• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.11.2023

15:22

Duljaj je još daleko od Stanoja! Može li da veže 17 pobeda?!

Starsportphoto

Partizan

Duljaj je još daleko od Stanoja! Može li da veže 17 pobeda?!

Podeli vest

Preporodio je Igor Duljaj ekipu Partizana i od tima koji je iz Evrope "išutiran" debaklom 5:0 od Nordsjelanda (a moglo je da bude i mnogo, mnogo ubedljivije) stvorio je ekipu koja je, makar u domaćim okvirima, postala vrlo stabilna, respektabilna, čak i moćna.

 

Crno-beli su posle početnih 3:3 protiv TSC-a u prvom kolu Superlige Srbije vezali čak 12 pobeda, a poslednju su ostvarili protiv Novog Pazara u gostima (1:0)! Seriju će pokušati da nastavi večeras od 19 časova (Arena 1 premijum) u derbiju kola protiv Čukaričkog u Humskoj, mada će imati velikih problema sa izborom golmana.


Neke pobede su izvojevane uz mnogo muke, posle preokreta, a neke su bile ubedljive i gotovo s pola gasa. A tako siguran Partizan nismo gledali odavno.

 

Foto: Starsportphoto

 

 


Još od perioda kad je "parnim valjkom" upravljao Aleksandar Stanojević u prvoj godini drugog mandana na Topčiderskom brdu. Povratnik na klupu crno-belih mučio se da postavi stvari na svoje mesto, da njegova ekipa izdrži igranje na dva fronta (u Superligi i Ligi konferencija), a da se to ne odrazi na rezultat. Tačnije, da ne ispadne iz šampionske trke pre prvog snega.


Stanojevićeva mašina proradila je krajem oktobra 2020. i krenula u strahovit niz pobeda. Sve je počelo od Mačve i pobede 2:0, golovima Bibrasa Natha i Lazara Markovića, a koja je usledila posle remija sa Crvenom zvezdom (1:1) i poraza od Radničkog u Nišu (1:0). 


Odahnuli su tada u Humskoj, a nisu ni slutili da je to bio početak "nečeg velikog". Usledilo je još 16 pobeda u nizu u Superligi Srbije. Padali su Spartak u Subotici (2:1), Proleter u Beogradu (1:0), TSC u gostima (4:0), Čukarički u Humskoj (1:0), Voždovac "na krovu" (2:0), pa Mladost (4:0) na Topčiderskom brdu i Partizan je sačuvao "plus pet" u odnosu na Crvenu zvezdu na polusezoni.

 

Foto: Starsportphoto

 

 


Onda su crno-beli drugi deo sezone počeli s dve utakmice kod kuće i srušili su Napredak (3:0) i Novi Pazar (4:1). Niz pobeda nastavljen je u Ivanjici protiv Javora (1:0), pa je Radnik pao u Humskoj (3:0), a totalna rapsodija viđene na gostovanju Inđiji - 6:0.


Bez većih problema Vojvodina je u malom derbiju poražena u Beogradu 2:0, pa su usledile još ubedljivije pobede - 5:0 protiv Rada u gostima, 5:1 protiv Zlatibora u Humskoj, 4:0 protiv TSC-a na strani i konačno sa 3:0 savladan je Metalac na nekadašnjem "JNA".


Usledio je derbi i poraz na "Marakani" od 1:0, a taj meč, ispostaviće se, totalno je preokrenuo sezonu. Zvezda je smanjila zaostatak i pojačala pritisak na Partizanu, koji je opet krenuo s pobedama sve dok nije izgubio u Lučanima i maltene prepustio najvećem rivalu da sam odlučuje o daljoj sudbini.

 

Foto: Starsportphoto

 

 


Igor Duljaj bi danas, nekoliko sati pred meč sa Čukaričkim, sigurno potpisao da i njegova pobednička serija traje makar do večitog derbija. Pre meča sa Crvenom zvezdom, koji je trebalo da bude odigran znatno ranije ali je pomeren za 20. decembar, Partizan će odigrati još šest utakmica, uključujući i današnji. Sa eventualnih šest pobeda, Duljaj i "ovaj Partizan" oborili bi niz Stanojevića i "onog Partizana".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Apsolutna neistina da 'već 10 dana nema nijednog zapisnika iz Niša na sajtu RIK' - Oglasio se GIK posle skandaloznih optužbi!
Izbori 2024

Apsolutna neistina da 'već 10 dana nema nijednog zapisnika iz Niša na sajtu RIK' - Oglasio se GIK posle skandaloznih optužbi!

Povodom skandaloznih tvrdnji iznetih od strane pravnice Sofije Mandić u emisiji „Iza vesti“ na N1 televiziji u sredu, 12. juna 2024. godine, da javnosti nisu dostupni zapisnici biračkih odbora o sprovođenju glasanja na lokalnim izborima u Nišu, održanim 2. juna 2024. godine, GIK je dužan da ovim putem reaguje i ovakve neistine najoštrije demantuje.

13.06.2024

11:14

Vesti

TV

Vesli Klark besni zbog inicijative izgradnje memorijalnog centra za žrtve bombardovanja! Licemerni Amerikanci sada tvrde da NATO agresije nije ni bilo! (VIDEO)
Live TV

Vesli Klark besni zbog inicijative izgradnje memorijalnog centra za žrtve bombardovanja! Licemerni Amerikanci sada tvrde da NATO agresije nije ni bilo! (VIDEO)

Bivši general Vesli Klark bio je neko ko je izdavao komande pri ubijanju Srba u NATO agresiji 1999. godine, a sada se prvi oglasio da negativno kometariše inicijativu izgradnje memorijalnog centra za žrtve bombardovanja. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je analitičar Branko Radun. Uživo u program uključio se reporter Informera Nemanja Tonić koji je govorio o planovima opozicije da prave proslavu u Nišu povodom pobede na izborima.

13.06.2024

12:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Selin Dion popila fatalnu dozu valijuma
Showbiz

Selin Dion popila fatalnu dozu valijuma

U decembru 2022, pevačica je javno saopštila da boluje od sindroma ukočene osobe i dodala da bolest utiče na njene svakodnevne aktivnosti jer joj ograničava kretanje

13.06.2024

08:31

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija