• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

15.07.2023

10:53

Vode računa šta jedu! Partizan se hrani po ugledu na Šahtjor (FOTO)

FK Partizan

Partizan

Vode računa šta jedu! Partizan se hrani po ugledu na Šahtjor (FOTO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana završili su dvonedeljne pripreme na Pohorju, gde su, pored napornih treninga, morali da se priviknu i na regulisan režim ishrane!

Kormilar crno-belih Igor Duljaj (43) ovog leta je uveo neke određene promene, a jedna od najvećih svakako je jelovnik, koji je napravljen po ugledu na ukrajinski Šahtjor iz Donjecka.


Mladi stručnjak je kao igrač proveo šest godina u ukrajinskom velikanu, a potom se tamo posvetio i novom pozivu. Počeo je da peče trenerski zanat u klubu iz Donjecka, tri sezone je bio asistent u stručnom štabu i tada je imao priliku da sarađuje s mnogobrojnim stručnjacima iz raznih sfera fudbala, od kojih je i mnogo toga naučio.


S obzirom na to da su mu ovo prve pripreme u ulozi stratega "parnog valjka", imao je do detalja isplaniran plan i program, a igrači su i te kako morali da povedu računa o tome kako se hrane.


- Jelovnik za prvotimce Partizana urađen je po onom koji primenjuju u Šahtjoru. To, pre svega, znači da je konzumiranje slatkiša kontrolisano i da, pogotovo u popodnevnim i večernjim časovima, nema namirnica poput kolača i čokolada - rekli su nam iz tabora crno-belih.


Već od ranih jutarnjih časova kreće se po jasno definisanom planu i programu.


- Momci dan počinju sveže ceđenom pomorandžom, a samo posle doručka je dopušten tačno doziran unos šećera, koji se i potroši tokom treninga. Tada igrači mogu da pojedu, na primer, palačinku sa nutelom ili sutlijaš. Za ručak i večeru na meniju su proteini i složeni ugljeni hidrati, poput mesa, pirinča, krompira, testenine... Užina se praktikuje tri i po sata posle ručka i to je obično neka voćka, testenina ili tost sendvič - objasnili su iz Partizana.


Da Duljaj misli bukvalno na sve što se tiče ekipe i da pazi na svaki segment, potvrdio je i njegov novi pomoćnik, Italijan Valerio Zudas.


- Igor izuzetno vodi računa o svemu, kako na terenu, tako i van njega. Bitan mu je svaki detalj, kako da se igrači najbolje i najbrže oporave od napora, kako se hrane, koliko se odmaraju... On je atleta, svi znaju kakav je igrač bio, a mogu da se uvere koliko i sada trči na treninzima, čak iako je glavni trener. Pokušava stalno da objasni igračima da ne mogu da imaju dobar učinak ako se ne hrane zdravo i nemaju kvalitetan san. Sada je uveo nekoliko promena, kao što je i jelovnik, u kojem je minimalan unos šećera i slatkiša - poručio je Zudas.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji
Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji

Nakon jučerašnjih izbora i pobede Srpske napredne stranke, pripadnici romske nacionalne manjine u Srbiji suočavaju se sa pretnjama zbog svoje podrške ovoj stranci. Ovi incidenti predstavljaju ozbiljno kršenje osnovnih ljudskih prava, posebno prava na slobodan politički izbor, koji je svakom građaninu zagarantovan Ustavom Republike Srbije, piše operska diva Nataša Tasić Knežević, čije saopštenje prenosimo u celosti.

03.06.2024

13:31

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)
Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)

Na lokalnim izborima u Jagodini ubedljivu pobedu odnela je lista “Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija - Ivica Dačić – SPS” sa 56,98% glasova, druga je lista “Aleksandar Vučić – Jagodina sutra” 25,47 %, treća “Maja Radojičić – Jagodina zaslužuje bolje” sa 6,49 % i četvrta “Mi snaga naroda – prof dr Branimir Nestorović” sa 4,07%, dok ostale dve liste nisu prešle cenzus. “

03.06.2024

12:17

Vesti

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini
Politika

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini

Delegacija Narodne skupštine Srbije doputovala je danas u Peking, gde će učestovati na Četvrtom sastanku Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa (SK SKNK), jednog od najvažnijih organa vlasti u Narodnoj Republici Kini.

03.06.2024

11:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija