sveta košarke.

- Moj otac, bez ikakve sumnje. Gledao sam druge igrače, a tata mi je prvi rekao kako je skok-šut najteži da se brani. On je građevinski radnik, ali mi je uvek delio mudre savete. Odrastao je igrajući basket u kraju, gledao je toliko utakmica... To su saveti koje ću čuvati dok sam živ - jasan je Kevin.

Na kraju je Amerikanac priznao i koji igrač ga je najbolje čuvao dosad.

- Rodrig Bobua mi je zadao mnogo problema, baš je naporan. Otkako sam došao u Evroligu, stalno mi je blokirao šuteve. Ima savršen tajming za skok i blokadu. Ne znam da li je to samo za mene, ali osećaj mu je nestvaran. Ima jako dugačke ruke. Dešavalo mi se čak i da ga pretrčim, krenuo sam na polaganje, a on mi je došao iza leđa i blokirao me. Nisam navikao na to, jer obično kada predriblam, dolazim u poziciju da završim akciju, ali s njim nije tako - zaključuje Panter.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija