• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.01.2023

11:55

POTVRĐENA LOŠA VEST! Košarkaš Partizana ima mononukleozu!

Starsportphoto

Partizan

POTVRĐENA LOŠA VEST! Košarkaš Partizana ima mononukleozu!

Podeli vest

Govorio je Željko Obradović da mladog centra Balše Koprivice "dugo neće biti na terenu" i ukazao da će doktor Moma Jakovljević mnogo bolje objasniti o čemu se radi. Loše vesti su sada i potvrđene, jer igrač crno-belih ima mononukleozu

Dugogodišnji doktor Partizana Moma Jakovljević potvrdio je priču koja je počela da kruži još i pre utakmice sa Monakom.

- Nažalost, jeste mononukleoza - rekao dr Jakovljević za Mozzart sport i dodao:

- Kao što verovatno znate, prenosi se kapljičnom infekcijom i vazduhom, uglavnom je dobijaju mladi! Terapija su strogo mirovanje i dijetalna ishrana. Uradili smo i kontrolni test, da budemo potpuno sigurni. Vrlo je važno da se svakih sedam dana prati stanje jetre i slezine, da ne dođe do njihovog uvećanja. Ako do toga ne dođe - oporavak može da bude brži.

Foto: Starsportphoto

 

Upitan je koliko dugo Koprivice neće biti na parketu?

- Gledajte, dugoročne prognoze ne mogu da dajem. Sada je potrebno da na svakih sedam dana radimo laboratorijske analize, da pratimo stanje njegovih organa. Recimo da bismo za 15 dana mogli da imamo jasniju sliku! Po ovom testu koji smo uradili pre neki dan, u pitanju je lakši oblik mononukleoze. Nema strogih pravila o tome kada bi mogao da se vrati. Lično ću da pratim njegove analize, jer ne smemo da dozvolimo da dođe do eventualnih komplikacija. Ako ne bude uvećanja jetre i slezine u narednih mesec dana, biće pre na terenu.

Foto: Starsportphoto

 

Inače oporavak od mononukleoze može da traje oko tri meseca, dok se u težim slučajevima produžava na šest meseci...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija