• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

27.04.2023

13:33

SPORTSKO DRUŠTVO IZ HUMSKE NAPOKON IMA ŠAMPIONA DRŽAVE! Crno-beli dočekali titulu POSLE PET GODINA!

beta

Partizan

SPORTSKO DRUŠTVO IZ HUMSKE NAPOKON IMA ŠAMPIONA DRŽAVE! Crno-beli dočekali titulu POSLE PET GODINA!

Podeli vest

Odbojkaši Partizana su pobedom nad Vojvodinom osvojili titulu šampiona Srbije i tako su prekinuli post od čak pet godina u kojima nijedan klub iz crno-belog sportskog društva nije bio prvak države.

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan nakon pet godina čekanja ima šampiona države u ekipnom sportu! Odbojkaši crno-belih su u Novom Sadu pobedom nad Vojvodinom osvojili titulu prvaka Srbije i prekinuli su dugogodišnji post bez trofeja u svim sekcijama!

Partizan je u finalnoj seriji slavio sa maksimalnih 3:0 u pobedama, a poslednji meč dobio je rezultatom 3:1 (23:25, 25:18, 25:20, 25:16). To je 12. titula u istoriji odbojkaškog kluba, a prva još od 2011. godine. Partizan kao sportsko društvo u ekipnim sportovima nije imao prvaka države od 2018. godine, od titule koju su osvojili vaterpolisti. Taj neprijatni post prekinuli su odbojkaši na čelu sa trenerom Bojanom Janićem.
Tek su počeli

Sad kreće lavina. Košarkaši će na fajnal-for Evrolige, a i fudbalska sekcija će da se podigne pre ili kasnije
Bojan Janić, trener odbojkaša

Proradiće i fudbaleri

Proslavljeni reprezentativac naše zemlje odmah po osvajanju trofeja euforično poručuje da kreću dani slavlja za navijače crno-belih.

- Sad kreće lavina. Košarkaši će na fajnal-for Evrolige, a i fudbalska sekcija će pre ili kasnije da se podigne - poručio je Janić.

POSLEDNJE TITULE
PARTIZANOVIH SEKCIJA


FUDBAL 2017.
KOŠARKA 2014.
RUKOMET 2012.
ODBOJKA 2011.
VATERPOLO 2018.
ŽENSKA KOŠARKA 2013.
ŽENSKA ODBOJKA 2014.
HOKEJ 2016.

Dan kasnije, u izjavi za naš list, legendarni odbojkaš naše reprezentacije opisuje kakvi su mu prvi utisci nakon osvajanja trofeja.

- Nije bilo spavanja, zbog slavlja i zbog košarke, ali osećaj je veličanstven! Dešava se u sportskim društvima da bude sušan period, ali bilo je vremena i kada smo dominirali. Tako da, ne brinem se i znam da će trofeji ponovo doći. Preveliko smo sportsko društvo da bismo upadali u dublju krizu. Košarkaški klub sa Željkom Obradovićem na čelu je na dobrom putu, a u fudbalu ćemo nastaviti da navijamo i da bodrimo - poručuje Janić.

Odbojkaši Partizana nisu bili favoriti ove godine za trofeje. Ipak, osvojili su Superkup, pa nacionalni Kup, a potom i titulu, kojom su zaokružili jednu od najuspešnijih sezona u istoriji.

Foto: beta

 



- Možda ljudi slabije prate, ali liga u odbojci je ove godine bila mnogo jaka. Ne pamtim da je bila jača. Mnogo igrača se vratilo iz inostranstva, a tu su i mladi koji tek stupaju na scenu. Jaki su Vojvodina i Zvezda, a Kragujevac i Požarevac mnogo ulažu. Ulaganja su veća nego ikada. Mi smo u toj konkurenciji osvojili triplu krunu i mnogo mi je drago što smo usrećili sve partizanovce - kaže Janić.

Tanasković: Dolaze bolji dani

Generalni sekretar JSD Partizan Željko Tanasković u izjavi za naš list kaže da očekuje još bolje rezultate svih sekcija u okviru crno-bele porodice.
- Utorak je bio divan dan za sportsko društvo, odbojkaši su osvojili titulu i košarkaši su pobedili Real trojkom u poslednjoj sekundi. Što se tiče odbojke, to je jedna od najuspešnijih sezona u istoriji kluba. Dolaskom Ostoje Mijailovića na čelo sportskog društva stvari su počele da se menjaju nabolje. Imamo rezultate u streljačkom klubu, medalje rvača, džudisti dobro rade, a o košarci i da ne pričamo. Svaka utakmica je spektakl, to svi hoće da dožive - kaže Tanasković.

Foto: beta

 

 

Pravac Liga šampiona

Odbojkaški klub igraće naredne sezone u Ligi šampiona i ima vrlo interesantnu ekipu, čak i onima koji slabije prate odbojku. Predvodi ih iskusni Novica Bjelica (40), poznati odbojkaš koji je nastupao za reprezentaciju Srbije još na početku 21. veka. Tu su i mlađi igrači, ali i jedan Šveđanin, Danijel Gruveus, koji je postao vrlo simpatičan "grobarima".

- Naš tim krasi fenomenalna atmosfera među igračima. Bjelicu svi znaju, bio je reprezentativac, a tu su Milija Mrdak i Milorad Kapur, koji su takođe bili povremeno na reprezentativnim spiskovima. Imamo i mlade momke koji su nadomak reprezentacije i koji će dobijati šansu, poput Bataka, Tadića, Petrovića... Tim je žargonski rečeno spoj mladosti i iskustva i sve su to sjajni momci koji su fantastično izgurali sezonu - zaključuje Janić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sin priznao ubistvo male Danke, on se pravi lud?! Advokat Radoslava Dragijevića otkrio kako će se braniti u nastavku suđenja
pušten na slobodu

Sin priznao ubistvo male Danke, on se pravi lud?! Advokat Radoslava Dragijevića otkrio kako će se braniti u nastavku suđenja

Budući da je najstariji Dragijević, otac osumnjičenog za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, Dejana D. pušten na slobodu, advokat Milko Jovanović koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti nakon što je on tražio izuzeće dosadašnjeg branioca Nebojše Živanovića, otkriva da će se Radoslav Dragijević i sa slobode braniti ćutanjem.

29.05.2024

13:15

Planeta

(VIDEO) Američke bombe zapalile ljude u Gazi! Stručnjaci tvrde: Oružje korišćeno u napadu na kamp u Rafi je proizveo Vašington!
Planeta

(VIDEO) Američke bombe zapalile ljude u Gazi! Stručnjaci tvrde: Oružje korišćeno u napadu na kamp u Rafi je proizveo Vašington!

Bombe korišćene u izraelskom vazdušnom udaru koji je u nedelju uzrokovao veliki požar u području sa šatorima za raseljene Palestince u Rafi, kad je stradalo najmanje 45 ljudi, napravljene su u Sjedinjenim Američkim Državama, piše “Njujork tajms”. List se poziva na vizuelne dokaze koje su pregledali njihovi i stručnjaci za oružje.

29.05.2024

13:55

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54