• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

20.04.2024

07:00

Evropski šampion predstavio mlade nade! I njihova budućnost je zlatna!

ojkbeograd.rs

Ostali sportovi

Evropski šampion predstavio mlade nade! I njihova budućnost je zlatna!

Podeli vest

Omladinski džudo klub Beograd je jedini u istoriji Srbije koji je u ovom sportu postao prvak Lige šampiona.

Džudisti ovog kluba u decembru su se popeli na krov Starog kontinenta, a da za budućnost ne treba da brinu pokazuje i rad sa mlađim kategorijama.

Ove reči potvrđuju i Tatjana Petrović, Elena Gašić, Andrej Anastasov i Petar Dudvarski, koji se sa puno uspeha takmiče u ODŽK Beogradu.

Svi oni su pričali o svojim počecima i uspesima, kao i o najomiljenijim tehnikama, medaljama i trenerima.

Foto: Printscreen You Tube

Tatjana Petrović

Tatjana je ispričala da je počela sa džudom zbog svog oca, koji joj je ujedno i trener.

- Bavim se devet godina džudom. Ove i prošle godine sam bila treća na državnom prvenstvu za kadete. A prošle godine sam bila i treća za seniore. Imala sam nakon toga povredu kolena pa sam napravila pauzu. Ove godine smo išli u Poreč, nismo se proslavili, ali sad treba u Poljsku da putujemo i nadam se da će tamo biti bolje - rekla je Tatjana u emisiji "Džudo" legendarnog Vuka Rašovića na SOS kanalu Plus.

Elena Gašić se ovim sportom bavi četiri godine.

- Posle godinu dana treninga sam počela sa takmičenjima. Svakim novim takmičenjem sam sticala sve više iskustva, gubila sam i pobeđivala i sad sam na turniru u Padinskoj skeli, koji organizuje ODŽK, osvojila prvo mesto - istakla je Elena.

Foto: Printscreen You Tube

Petar Dudvarski

Na Petra Dudvarskog ODŽK Beograd ozbiljno računa.

- Počeo sam da treniram kada sam imao šest godina, a evo sad treba da napunim 14 godina. Takmičio sam se kao poletarac i dolazio sam do finala. Kasnije su rezultati počeli da izostaju, ali sad se sve to menja. Imam treninge pet puta nedeljno i na poslednjem takmičenju, Memorijalni džudo turnir "Vladan Petrović", sam uzeo treće mesto za mlađe kadete, ali sam izgubio za treće mesto u kategoriji za starije dečake - rekao je Dudvarski.

Andrej Ansatasov istakao je da je sada osmi razred osnovne škole.

- Dva dana sam se borio na našem turniru. Uspeo sam prvog dana da uzmem treće mesto u mlađim kadetima, a drugog dana sam bio prvi u kategoriji stariji pioniri. Za sada sam jednom bio van Srbije. U Bosni sam se takmičio i bio prvi, a nadam se da ću uskoro ići na još takmičenja van zemlje - objasnio je on.

Pogledajte gostovanje šampiona Evrope u studiju Informer TV.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sestra ubijenog čuvara iz Ribnikara otvorila dušu: Dragan mi je raspoložen došao u san, posle mi je bez njega bilo još teže!
potresno svedočenje

Sestra ubijenog čuvara iz Ribnikara otvorila dušu: Dragan mi je raspoložen došao u san, posle mi je bez njega bilo još teže!

Radica Vlahović, sestra ubijenog radnika obebeđenja i čuvara osnovaca u OŠ "Vladislav Ribnikar," Dragana Vlahovića (53), godinu dana posle tragedije, podelila je neopisivu bol i tugu koju oseća i danas kao prvog dana kada je do nje došla tragična vest da joj je brat stradao na radnom mestu koje je voleo i gde je bio voljen

03.05.2024

11:25

Planeta

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!
Planeta

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!

Od Linkolnove pobede na izborima, pa do danas svi američki predsednici bili su ili iz Republikanske ili iz Demokratske partije, a uspostavljena je dominacija ove dve stranke i u Kongresu. Formalno, postoje i druge koje mogu da učestvuju na izborima. Međutim, njihovi rezultati su zanemarljivi, navodi se u analizi Instituta za politiku i ekonomiju jugoistočen Evrope (IPESE)

03.05.2024

10:36

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija