• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.07.2023

18:35

Prejake reči Matsa Vilandera: Novak je veliki šampion, zaslužio je da osvoji 30 grend slemova!

Reuters

Novak Đoković

Prejake reči Matsa Vilandera: Novak je veliki šampion, zaslužio je da osvoji 30 grend slemova!

Podeli vest

Legendarni švedski teniser, a sada televizijski komentator, Mats Vilander (58), dao je svoje viđenje nedavnog finala Vimbldona, u kojem je Novak Đoković (36) izgubio od španskog asa Karlosa Alkaraza (20).

Vilander je, kao što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko godina, ponovo nahvalio Noleta i poručio da je zaslužio da osvoji 30 grend slem titula.

Šveđanin je čak ubeđen da će se to dogoditi, a posebno ga je oduševio Novakov govor nakon poraza u finalu, gde je dostojanstveno i sportski čestitao mladom asu na tituli. Još jednom je Mats ponovio da Đokovića smatra za najboljeg ikada u ovom sportu, a dodao je da će osvajati titule i u godinama koje predstoje.

- Videli smo da jedan od najvećih, ako ne i najveći, Novak Đoković, gubi veliko finale, što je jako teško videti. U isto vreme, svedoci smo toga kako se nosio sam sa sobom i još jednom je potvrdio da je uprkos porazu, bio briljantan na terenu. Ono što je uradio pred publikom tokom intervjua i ceremonije dodele pehara je fantastično. On je veliki šampion i gura ovaj sport na viši nivo. Mislim da je ovo finale bio veliki momenat za tenis. Voleo bih da vidim Novaka kako osvaja 30 grend slemova, jer on to zaslužuje zbog svega što je uradio za ovaj sport - poručuje Vilander.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Šveđanin je u prošlosti često kritikovao Đokovića, zbog čega je jedno vreme bio omražen među srpskom publikom. U poslednjih nekoliko godina je jedan od ljudi koji najviše podržavaju Srbina. Takođe, nahvalio je i Alkaraza, jer smatra da je i sada, a i ubuduće će biti, važan faktor u tenisu.

- Stižu novi šampioni, a to je Alkaraz. On je poseban teniser. Takvog igrača nismo videli ranije, računajući Federera, Nadala i Đokovića. Karlos ima osećaj za igru Federera, strast Nadala, i kretanje i defanzivne sposobnosti Novaka Đokovića. Uz sve to, sjajno mu je prolazno vreme i tek će da osvaja. Bio je sjajan u finalu Vimbldona - kaže Vilander.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija