• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.03.2022

16:26

Grad sportskih legendi rađa nove šampione! Mali sajam sporta u Šapcu

SSS

Ostali sportovi

Grad sportskih legendi rađa nove šampione! Mali sajam sporta u Šapcu

Podeli vest

Drugi ovogodišnji Mali sajam sporta održan je u Šapcu

Zajedničkim snagama Sportski savez Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, Sportski savez Šabac i lokalna samouprava organizovali su pravi dan sporta. Hala "Zorka" bila je prepuna dece iz osnovnih škola sa teritorije grada Šapca.

U hali su prikazana 24 sporta, a sportski klubovi su se potrudili da na što bolji način prezentuju svoj sport i tokom čitavog dana održe mini treninge za osnovce. Uz Savez za predškolski sport i fizičko vaspitanje promovisana je akcija "Sport je važan da bi bio zdrav i snažan", a kroz poligon je prošlo preko 50 mališana iz PU "Naše dete". Tako će Šabac pored Seoskih igara SSS i besplatne rekreacije za žene "Budi zdrava vežbaj sa nama" sprovoditi i akciju besplatnih treninga za predškolce.

Foto: SSS

Na otvaranju Malog sajma sporta sportiste, decu i roditelje pozdravio je gradonačelnik Aleksandar Pajić, pomoćnica ministra za omladinu Snežana Žugić, a predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek svečano je otvorio Mali sajam:

- Šabac ima brojne sportske legende kojima može da se ponosi, a današnja slika sportske hale prepune dece dokazuje da Šabac ima i budućnost. Put do vrhunskih rezultata nije lak, ali svako dete koje želi da se bavi sportom treba da prati svoje snove, a roditelji da ga podrže u tome. Naravno da je i moja dužnost kao predsednika Sportskog saveza Srbije da deci širom Srbije obezbedimo uslove za bavljenje i rekreativnim ali i profesionalnim sportom - rekao je Štefanek koji je nakon otvaranja razgovarao sa decom kako izgleda život jednog sportiste koji želi da osvaja najsjajnija odličja u okviru diskusije "Kako se postaje šampion".

Predsednik SSS Davor Štefanek uručio je i lopte za osnovne škole predsesniku Sportskog saveza Šapca Milanu Đenadiću. Sa decom su se na Malom sajmu sporta pored gradonačelnika Šapca Aleksandra Pajića, predsednika SSS Davora Štefaneka i pomoćnice ministra Snežane Žugić družili sa decom i predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić, većnik za sport Marko Panović, generalni sekretar SSS Goran Marinković i proslavljeni sportisti vaterpolista Ognjen Stojanovići legendarni rukometaš Mile Isaković.

Na Malom sajmu sporta u Šapcu organizovana su i stručna predavanja za trenere i sportiste u saradnji sa Antidoping agencijom Srbije i Aktivnijom Srbijom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija