• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

06.04.2024

07:34

Novak skida prokletstvo Monte Karla! Ne leži mu druga kuća, pa to ti je!

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Novak Đoković

Novak skida prokletstvo Monte Karla! Ne leži mu druga kuća, pa to ti je!

Podeli vest

Novaku Đokoviću je "nacrtan" put do trofeja na mastersu u Monte Karlu, koji počinje u nedelju.

U Kneževini je juče održan žreb, posle koga je svetski reket broj 1 dobio rivale na jednom od najjačih svetskih turnira na šljaci.

Na startu mastersa srpski as igraće protiv pobednika meča između Rusa Romana Safijulina i kvalifikanta, u trećem kolu Đokovića u projekciji čeka verovatno Amerikanac Tejlor Fric, a u četvrtfinalu Rus Andrej Rubljov, aktuelni šampion.

U polufinalu bi Đoković mogao da igra protiv Karlosa Alkaraza, a u finalu protiv Danila Medvedeva ili Janika Sinera koji su prvi favoriti u drugoj polovini žreba.

Monte Karlo je domaćin prvog velikog događaja na šljaci, sa glavnim žrebom od 56 igrača u singl konkurenciji. Aktuelni šampion je svetski broj pet, Andrej Rubljov, koji je ostvario pobedu u uzbudljivom finalu protiv Holgera Runea.

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

 

 

Novak Đoković juri tek treći trofej u Monaku, koji mu je i drugi dom, jer je u Kneževini živeo deset godina, sve do 2021.

Neverovatno, ali istinito, to je jedan od velikih turnira koji mu, uopšte ne leži. Na glavnom terenu pored mora igrao je 16 puta, a osvojio je "samo" dve titule. 

Može i ovako, slikovito: Đoković je u karijeri osvojio 40 masters titula, i u tom segmentu mu na planeti nema premca, ali samo dve od tih 40 osvojio je "kod kuće".

Prvu titulu osvojio je 2013, kada je prekinuo osmogogodišnju vladavinu Rafaela Nadala, a poslednju 2015. godine, a posle toga, najdalje dokle bi stigao bilo je četvrtfinale i to dva puta. Oba puta eliminisan je od Medvedeva i Gofana. Ispadao je u 2. kolu od Davidoviča Fokine i Veselog, a prošle sezone iznenadio ga je Muzeti u 3. kolu.

 

Foto: Tanjug

 

O čemu se tu radi zna verovatno samo Novak Đoković, ali ako tražimo razloge zbog čega nema tako dobre rezultate u Kneževini, možda ga dobijemo u činjenici da Nole Monte Karlo koristi kao pripremu za Rolan Garos, kao i to da mu šljaka nije omiljena podloga. 

Ovoga puta, prvi teniser sveta u Monte Karlu zagrevaće se i za Olimpijske igre jer će taj turnir upravo biti igran na šljaci. 

Inače, za Monako su sa Đokovićem je otputovao i Nenad Zimonjić, koji mu posle završetka saradnje sa Goranom Ivaniševićem samo pomaže i nije mu zvanično trener. U timu su i fizioterapeut Miljan Amanović, kondicioni trener Marko Paniki, a najveća podrška naravno stiže od porodice supruge Jelene i dece Stefana i Tare.

Foto: Tanjug

 

Đoković je pre odlaska u Monte Karlo trenirao na terenima na Košutnjaku, a sparing mu je bio Dušan Lajović. U Monaku je trenirao i sa Holgerom Runeom.

U Monte Karlu bi Đoković zaista mogao da uhvati dobar zalet za nastavak sezone jer je u 2024. igrao samo dva turnira i ni na jednom nije došao do titule. Na Australijan openu je u polufinalu izgubio od Janika Sinera, dok je na mastersu u Indijan Velsu izgubio u 3. rundi od Luke Nardija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!
Izbori 2024

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!

Proročke reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se opozicija istog časa ujediniti ako bude imala makar jedan glas, jednog odbornika, jednog poslanika više od vladajuće koalicije ponovo su dobile na snazi nakon što je doktor Branimir Nestorović, lider "Pravi Mi" najavio da će se povući iz izborne trke na lokalnim izborima u Beogradu, ako i lažni ekolog Savo Manojlović uradi isto.

17.05.2024

10:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija