• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

16.05.2024

13:23

Iznenađujuća odluka Novaka! Ovo nismo očekivali

profimedia

Novak Đoković

Iznenađujuća odluka Novaka! Ovo nismo očekivali

Podeli vest

Prvi teniser sveta Novak Đoković mogao bi da zaigra na ATP 250 turniru u Ženevi (od 18. do 25. maja) pred Rolan Garos (od 20. maja do 9.juna).

Švajcarski portal Blik piše da bi Nole mogao da as odlučiti na ovaj korak, kako bi se što bolje pripremio za drugi grend slem u sezoni. Đoković je ispao u ranoj fazi turnira u Rimu, gde je obično dolazio do završnice i taj turnir mu je bio priprema za Otvoreno prvenstvo Francuske. Pošto je eliminisan već u trećoj rundi, od poslednjeg meča do početka Rolan Garosa čeka ga velika pauza, a evidentno je da našem teniseru nedostaju mečevi na šljaci. Odigrao je samo šest ove sezone. 

"Posle rane eliminacije u Rimu, Novak je i dalje u potrazi za dobrom formom na šljaci, a poslednji turnir pred Pariz je Ženeva", piše portal Blik i navodi da, ako bi Novak želeo da se pojavi u Švajcarskoj, glavna veza za specijalnu pozivnicu bio bi Rajner Šitler, suvlasnik turnira i prijatelj Janka Tipsarevića. Ženeva deli tri "vajld karda". Jedan je pripao Endiju Mareju, a drugi Mateu Beretiniju.

Foto: EPA

Novak Đoković je ove godine odigrao samo šest mečeva na šljaci

 

Problem bi mogla da bude činjenica da je finale u Ženevi zakazano za 25. maj, samo jedan dan pre početka grend slema.  Mada, Đokoviću ne bi bio prvi put da nastupi baš pred neki grend slem, pošto je to već radio 2017. na travi, kada je iz Istborna otišao pravo na Vimbldon. Ali, uskoro će napuniti 37 godina, pa sigurno ne želi umoran da dođe u Pariz. Mada, cilj mu ne bi bila titula, nego mečevi i ulazak u formu. 

Za turnir u Ženevi, inače, prijavljeni su Kasper Rud, Tejlor Fric, Ben Šelton, Tomi Pol, Nikolas Đari, Sebastijan Baes... Konkurencija će biti jaka!

Foto: tanjug/ap

Novak Đoković razmišlja da igra u Ženevi pred Rolan Garos

 

Ove godine naš teniser nema osvojen trofej. Janik Siner ga je zaustavio u polufinalu Australijan opena, pa je napravio pauzu do Indijan Velsa, a tada ga je u drugom meču pobedio Luka Nardi, u Majamiju nije igrao, dok je na šljaci odigrao samo šest mečeva.Tri u Monte Karlsu, poražen je od Kaspera Ruda u polufinalu, u Madridu nije igrao, dok je u Rimu šokantno takmičenje okončao u trećem kolu, poražen je od Alehandra Toleda. Takođe, bukmejker pred "Kup musketara" ne veruju u vlasnika 24 grend slema. Prvi favoriti je Karlos Alkaraz na koga je kvota 3,1, dok je na našeg tenisera 3,75.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Rezolucija o Jasenovcu ne sme proći u Crnoj Gori jer ljuti Hrvate! Zagreb preti Podgorici odmazdom! Šta će sad Spajić i Milatović?!
Besramno!

Rezolucija o Jasenovcu ne sme proći u Crnoj Gori jer ljuti Hrvate! Zagreb preti Podgorici odmazdom! Šta će sad Spajić i Milatović?!

Crnogorski parlament raspravljaće o predlogu rezolucije o genocidu u Jasenovcu tek krajem juna, tj. za mesec dana, iako je debata po planu trebalo da bude na dnevnom redu ovih dana. U međuvremenu, DPS "ražalovanog" Mila Đukanovića zahteva da se rezolucija momentalno povuče jer ljuti Hrvate, tačnije ruši dobre odnose sa jednom od država članica Evropske unije i dovodi u pitanje proces EU integracija. Istovremeno, zvanični Zagreb preti Podgorici odmazdom ako se usudi da raspravlja masakru 700.000 ljudi, uglavnom Srba, u ustaškom logoru Jasenovac!

31.05.2024

21:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31