• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.08.2023

08:54

Nole, to si dar od Boga! Slali su ga u penziju, sad ih je ućutkao!

profimedia

Novak Đoković

Nole, to si dar od Boga! Slali su ga u penziju, sad ih je ućutkao!

Podeli vest

Mnogi su jedva dočekali da Novaka Đokovića pošalju u penziju posle poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza pre nekoliko meseci.

Bez srama su zaključili da više nema šta da traži na "turu", da je mladi Španac počeo dominaciju i da više Novak Đoković neće osvojiti nijedan veliki trofej.

Ali, osvajanjem 39. mastarsa u karijeri pošto je nakon preokreta savladao Karlosa Alkaraza okončao tu diskusiju.

- Danas nije bilo samo o tenisu, mnogo više od toga je bilo na stolu. Sa svim iskustvom, svim znanjem, sa svim kroz šta si prošao, kroz patnju i toliko mečeva da li uspevaš da ‘kopaš’ dublje nego ikada ranije. Moram da verujem da mogu, verujem i govorim sebi da takav način razmišljanja i njegovo negovanje predstavlja jedini način da mogu da se takmičim sa mladim momcima poput Alkaraza koji je lider nove generacije i ono što je uradio u poslednjih 24 meseca je teško pronaći nove pozitivne reči od onih koje smo već rekli. Neverovatan tip, nosi se dobro na terenu i van njega, neverovatan igrač - kazao je Nole posle pobede u Sinsinatiju tokom razgovora sa Prakašom Amritraj, nekadašnjim treniserom, koji mu je u jednom momentu poručio:

Ti si dar od Boga!

Foto: EPA Images

 

 

Jedini način da i dalje traje, iako ima 36 godina, je rad i samo rad, poručio je drugi teniser sveta.

- Jedini način za mene da nastavim da igram u ovim godinama je da povećam još više rad tokom čitavog dana, da mislim na svaki i najmanji detalj koji će mi pomoći da održim visok nivo. Kao što sam rekao na terenu, ovakvi mečevi i momenti samo opravdavaju one teške dane i težak rada kada nisam motivisan kao možda pre 15 godina kada sam bio mladić. Ja sam i dalje gladan, zapravo stvarno sam gladan jer nisam jeo ništa ceo dan - nasmejao se Nole i dodao: Drugačije je danas, moram da biram trenutke gde želim da budem na najvišem nivou, moram da radim pametno, da pravim strategiju sa timom po pitanju pripreme, treninga i pristupa koja će mi omogućiti da budem najbolji na turnirima koje želim.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Grend slem turniru su sada Novaku primarni.

- Ju Es open i grend slem turniri su moji najveći ciljevi tokom godina, kada sam došao ovde u Sinsinati nisam znao kako ću se osećati jer nisam igrao na betonu od februara, nisam bio u SAD dve godine. Bio sam uzbuđen, hteo sam da odigram nekoliko mečeva pre Njujorka, nisam mogao da zatražim bolji turnir od ovog, do finala nisam izgubio ni set, igrao sam sjajan tenis, danas je ovo bio najbolji način da krunišem sve ovo - završio je Đoković.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija