• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj. V.

08.04.2024

08:49

Evo kako izgleda ATP lista nakon novog Noletovog rekorda

EPAIMAGES

Novak Đoković

Evo kako izgleda ATP lista nakon novog Noletovog rekorda

Podeli vest

Najbolji svetski teniser Novak Đoković započeo je 420. sedmicu na prvom mestu ATP liste, samo dan nakon što je i zvanično oborio rekord Rodžera Federera.

Naš as je u nedelju sa 36 godina i 321 danom postao najstariji igrač koji je bio na čelnoj poziciji ATP liste.

Imaće Novak poprilično težak raspored na šljaci u narednom periodu, jer će da brani 2.000 bodova kao osvajač Rolan Garosa, a Janik Siner i Karlos Alkaraz su veoma blizu.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Ipak, u tekućoj nedelji, Nole ne mora mnogo da brine pošto u Monte Karlu brani samo 90 bodova.

Srbin trenutno ima 9.725 bodova, a iza njega je Italija sa 8.710, dok Alkaraz na trećem mestu ima 8.645 bodova.

Danil Medvedev je četvrti sa 7.165, zatim slede Aleksandar Zverev (5.415), Andrej Rubljov (4.890), Holger Rune (3.795), Hubert Hurkač (3.630), Grigor Dimitrov (3.540) i Kasper Rud sa (3.465).

Biće zanimljivo videti kako će se Đoković nositi sa izazovima na šljaci, jer je i sam rekao uoči takmičenja u Monte Karlu da nema velika očekivanja.

- Da budem iskren, nemam velika očekivanja. Želim da postignem formu na šljaci - rekao je Novak za sajt ATP-a.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija