• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.02.2022

10:03

POTVRĐENO! Meč godine 23. aprila na Vembliju!

Tanjug/AP

Ostali sportovi

POTVRĐENO! Meč godine 23. aprila na Vembliju!

Podeli vest

Pala je odluka! Britanac Tajson Fjuri titulu u WBC verziji braniće 23. aprila, a rival na Vembliju će mu biti sunarodnik Dilan Vajt

Želeo je Fjuri da titulu da brani u velškom Kardifu, međutim, odlučeno je iopka da će borba biti održana na Vembliju.

Tajson Fjuri je u septembru prošle godine nokautirao Dionte Vajdlera i zadržao titule u WBC verziji.

Ceo svet je očekivao okršaj sa Entonijem Džošuem za objedinjenje svih pojaseva, ali je Aleksandar Usik sve poremetio, savladao je Džošuu.

Foto: Tanjug/AP

 

Dugo je za potvbrdu borbe problem bio novac, odnosno raspodela istig. Fjuri i njegov tim hteli su da se honorar podeli 80:20, na šta njegov rival nije hteo da pristane. Prema WBC-u, odnos honorara sme da iznosi  maksimalno 55:45 u korist jednog boksera, a Vajt je i privremeni prvak.

Fjuri i njegov tim tvrdili su je on mnogo veća zvezda i licitacija različitih promotera za organizaciju meča je završena pre desetak dana. Pobednik je promoter Frank Voren i njegov Kvinzberi.

 

Kako prenose mediji Fjuriju će pripasti malo manje od 33 miliona dolara, a Vajtu oko osam miliona. I jednom i drugom to će biti najveća zarada od dogovorene borbe u karijeri, takođe, sledi im i zarada od TV prava.

 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija