• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.10.2023

13:11

Srbiji bronza na SP u futsalu! Beograd bio centar školskog sporta

Privatna arhiva

Ostali sportovi

Srbiji bronza na SP u futsalu! Beograd bio centar školskog sporta

Podeli vest

Beograd je proteklih dana bio domaćin Svetskog prvenstva u futsalu za srednjoškolce. Devojčice i dečaci igrali su u zasebnim konkurencijama, a čitav događaj u srpskoj prestonici može se opisati kao istinski spektal!

Mečevi su odigrani u čak četiri hale, a Srbija je u konkurenciji dečaka osvojila treće mesto.

Našu zemlju predstavljali su dečaci iz Tehničke škole iz Kostolca, koji su prvaci Srbije u ovom sportu. Bili su sjajni, a uvek su imali i podršku roditelja i drugara koji su dolazili iz Kostolca, svakog dana tokom trajanja turnira. Bronzu su dobili Bogdan Dimitrijević, Nikola Bundalo, Luka Glušac, Strahinja Stamenković, Lazar Savić, Miloš Bundalo, Lazar Spasić, Jovan Blagojević, Jovan Nonković, Fabijan Morina i profesor Marko Suzić. 

 

Foto: Privatna arhiva

 

 

 

 


Srbija je u grupi pobedila Republiku Srpsku 7:3, protiv Mađarske je bilo 6:6, a u okršaju sa Francuskom 4:4. U četvrtfinalu pobeđen je Kazahstan. U polufinalu su naši mladići nadigrali Francusku, ali su spletom nesrećnih okolnosti ostali bez pobede. Vodili su 2:1 i usledilo je izjednačenje u poslednjem minutu. Francuzi su u seriji penala bili bolji. Ipak, turnir je završen "hepi endom", pošto je Brazil savladan u meču za bronzu 3:2.

- Iza nas su fantastičnih deset dana. Počelo je Izvršnim odborom Svetske školske federacije. Nastavilo se ceremonijom otvaranja, a klinci su uživali uz druženje i muziku, uz nošenje svojih zastava. Onda su usledile utakmice, ali i Izvršni odbor Evropske federacije školskog sporta. Slobodan dan je bio petak tada su srednjoškolci iz celog sveta posetili Kalemegdan, prošetali centrom i uveče su se predstavili na događaju koji nosi naziv Veče nacija. Tu je svaka ekipa imala svoje zastave, prezentovala je muziku svog kraja, delili su se pokloni i održane radionice. Koristim priliku da se zahvalim i mojim saradnicima u savezu, kao i volonterima - istakao je predsednik Saveza za školski sport, Željko Tanasković.

 

Foto: Privatna arhiva

 

 


Beograd je tako bio centar svetskog školskog sporta, a Tanasković je otkrio i kakvi su dalji planovi.

- Slede završnice domaćih takmičenja u prvenstvima Srbije. Planiramo dalje zajedničke aktivnosti sa našom najvećom članicom Beogradskom asocijacijom za školski sport. Zahvalnost i Ministarstvu sporta na podršci koju pruža našim programima, takođe i Gradu Beogradu. Naredne 2024. godine smo domaćini dva velika takmičenja. Evropsko prvenstvo za osnovce i Svetsko prvenstvo za srednjoškolski uzrast - zaključio je Željko Tanasković.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija